Miehille kolmas peräkkäinen voitto

19.2.2006


LePyn miehet voittivat ilman suurempia vaikeuksia sarjajumbo Superit lauantaina Herttoniemenrannassa lukemin 74-114.

Syyskaudella LePy hävisi harmittavasti kotonaan Supereille kuudella pisteellä. Tuon jälkeen ei Superit ole voittanut otteluakaan, joten joukkue majailee kahdella voitolla sarjan hännillä. Ilmeisesti kokenut joukkue on jo osittain heittänyt pyyhkeen kehään, sillä lauantain otteluun saapui ainoastaan viisi miestä. LePyltä puuttui “Kippari” Ritala ja Jussi Nikula, mutta joukkue tuli otteluun hyvällä asenteella. 

Vanhoista Panttereiden pelureista koostuva Superit aloitti ottelun melko makaavalla paikkapuolustuksella, jota se pelasikin läpi koko ottelun. Koska korin alusta oli sumpussa, jäi LePylle runsaasti heittotilaa kauempana korista. Takamiesten kaukoheitot upposivat ilahduttavan hyvällä prosentilla jo alkuminuuteista lähtien. LePy pyrki myös väsyttämään vastustajia juoksemalla nopeita, mikä onnistuikin hyvin, vaikka pientä huolimattomuutta esiintyi. Supereiden hyökkäyspeli oli paljolti taitavan ja tarkkakätisen Henrik Kähkösen varassa, joten puolustuspäässä keskityttiin hänen paimentamiseensa. Puolustus oli kuitenkin ajoittain lepsua ja uneliasta, mutta toimi silti juuri ja juuri tyydyttävästi. Ensimmäisen erän hyökkäyspeli oli kuitenkin sen verran tehokasta, että erätauolle mentiin lukemista 18-33.

Toinen neljännes alkoi LePyn kannalta hyvin ja ero kasvoi jo yli kahteenkymmeneen pisteeseen. Tämän jälkeen LePyn ote kuitenkin herpaantui, etenkin puolustuspäässä. Superit pääsivät Kähkösen ja Janne Salinin johdolla takaisin peliin mukaan ja ero kävi alle kymmenessä pisteessä. Puoliajalle mentiin LePyn johtoasemassa 43-53, mutta erä meni Supereille 25-20.

Kolmannessa erässä LePy lisäsi tahtia. Kalle Ristola hallitsi korinalustoja ja päätti nopeita ja erittäin hyvin pelannut Markus Konkari pussitti kolmosia. Puolustuspää tiivistyi ja LePy pääsi täten juoksemaan paikalle saapuneen uskollisen fanikatsomon riemuksi helppoja nopeita hyökkäyksiä. Ero kasvoi tasaisesti ja Superiviisikko alkoi osoittaa väsähtämisen merkkejä. Viimeinen erä olikin sitten lähinnä pelailua. Pasi Luomala sinetöi voiton kolmosella ottelun viimeisellä sekunnilla ja ero venähti lopulta neljäänkymmeneen pisteeseen. Näin LePy pääsi hyvillä mielillä viettämään saunailtaa.

LePy peluutti koko miehistöä ja kaikki kymmenen miestä pääsivät pisteiden makuun. Pisterohmu oli viisi kolmosta upottanut Markus Konkari. Kalle Ristola teki 20 ja tarkasti heittäneet Janne Saarme ja Kasper Kepsu 18 mieheen. 17-vuotias Mikko Eloranta pelasi jälleen varmasti tehden 8 pistettä. Mikko esitti myös lupaavia otteita puolustuspäässä jossa hän taisteli hyvin Supereiden tehomiehen Kähkösen kanssa.

LePyn seitsemäs voitto nosti joukkueen karsintarajan yläpuolelle kahdeksannelle sijalle. Tilanne rajan tuntumassa on kuitenkin erittäin tiukka ja jännittävä. Keravan Kori-80:llä on kahdeksan voittoa. LePyn ja Keravan niskaan hengittävät Sykki Seniors ja Jaguaarit kuudella voitolla. Myös neljän voiton Karkkilan Urheilijoilla on vielä pieni mahdollisuus nousta rajan yli. Ensi viikonloppuna LePy kohtaa kotonaan kenties kauden tärkeimmässä pelissään Sykki Seniorsin. Tervetuloa sunnuntaina Leppävaaran Urheiluhalliin kello 19 kannustamaan LePy voittoon!

Pisteet/levypallot:
LePy:
Markus Konkari 21/2, Kalle Ristola 20/4, Kasper Kepsu 18/3, Janne Saarme 18/2, Olli Hirmasto 12/2, Mikko Eloranta 8/2, Jussi Somervuo 7/5, Pasi Luomala 5/1, Juha Sarlund 3/0, Markku Haavisto 2/7
Superit (pisteet): Kähkönen 31, Salin 20, Törnblom 10

Sarjataulukko (valitse miesten II-divisioona)

Miesten II-divarijoukkueen sivuille