LePyn miehet voittivat kauden päätöspelinsä

18.3.2006


Miesten edustusjoukkue kukisti vahvan viimeisen neljänneksen pelin ansiosta BaYMCA:n torstaina Maunulassa lukemin 67-92.

LePy matkasi Maunulan liikuntahalliin kauden viimeiseen otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Vaikka sarjapaikka ja II-divisioonan eteläisen alueen seitsemäs sija olivat jo varmistuneet, niin joukkue lähti peliin voitto mielessä. BaYMCA on sen sijaan ottanut kevätkauden melko rauhallisesti, sillä joukkue on voittanut ainoastaan yhden pelin viimeisen kahdeksan pelin aikana. Syyskaudella BaYMCA pelasi kuitenkin sen verran vahvasti että sarjapaikan menettämisen suhteen ei joukkueella ole ollut minkäänlaista vaaraa. Näin ollen joukkueiden kuntokäyrät poikkesivat toisistaan selvästi, sillä LePy on viimeisestä kuudesta ottelustaan voittanut viisi.

Koko ottelu oli kokonaisuudessaan melko sekava ja rikkonainen. Molempien joukkueiden otteissa näkyi selvästi että ottelu oli merkityksetön. LePy aloitti pelin melko hyvin johtaen ensimmäisen erän jälkeen kahdeksalla pisteellä. Toisella neljänneksellä ote kuitenkin herpaantui. Puolustuspeli ei toiminut ja hyökkäyspäässä syyllistyttiin hätäisiin ratkaisuihin. Toinen erä meni kotijoukkueelle 25-11, joten puoliajalla tilanne oli lukemissa 40-34.

Ottelun kolmas neljännes oli melkoista vuoristorataa. LePy aloitti erän kohtalaisen hyvin kaventaen eroa, mutta menetti taas pian otteensa. Kotijoukkue taisi erän puolivälissä käväistä jo kymmenen pisteen karkumatkalla kunnes LePyn puolustus tiivistyi ja nopeat hyökkäykset alkoivat rullata mallikkaasti. Ottelun ratkaisu oli jo aistittavissa mutta LePy päästi kotijoukkueen taas kerran peliin mukaan. Kokeneiden BaYMCA:n pelaajien käyttämät "kepulikonstit" kuumensivat LePyn pelaajia siinä määrin että LePy syyllistyi turhiin virheisiin. Viimeisellä erätauolla tilanne oli silti LePyn hyväksi 61-63. Viimeinen neljännes olikin sitten täydellistä LePyn näytöstä. BaYMCA:n hyökkäysteho heikentyi radikaalisti kun joukkueen pelintekijä Markus Riikonen sai viidennen virheensä. Väsähtänyt kotijoukkue ei saanut aikaiseksi kuin kuusi pistettä koko erän aikana. LePyllä sen sijaan virtaa riitti ja nopeat hyökkäykset vyöryivät yksi toisensa jälkeen BaYMCA:n koria kohti. Ero venähti lopulta 25 pisteeseen kun "Make" Haavisto onnistui kauden ensimmäisessä kolmosessaan ottelun viimeisellä minuutilla. Viimeinen erä LePylle 6-29 ja loppulukemat siis 67-92.

Jälleen kerran oli LePyn sankari todella vakuuttavan kevätkauden pelannut Markus Konkari. "Macke" teki erittäin kovalla prosentilla 26 pistettä. Suurin osa pisteistä (19) syntyi toisella puoliajalla silloin kun peliä ratkaistiin. Hyvin pelasivat myös LePyn isot miehet Ristola, Haavisto ja Somervuo. Kolmikko mellasti tehokkaasti korin alla, mutta juoksivat myös erinomaisesti nopeita. Kalle Ristola sortui ajoittain helppoihin ohiheittoihin, mutta teki silti 14 pistettä ja repi peräti 16 levypalloa. Jussi Somervuo piti rikkonaisessa ottelussa päänsä kylmänä ja teki 14 pistettä, samaan lukuun ylsi myös Haavisto. Takamiehistä Olli Hirmasto teki 15 pistettä, erityisesti vahvan viimeisen erän pelinsä ansiosta. Yleensä tarkkakätiset Kasper Kepsu ja Janne Saarme olivat sen sijaan normaalimpia vaisumpia.

Pisteet/levypallot:
LePy
: Markus Konkari 26/7, Olli Hirmasto 15/4, Kalle Ristola 14/16, Markku Haavisto 14/8, Jussi Somervuo 14/3, Kasper Kepsu 7/5, Janne Saarme 2/2, Mikko Ritala 0/4, Peetu Öunap 0/1
BaYMCA (pisteet): Lang 21, Lintula 12, Airamaa 11

Miesten II-divarijoukkueen sivuille