LePy ahdisteli Supereita

21.11.2005


Toisen puoliajan hyvä puolustuspeli ei riittänyt. Nihkeästi hyökännyt LePy hävisi kotonaan Supereille 66-72.

Superjoukkue Superit saapui LePyn vieraaksi Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. klo 16. Superit otti alusta alkaen heti ohjakset käsinsä ja ensimmäisellä puoliajalla hankki itselleen 11 pisteen johdon (46-37). Toisen puoliajan LePy ahdisteli vastustajaansa ollen välillä jo parin pisteen tuntumassa. Nuoren joukkueen veto ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti. Tappio tuli luvuin 66-72.

Koripallo-ottelut voitetaan yleensä koreja tekemällä, ja tässä taidossa kokeneet superit olivat lepyläisiä rankasti edellä. Kolmen pisteen heitot heiltä upposivat etenkin ensi jaksolla, mutta suurin tasoero oli vapaaheittoprosentissa. LePyn hyökkäyspeli oli ajoittain kelvotonta. Kaukoheittoja ei saatu sisään, henkilökohtaisiin ratkaisuihin ei tohdittu ryhtyä, vaan palloa syöteltiin tehottomasti mieheltä miehelle. LePyn puolustuspeli oli ensijaksolla holtitonta, joka näkyy siitäkin että vastustaja pääsi tekemään peräti 46 pistettä.

Kolmannella jaksolla puolustuspeliin löytyi ryhti ja yritys. Miehet otettiin tiukasti ja avut korin alla olivat erinomaiset. Näin hyvää puolustuspeliä saa harvoin nähdä. Erikoismaininnan ansaitsee raivokkaasti raatanut Kalle Ristola. Hyökkäyspeli oli kuitenkin niin vaatimatonta, että etsikkoaika jäi käyttämättä. Nopeisiin hyökkyksiin on mentävä ahnaammin ja saatava ainkain kolme miestä mukaan. Jatkossa pitää satsata sellaiseen puolustusyritykseen, joka kestää koko ottelun.

Vastustajajoukkue Supereiden kokeneet pelurit pelasivat tasaisesti ja järjellä ja ansaitsevat tietenkin voittonsa. Hyökkäyspelissä LePyllä oli suurin ilo Markku Haavistosta ja Olli Hirmastosta, jotka myös puolustivat hyvin. Ottelun alkaessa katsomossa oli kolme lasta ja allekirjoittanut. Lisää kannustajia tarvitaan. Silloin saa LePykin hengen päälle, joka kestää koko ottelun.

Saulo Kepsu

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Markku Haavisto 17/12, Olli Hirmasto 13/7, Jussi Kilpelä 12/3, Markus Konkari 7/0, Kalle Ristola 6/12, Jussi Nikula 5/2, Mikko Ritala 4/3, Pasi Luomala 2/1

Superit (pisteet): M.Haapasalo 18, E.Mäkikoski 15