LePyn miehet niukasti jatkoon Suomen Cupissa

19.8.2006


Miesten edustusjoukkue järjesti kauden avauksessaan katsojilleen todellisen jännitysnäytelmän torstai-iltana Leppävaaran hallissa. Voitto Lohjan Urheilijoista heltisi lopulta vain pisteen erolla 76-75 (36-30).

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli lievää LePyn hallintaa. Kotijoukkueen nopeat hyökkäykset onnistuivat melko mukavasti, mutta hidas peli oli vielä tässä vaiheessa kautta melko kontrolloimatonta. Vasta tälle kaudelle perustettu LoUn ryhmä esitti vuorostaan pirteää ja sinnikästä peliä jossa korille ajoja nähtiin paljon. Joukkue taisteli myös hyvin aktiivisesti irtopalloista ja hyökkäyslevypalloista. Tauolle mentiin kuitenkin LePyn komennossa 36-30.

Kolmannella neljänneksellä kotijoukkue esitti parasta peliään. Paikkapuolustus sotki pahasti LoUn hyökkäyspelin kun taas LePyn hyökkäys kulki sujuvasti. Erän keskivaiheilla LePyn johto oli parhaimmillaan yli 20 pistettä, kunnes LoU alkoi pikkuhiljaa kuroa eroa umpeen. Vieraat saivat taisteluhengen päälle ja LePy sortui pahoihin pallonmenetyksiin. Kun viimeistä erää oli jäljellä pari minuuttia LoU siirtyikin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Kun peliaikaa oli jäljellä vajaa kolmekymmentä sekuntia Markus Konkari ajoi röyhkeästi korille. Seurauksena oli lopulta kori ja hyökkääjän virhe. LePy siirtyi täten 76-74 johtoon, mutta Lohjalle tuomittiin kaksi vapaaheittoa. Toinen niistä kierähti kuitenkin ohi ja LePy sai levypallon. Kotijoukkue lähti hyökkäämään pitkää hyökkäystä, mutta pallo menetettiin jälleen. Näin LoUlle jäi noin kymmenen sekuntia aikaa hakea voittokoria. Vieraat saivatkin rakennettua heittopaikan, mutta hieman epätasapainoinen sutaisu meni LePyn onneksi ohi. LePy siis jatkoon luvuin 76-75.

Parhaiten LePyltä onnistuivat tarkasti heittänyt Janne Saarme ja korin alustaa dominoinut Make Haavisto. Konkari onnistui sekä hyvässä että pahassa, hän ratkaisi ottelun ja oli nopeissa hyökkäyksissä tehokas, mutta syyllistyi myös moneen pallonmenetykseen. Nuorista pelaajista Mikko Eloranta pelasi varmasti ja Antti Karppinen ennakkoluulottomasti, upottaen muun muassa toisella puoliajalla tärkeän kolmosen. Myös A-juniori-ikäinen Kristjan Räst pelasi ensimmäiset viralliset minuutit miesten edustusjoukkueessa.

Seuraavalla kierroksella LePyn vastus kovenee huomattavasti kun Leppävaaraan saapuu ToPon farmijoukkue, I-divisioonassa pelaava Rekolan Urheilijat.