Leppävaaran Pyrinnön miesten edustusjoukkue aloittaa kautensa

11.10.2009

Lue LePyn miesten edustusjoukkueen ennakkopaketti kaudelle 2009-2010

LePyn miehet aloittavat kolmannen kautensa eteläisen alueen III-divisioonassa. Viime kauden loppusaldoksi jäi 12 voittoa ja 10 tappiota, loppusijoituksen ollessa 5. Sijoitus oli lievä pettymys sillä tavoite oli päästä mukaan II-divisioonan nousukarsintoihin. LePyn peli ei jostain syystä missään vaiheessa kautta lähtenyt kunnolla kulkemaan. Useat niukat tappiot mahdollisesti nakersivat jonkin verran joukkueen itseluottamusta eikä klassinen ”flow” lähtenyt käyntiin. Yli 50 % voittosuhde osoittaa että potentiaalia joukkueessa piisaa. Näin ollen nousukarkelot ovat asetettu joukkueen tavoitteeksi tälläkin kaudella. Joukkueen valmentajana jatkaa Kasper Kepsu ja GM:na Markus Konkari.

Kauden ennakoissa on tapana esitellä joukkueen sisällä tapahtuneet muutokset, näin tälläkin kertaa. Viime kauden kokoonpanoon verrattuna on vaihtuvuus ollut kohtuullista. Viisi miestä on lähtenyt ja kolme tullut. Menetykset ovat olleet melko raskaita kun viime kauden yleisimmästä avauskokoonpanosta lähti kolme miestä. Olavi Goussev kokeilee tällä kaudella pohjoiskarjalaisia siipiään II-divarin Härät-joukkueessa, joka tällä kaudella on perinteikkään HNMKY:n ykkösjoukkue. Jussi Kilpelä siirtyi vuorostaan takaisin F.U.T.in riveihin. Juha Latvala taas muutti Texasiin. Aluksi spekuloitiin hänen lähtevän syrjäyttämään Tony Parkeria San Antonio Spursin aloitusviisikosta, mutta viimeisten huhujen mukaan paikallisen liikuntakeskuksen pelit ovat sittenkin tulleet Juhalle tutuimmiksi. Näillä näkymin Latvalan jenkkikomennus on kestämässä vuoden jonka jälkeen hän todennäköisesti palaa LePyn riveihin. Latvalan veljeksistä nuorempi eli Jyri on myös muuttanut, joten häntäkään ei tällä kaudella nähdä LePyn riveissä. Edellä mainittujen menetysten lisäksi Ossi Reunanen on päättänyt pitää välivuoden. Kuuluisa ”Imatran Piiska” pelasi useita vuosia LePyssä, mutta toivon mukaan iloinen karjalaisveikko palaa vielä takaisin kokoonpanoon.

Uusia pelaajia ovat Robin Ranta, Ilari Heino ja Aleksi Kähärä. Robin on joillekin lepyläisille tuttu parin vuoden takaa jolloin hän pelasi Kalle Saikkosen valmentamassa A-juniorijoukkueessa. Robin on ollut pari vuotta sen jälkeen pelaamatta, mutta on harjoitellut koko kesän ahkerasti ja päässyt hyvään kuntoon. Pelipaikoista hänelle sopii parhaiten heittävän takamiehen rooli, mutta pelinjohtokin luonnistuu. Puolustuspäässä mies on arvokas, sillä jalkatyö on erinomaista ja kädet nopeat. Aleksi Kähärä tuli LePyyn alemmista divisioonista. Aleksi on aloittanut koripallon peluun myöhään mutta taistelutahto ja into oppia auttavat hänta saamaan juonesta kiinni. Heinon Ile pelasi viime kauden IV-divisioonaan pudonneessa F.U.T.:ssa, mutta on saanut koripallo-oppinsa Karkkilassa. Tämä näkyy pelityylissä. Heitto lähtee herkästi mutta myös korille ajot ovat vaarallisia.

Edellä mainittujen lisäksi LePy on tälle kaudelle saanut tavallaan kolme paluumuuttajaa. Jussi Somervuo ja Markus Konkari ovat palanneet sairastuvalta ja Mikko Eloranta armeijasta. Jussilla viime kausi meni polvivamman takia käytännössä kokonaan piloille. Macke Konkarilla vihoitteli vuorostaan lonkka, ja hänellä meni kevätkausi harakoille. ”Kändi” Eloranta pelasi kyllä lähes puolet viime kauden otteluista mutta rooli oli melko rajallinen. Ei ole mikään salaisuus että odotukset tämän kolmikon suhteen ovat tälle kaudelle kovat. Latvalan ja Goussevin lähdön myötä Macke on joukkueen tärkein takamies ja parivaljakko Somervuo-Eloranta on tärkeä lenkki niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Kolmikon tärkeys näkyy myös siinä että pelaajat valitsivat heidät joukkueen kapteenistoon. Eloranta toimii kapteenina, Somervuo ja Konkari varakapteeneina.

Uusiksi miehiksi saattavat yltää lisäksi B-juniori-ikäiset Teemu Sulonen ja Antonio Thin. Molemmat harjoittelevat miesten joukkueen kanssa parisen kertaa viikossa ja on täysin mahdollista että he pääsevät tekemään debyyttinsä miesten edustusjoukkueeseen jo tämän kauden aikana.

Viime kauden pelaajista jatkavat takamies Timo ”Köpi” Kallio, laiturit Jonttu Sarasti, Antti Karppinen, Janne Saarme, Juha Karenniemi ja Olli Torkkeli, sekä sentterit Make Haavisto, Nikke Rantio ja Gijsebert Van der Starre. Hyvin peliä johtava Köpi Kallio liittyi joukkueeseen kesken viime kauden, mutta minuutit jäivät sairastelun ja nilkkavamman takia melko vähäisiksi. Tällä kaudella rooli saattaa kasvaa melkoisesti kunhan mies pysyy terveenä. Hyvän pelisilmän omaavia pelureita ei koskaan ole liikaa!

Laituriosasto näyttää lupaavalta. Joukkueen kokenein pelaaja Janne Saarme on hyvässä kunnossa ja häneltä on edelleen luvassa tarkkaa heittopeliä. Vastaavasti odotukset joukkueen nuorimman pelaajan (poislukien B-juniorit) Joonas Sarastin suhteen ovat myös korkeat. Jonttu on saanut harjoitella kesän terveenä ja on erittäin hyvässä kunnossa. Viime kauden lopulla Jonttu väläytteli jo taitojaan ja on oletettavaa että tästä kaudesta tulee hänen läpimurtokautensa LePyn ”Ykkösessä”. Antti Karppiselta odotetaan myös vahvempaa panosta kuin viime kaudella. ”Skarppinen” on hyvä heittäjä mutta hänellä on edellytyksiä kehittyä myös erinomaiseksi puolustajaksi. Olli Torkkeli oli viime kaudella LePyn toiseksi paras pistemies. Ollin panos varsinkin hyökkäyspäässä tulee tälläkin kaudella olemaan tärkeä. Valitettavasti Torkkeli ei ole vielä pystynyt aloittamaan kauttansa nilkkavamman takia, mutta toivon mukaan hän on kuukauden sisällä pelikunnossa. Samoja vaivoja on ollut Juha Karenniemellä, joka on vasta tällä viikolla päässyt aloittaamaan varsinaisen harjoittelun. Jukkikselta on lupa odottaa aggressiivista puolustuspeliä ja tarkkoja kolmen pisteen heittoja.

Markku Haavisto, Nikke Rantio ja Gijsbert Van der Starre vastaavat pääasiassa joukkueen korinaluspelistä. Nikke Rantio on treenannut itsensä kesällä kovaan kuntoon ja on noin 10 kiloa kevyempänä selvästi juoksuvoimaisempi ja nopeampi kuin viime kaudella. ”Pertsa” Van der Starre on vuorostaan esiintynyt harjoitusotteluissa todella lupaavasti. Make Haavisto on joutunut työkiireiden takia olemaan harmittavan usein poissa treeneistä, mutta on kokeneena pelaajana joukkueelle arvokas mies etenkin levypallopelissä.

Kaiken kaikkiaan LePyllä on kasassa hyvä nippu pelimiehiä. Toivon mukaan joukkue saa hyvän vireen päälle heti kauden alusta lähtien. Joukkueessa ei ole häikäiseviä tähtipelaajia, mutta hyvällä joukkuepelillä on mahdollisuus menestyä. LePy tulee kohtaamaan runkosarjassa 11 joukkuetta, jokaisen kahdesti. Samassa B-lohkossa LePyn kanssa pelaa LoU, KaVo, WB II, Visa-Basket, BC Hukat, 12-pack, PuB, Sykki Seniors, Jaguaarit, Superit ja KY-kori. Lohkon kaksi parasta joukkuetta selviytyvät nousukarsintoihin ja kaksi huonointa putoaa IV-divisioonaan. Ennakkosuosikkeja on hankala arvioida, mutta kaikkitietävän Koripallo.comin mukaan suosikin viittoja voivat sovitella harteilleen ainakin Jaguaarit ja Lohjan Urheilijat.

Tervetuloa kaikki kannustamaan LePyä kauden otteluissa!

Kokoonpano ja kotiottelut:

http://www.leppavaaranpyrinto.fi/joukkueet/miehet_iii_div/

Pelaajaesittelyt:

http://www.leppavaaranpyrinto.fi/joukkueet/miehet-pelaajaesittely/

Videoklippejä peleistä löytyy osoitteessa:

http://www.vekaran.blogspot.com/