LePyn peli tökki Petäjää vastaan

14.11.2005


Kokenut ja juonikas Petäjä voitti helposti LePyn miehet Isänpäivänä Tapiolassa lukemin 89-60 (45-34). Hieman varamiehisellä LePyllä oli vaikeuksia niin hyökkäys- kuin puolustuspelinsä kanssa.

LePyn miesten edustusjoukkue ei voinut sunnuntaina paremmilleen mitään. Vasta yhden ottelun sarjassa hävinnyt Petäjä pelasi fiksusti ja taitavasti, rakentaen maltilla hyviä heittopaikkoja tarkkakätisille pelaajilleen. Joukkue on täynnä entisiä SM-sarjapelaajia, joiden kokemus ja pelisilmä on aivan eri tasolla kuin LePyn pelaajien. Petäjä on lisäksi parin viime vuoden aikana selvästi nuorentunut, joten joukkue pystyy tarvittaessa myös nopeaan hyökkäspeliin, mikä aikaisempina vuosina oli perin harvinaista. 

LePy aloitti ottelun tahmeasti, mutta prässipuolustuksen ja nopeiden hyökkäysten avulla joukkue nousi vielä tasoihin ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä. Toisella neljänneksellä Petäjä pääsi jo hivenen karkuun ja puoliajalla eroa oli yksitoista pistettä. Kolmannella neljänneksellä ottelu ratkesi lopullisesti kotijoukkueen kiristäessä tahtia ja LePyn hyökkäyspelin ollessa melkolailla sekaisin. Viimeinen neljännes olikin sitten lähinnä pelailua. 

LePyltä puuttui sunnuntaina muutama avainpelaaja, mikä näkyi etenkin hyökkäyspelissä. Kasper Kepsu potee yhä Kerava-pelissä loukkaantunutta polveaan ja Jussi Somervuo oli kuumeessa. Hyökkäyspään ratkaisut olivat usein väkinäisiä mikä heijastui erittäin heikkoina heittoprosentteina. Puolustuspelissä taas LePyn vaikeutena oli 1-1-tilanteet, sillä Petäjän pelaajat ajoivat luvattoman helposti LePyn pelaajista ohi. Jussi Ropponen ja erityisesti 29 pistettä heittänyt Miikka Nevasalo olivat LePyn puolustukselle liian liukkaita pideltäviä. Korin alla taas Jaakko Vella ja Niko Toiviainen pelasivat vahvasti. LePyltä parhaiten onnistui esimerkillisesti taistellut Kalle Ristola, joka repi jopa 7 hyökkäyslevypalloa. Puhtaat paperit saivat myös Markus Konkari ja Peetu Öunap, joiden puolustuspeli oli aktiivista. Positiivista oli myös se, että kaikki yksitoista miestä kokoonpanossa pääsivät pisteiden makuun. 

Ensi sunnuntaina LePy kohtaa kotonaan Superit Leppävaaran Urheiluhallissa kello 16:00. Tervetuloa kannustamaan LePy voittoon!

Pisteet/levypallot:

LePy: Kalle Ristola 14/12, Markus Konkari 11/5, Olli Hirmasto 10/3, Janne Saarme 6/2, Markku Haavisto 4/4, Abdi Mohammed 4/3, Mikko Eloranta 3/3, Juha Sarlund 2/1, Peetu Öunap 2/3, Pasi Luomala 2/2, Mikko Ritala 2/0

Petäjä (pisteet): Miikka Nevasalo 29, Jussi Ropponen 16, Jaakko Vella 14, Niko Toiviainen 10