Konkari kaatoi Seniorit

27.2.2006

Macke Konkari upotti heittonsa paikasta kuin paikasta.
Macke Konkari upotti heittonsa paikasta kuin paikasta.

LePyn miesten edustusjoukkue otti sunnuntaina jälleen tärkeän voiton. Tällä kertaa kaatui Sykki Seniors kotona Leppävaarassa luvuin 103-72.

Ottelun merkitys molemmille joukkueille oli suuri, sillä sekä Seniors että LePy pyrkivät välttämään putoamiskarsinnat. LePyllä oli ennen ottelua seitsemän ja Seniorsilla kuusi voittoa. Syksyllä Seniors voitti kotonaan joukkueiden edellisen kohtaamisen kymmenellä pisteellä, joten LePyn oli mieluiten voitettava vähintään saman verran jotta joukkue olisi tasapisteissä Seniorsin edellä. 

LePyn lähtökohdat otteluun eivät olleet parhaat mahdolliset. Aloitusviisikon miehet Olli Hirmasto ja Janne Saarme olivat nimittäin poissa. Seniors, joka nimestään huolimatta ei ole mikään ikämiesryhmä vaan yksi sarjan vauhdikkaimmista ja urheilullisimmista, saapui myös otteluun hivenen vajaalla miehistöllä. Joukkueen avainpelaajia ei toisaalta oikeastaan juuri puuttunut. Seniorsien kirkkain tähti on monta vuotta mestaruussarjassa pelannut Vesa Parviainen.

Jännittävistä lähtökohdista huolimatta itse ottelu ei pahemmin jännitystä tarjonnut. LePy tuli otteluun erittäin kovalla asenteella ja intensiteetillä. Peli ratkesi jo käytännössä ensimmäisen jakson aikana jonka kotijoukkue vei murskaavasti 28-10. Tahtipuikkoa heilutteli Markus “Macke” Konkari joka teki LePyn ensimmäiset yhdeksän pistettä. LePyn puolustus oli rautaa. Viime peleissä erikoisvartioinneissa kunnostautunut “Kippari” Ritala piti Parviaisen tiukassa otteessa ja vei mieheltä pelihalut. Levypalloissa ei lyhytkokoisella Seniorsilla ollut mitään jakoa ja kun vielä LePyn hyökkäyspeli oli monipuolista ja tehokasta, oli LePy saanut ottelulle suorastaan unelma-alun. 

Toisella neljänneksellä LePy jatkoi vahvaa peliään. Seniorsien tarkkakätiset kolmospyssyt pysyivät edelleen hyvin kurissa samalla kun LePy jatkoi monipuolista vyörytystä hyökkäyspäässä. LePyn “seiskakasien” tutkapari Markus Konkari ja Kasper Kepsu olivat iskussa, tehden jaksolla yhteensä 20 pinnaa. Koreja tehtiin niin hienojen kuvioiden kuin vahvojen henkilökohtaisten esitysten päätteksi. Suhteellisen isokokoinen LePy näytti myös että nopea pelikin onnistuu vaikka vastassa olikin ennakkoon kaavailtuna nopeampi ja liikkuvampi joukkue. Puoliajalla eroa oli lopulta jo 30 pistettä (57-27). 

Reilussa johtoasemassa on tunnetusti vaikea pitää intensiteettiä korkealla, joten toinen puoliaika menikin sitten aika lailla pelailuksi. LePyn puolustuspäässä ote löystyi selvästi. Vastustajista etenkin Antti Niskanen ja Tuomas Pelkonen aiheuttivat vahvoilla korille ajoillaan päänvaivaa kotijoukkueelle. LePy onnistui kuitenkin edelleen hyökkäyspäässä ja näin ollen ero ei pienentynyt. Parhaimmillaan LePy johti jo 40 pisteellä, mutta kun viimeinen neljännes hävittiin 21-24 sai Seniors siistittyä lopputuloksen lukemiin 103-72. 

LePyn paras oli ehdottomasti Markus Konkari joka pelasi ehkä uransa parhaan ottelun LePyn “Ykkösessä”. Konkari upotti todella kovalla prosentilla yhteensä 30 pistettä. Kasper Kepsu säesti 24 pisteellä ja korin alla vahvasti pelannut Markku Haavisto 14 pisteellä ja 10 levypallolla. Mikko Eloranta jatkoi taas kerran hyviä otteita tehden II-divarin piste-ennätyksekseen 9 pinnaa. Seniorsien paras oli nuori pomppuihme Antti Niskanen. 

LePyn tilanne sarjataulukossa parani huomattavasti. Kaikki pahimmat vastustajat eli Kori-80, Jaguaarit ja tietenkin Seniors hävisivät ottelunsa. Näin LePy nousi seitsemänneksi ja on nyt kaksi voittoa karsintarajan yläpuolella kun kolme ottelua on jäljellä. LePyn etuna on myös se että joukkue on keskinäisten otteluiden perusteella kaikkia edellämainittuja joukkueita edellä mikäli päädytään tasapisteisiin. 

Pisteet/levypallot:
LePy:
Markus Konkari 30/3, Kasper Kepsu 24/4, Markku Haavisto 14/10, Mikko Eloranta 9/4, Jussi Nikula 9/3, Mikko Ritala 6/3, Kalle Ristola 5/8, Pasi Luomala 4/1, Jussi Somervuo 2/1
Seniors (pisteet): Antti Niskanen 19, Panu Haapaniemi 15, Tuomas Pelkonen 12, Vesa Parviainen 10

Miesten II-divarijoukkueen sivuille