ESLU: ONNISTUNUT TAPAUS - Koripalloinnostusta Leppävaarassa

13.9.2006


Koripalloinnostusta Leppävaarassa Aikamoinen määrä liikunnan riemua, ilon kiljahduksia ja pallon pompottelua oli ilmassa elokuun kolmena viimeisenä iltana Leppävaaran liikuntahallin kentillä kun Leppävaaran Pyrintö järjesti jo kolmannen kerran 6-13 vuotiaille ilmaisen koripallokurssin.

Alla artikkeli ESLU:n Etelatuuli verkkolehdestä. Lue lisää ja tilaa verkkolehti osoitteesta: http://www.eslu.fi/verkkolehti/artikkeli/?ARTIKKELI_NUM=17521

 

Kaikkina kolmena iltana liikuntahallilla oli noin 80 innokasta palloilijaa tutustumassa korikseen seuran ohjaajien opastuksella. Ohjelmaan kuului mm. liikuntaleikkejä, pallon käsittelyä ja tietenkin pelaamista.

Leppävaaran Pyrinnön valmennuspäällikkö Kalle Lundsten kertoi koripallokurssin aluksi toivovansa, että koripallosta tulisi mahdollisimman monelle elinikäinen harrastus. Seuraan on aikaisempina vuosina kurssin kautta tullut mukaan kymmeniä uusia harrastajia, onpa lähes yhden ikäluokan koko joukkue tullut mukaan koripallokurssin kautta.

Kohta 6-vuotias Nora oli innolla mukana jokaisena iltana ja mukavinta Noran mielestä oli korien heitto. Noran isä Kim Nordberg kertoi Noran korisinnostuksen saaneen alkunsa naapurin tyttöjen harrastuksesta ja kesän aikana olikin innokkaasti heitelty pihalla koreja.

Mukana koriskurssilla oli myös Kirkkonummelta Espooseen muuttanut  13-vuotias Julius Nieminen. Hän oli muuton myötä päättänyt aloittaa koripalloilun ja joukkue löytyi LePy:stä. Juliuksesta mukavinta kurssilla oli pelaaminen.

Teksti ja kuvat: Sari Sivonen, ESLU