Miehet saivat kyytiä Rekolalta

28.8.2006

Miesten edustusjoukkue putosi Suomen Cupista hävittyään selvästi Rekolan Urheilijoille luvuin 54-99 (18-53).

I-divisioonajoukkue Rekolan Urheilijat vieraili sunnuntaina Leppävaarassa ja osoitti selvästi että sarjatasojen välillä on selkeä ero. Torpan Poikien farmijoukkue pelasi todella fyysistä peliä niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Vaikka joukkueen nuorimmat pelurit olivat urakoineet koko viikonlopun EHBT-turnauksessa, niin se ei tuntunut paljon menoa haittaavan.

LePy pysyi pelissä mukana ottelun ensimmäiset minuutit. Rekola nykäisi kuitenkin selvän eron jo ensimmäiseen erätaukoon mennessä johtaen tuolloin 6-25. Toisella puoliajalla sama meno jatkui ja puoliajalle mentäessä oli tilanne 18-53. LePyllä oli vaikeuksia etenkin hyökkäyspäässä, jossa Rekolan tiukka puolustus pakotti kotijoukkueen menetyksiin ja vaikeisiin ratkaisuihin. Välillä LePyllä oli vaikeuksia saada edes heittoa ilmoille. Puolustuspäässä joukkue pärjäsi "Kippari" Ritalan johdolla puolustuslevypalloissa melko hyvin, mutta Rekolan post-pelaamista ei saatu aisoihin. Etenkin väkivahva Antti Hurme oli vaikeasti pysäytettävissä. RU onnistui myös hyvin kolmosviivan takaa mikä vaikeutti puolustuspeliä entisestään.

Toisella puoliajalla LePy pääsi jo huomattavasti paremmin peliin mukaan. Kolmas neljännes oli Janne Saarmen näytöstä. Hän pussitti 14 pistettä lähes putkeen, mutta pyöräytti tämän jälkeen harmittavasti nilkkansa eikä pystynyt jatkamaan peliä. Jannen hypäri-iloittelun myötä kolmas neljännes päättyi 22-27. Myös viimeinen erä oli suhteellisen tasainen päättyen 14-20. Rekolan puolustus ei ollut enää aivan yhtä tiivistä, mikä avasi LePylle helpompia heittopaikkoja. Joukkue pystyi myös lähtemään hyökkäyksiin nopeammin kuin ensimmäisellä puoliajalla. Voidaankin todeta että LePy pelasi Rekolan kakkosviisikkoa vastaan tasaisesti, mutta vieraiden ykkösnyrkki oli liian kova pala. Kokonaisuudessaan LePy kuitenkin taisteli hyvin ja säilytti pelimoraalinsa koko pelin ajan.

LePyn parhaimmistoa oli Janne Saarmen ohella miehekkäästi esiintynyt Mikko Eloranta. Välillä takamiehenäkin pelannut Mikko osoitti että hänen roolinsa tulee kasvamaan viime kaudesta. Markus Konkari pelasi myös hyvin hoitaen pelinjohdon paremmin kuin edellisessä pelissä. Nikke Rantio suoritti vuorostaan ensiesiintymisensä miesten joukkueen paidassa. Nikke pelasi rohkeasti upottaen muun muassa kolmosenkin, mutta ajautui välillä hieman liian vaikeisiin ratkaisuihin. Rantion ohella myös muut LePyn nuoriso-osaston pelaajat saivat mukavasti peliaikaa ja täten koko joukkueen tavoin arvokasta kokemusta kovista peleistä.

Pisteet:
LePy: Saarme 14, Konkari 10, Eloranta 8, Rantio 5, Reunanen 5, Haavisto 4, Luomala 4, Ritala 2
RU: Hurme 24, Mantere 15, Pursiainen 14, Pehkonen 14