Miesten kausi II-divisioonassa käyntiin

14.10.2006


LePyn nuorentunut miesten edustusjoukkue aloitti sarjapelinsä viime viikolla. Lue kauden muhkea ennakkopaketti.

Miesten Joukkueen Kausiennakko

Miesten joukkueen nuorennusleikkaus jatkuu

LePyn miehet aloittaa jälleen kerran kautensa II-divisioonan etelälohkossa. Joukkue on kesän aikana kokenut suhteellisen suuria muutoksia. Jo viime kaudella alkanut joukkueen nuorentuminen jatkuu entistä voimakkaampana. Tämä on ollut odotettavaa, sillä kausina 2003-2004 ja 2004-2005 joukkueen keski-ikä oli noin 28 vuotta ja viimekin kaudella vielä noin 27 vuotta. Tällä kaudella keski-ikä on pudonnut jo noin kahteenkymmenenviiden kieppeille.

Joukkueen kokeneemmasta kaartista lopettivat viime kauden jälkeen 20 kautta LePyn "ykkösessä" pelannut Juha "Juice" Sarlund sekä yli viisi kautta pelannut ikiliikkuja Peetu Öunap. LePyn iloksi molemmat jatkavat kuitenkin pelaamista ikämiesjoukkue ”Leppäfaijoissa”, jotka ovat saamassa kasaan iskukykyisen joukkueen. "Juice" jatkaa myös edustusjoukkueen taustajoukoissa. Kokeneista pelaajista LePy menetti harmittavasti palomies Kalle Ristolan, joka oli viime kaudella yksi joukkueen tärkeimmistä pelaajista. Kalle siirtyi kaiken lisäksi vanhan vainoojan Hongan vihreään paitaan, tarkemmin sanottuna konkaripitoiseen Petäjään. Maamme sisäinen ja ulkoinen muuttoliike on myös harventanut LePyn rivejä. Aina yllätyksellinen takamies Olli "Opa" Hirmasto muutti Lordin euroviisuvoiton innoittamana Rovaniemelle opiskelemaan. Jussi Nikula lähti vuorostaan takaisin synnyinseudulleen Kouvolaan siirtyen KouPon riveihin. Lisäksi Vallikadun oma poika Jussi Somervuo lähti vaihtoon Rotterdamiin, mutta hän palaa kevätkaudeksi joukkueen vahvuuteen. Viime kauden kokoonpanosta puuttuu myös urheilullinen ja lupaava Jussi Kilpelä, joka tosin henkilökohtaisiin syihin vedoten siirtyi jo ennen viime kauden puoliväliä takaisin F.U.T.:iin. Kun vielä pelaajavalmentaja Kasper Kepsun pelaaminen on kroonisten polvivaivojen takia epävarmaa, voidaan todeta että menetykset ovat olleet huomattavat. Viime kaudella säännöllisesti peliaikaa saaneista miehistä puolet on vaihtanut maisemaa, jäljellä on näistä oikeastaan enää viisi pelaajaa.

Kokeneiden pelaajien jättämää aukkoa paikkaamaan on nostettu kolme LePyn omaa kasvattia ja lisäksi on saatu yksi ulkopuolinen vahvistus. Leppävaaraan muuttanut PuHun kasvatti Ville Välikangas on liittynyt LePyn vahvuuteen. Monipuolisena ja vahvana pelaajana Ville tulee olemaan tärkeä lenkki alkavalla kaudella. Omia junioreita ovat 19-vuotiaat Nikke Rantio ja Pauli Ojala, sekä 18-vuotias Kristjan Räst. Huimasti viime kaudella A-pojissa kehittynyt Nikke Rantio on pelannut koripalloa vasta muutaman vuoden, mutta omaa erittäin kovan fysiikan. Nikessä on rutkasti potentiaalia kunhan hän saa lisää pelikokemusta. Lupaava on myös takamies Pauli Ojala. Paulilla on erinomainen tekniikka ja todella nopea ensimmäinen askel, joten hän kykenee vauhdikkaisiin korille ajoihin. Pauli on esittänyt harjoitusotteluissa erittäin lupaavia otteita. Takamies Kristjan Räst on harjoitellut koko kesän ahkerasti ja kehittynyt koko ajan. Hän kartuttaa pelikokemusta kuitenkin vielä LePyn kuutosdivarijoukkueessa. Ojalan, Rantion ja Rästin tulon myötä voidaan siis todeta, että viimeisen kahden kauden aikana on saatu nostettua viisi omaa kasvattia miesten pelaajarinkiin. Tämä on erittäin ilahduttavaa ja jatkuvuuden kannalta ensiarvoisen tärkeää. Kehitys oli jo huolestuttavaa, sillä välissä oli monta kautta jolloin LePyn ja miesten joukkueen harmiksi ei omia junioreita saatu ryhmään mukaan kirveelläkään.

Viime kauden pelaajista jatkaa yhdeksän miestä. Todella vahvan kevätkauden pelannut pelaajamanageri Markus "Macke" Konkari, tasaisen varmasti esiintyvä sentteri Markku "Make" Haavisto, lupaava 18-vuotias Mikko Eloranta sekä jo kaudella 1993-1994 LePyn edustusjoukkueessa aloittaneet puolustusekspertti Mikko "Kippari" Ritala ja hyppyheittospesialisti Janne Saarme. Tämä viisikko tulee kantamaan pelillisesti merkittävän vastuun tulevalla kaudella. Lisäksi joukkueessa jatkaa jo 14. kautensa LePyssä aloittava Pasi Luomala, piiskaavan hyppyheiton omaava Ossi Reunanen, blokkien erikoismies Abdi Mohammed sekä 18-vuotias toisen polven lepyläinen Antti Karppinen. Myös heiltä on lupa odottaa viime kautta enemmän vastuuta.

II-divisioonan etelälohko 2006-2007

Viime kauden päätteeksi Hongan kakkosjoukkue Akatemia nousi ykkösdivisioonaan. Nousukarsintoihin osallistui myös Hyvinkään Ponteva, mutta HyPo sijoittui karsintalohkon neljänneksi ja jatkaa näin ollen tällä kaudella kakkosessa. Akatemian nousua kompensoi Wartti-Basketin putoaminen kakkoseen. Wartti jäi ykkösdivisioonan viimeiseksi, joten visiitti ykköseen jäi yhden kauden mittaiseksi. Putoamiskarsintoihin osallistuivat Sykki Seniors ja Jaguaarit. Suoraan III-divisioonaan putosivat Superit ja Karkkilan Urheilijat. Karsintojen jälkeen II-divisioonan etelälohkoon nousivat molemmat karsintalohkojen voittajat Helsingin NMKY:n kakkosjoukkue HNMKY-40 sekä porvoolainen Räppä. Seniors ja Jaguaarit sijoittuivat karsintalohkojensa kakkosiksi ja kohtasivat toisensa. Voittajalle oli luvassa varma paikka tämän kauden kakkoseen, kun taas häviäjä joutuisi jännäämään Akatemian ja HyPon menestystä nousukarsinnoissa. Seniors voitti tiukan kamppailun, mutta Akatemian noustessa ykköseen myös Jaguaarit säilytti paikkansa tämän kauden kakkosen etelälohkossa. Näiden hieman monimutkaisten vaiheiden jälkeen selvisi siis lopulta että ensi kaudella II-divisioonan etelälohkossa pelaavat seuraavat joukkueet: Wartti, HyPo, Petäjä, Kelohonka, KaHe, VillagePeople (BaYMCA on jokavuotiseen tapaan vaihtanut nimeä), LePy, Kori-80, Sykki Seniors, Jaguaarit, HNMKY-40 ja Räppä.

Ennakkokaavailuiden mukaan on sarjasta tulossa suhteellisen tasainen. Selkeää ennakkosuosikkia ei ole, eikä myöskään pisteautomaattia. Wartti, HyPo ja kovasti rivejään vahvistanut KaHe (jonne mm. viime vuonna ToPossa pelannut Jussi Airas siirtyi) vaikuttavat kenties vahvimmilta. Myös Hongan joukkueet Petäjä ja Kelohonka lienevät kärkijoukkueita. Keskivaiheille sijoittunevat Keravan Kori-80, VillagePeople ja Timo Parviaisella vahvistunut Sykki, kun taas Jaguaarit, HNMKY-40 ja Räppä saanevat taistella tosissaan sarjapaikastaan.

LePyn viime kausi II-divisioonassa oli melkoista vuoristorataa. Kausi alkoi mukavasti ja viiden ottelun jälkeen saldona oli kolme voittoa ja kaksi tappiota, LePyn voitettua hienon taistelun jälkeen Keravan Kori-80 vieraissa. Tämän jälkeen alkoi vaihe jota voisi kutsua lähes syöksykierteeksi. Joukkue hävisi kahdeksan ottelua putkeen ja putosi sarjataulukossa kymmenenneksi. Hyökkäyspeli oli tässä vaiheessa hyvin sekavaa ja tehotonta. LePyä vaivasi selkeä itseluottamuksen puute ja muutama ikävä loukkaantuminen. Joulutauon aikana peli loksahti kuitenkin pikkuhiljaa jälleen uomiinsa. Kevään ensimmäisessä ottelussa tuli vielä tappio vahvaa HyPoa vastaan, mutta seuraavassa pelissä Jaguaarit kaatuivat komeasti ja tappioputki saatiin poikki. Kevätkausi sujui, kuten monina aikaisempina kausinakin, pelillisesti hyvin, saldona seitsemän voittoa ja neljä tappiota. Oikeastaan ainoa pahempi notkahdus tapahtui tärkeässä vieraspelissä Karkkilaa vastaan, jossa tuli parilla pisteellä nokkaan. Näin loppusijoitus koheni lopulta seitsemänneksi. Kauden kohokohta oli edelliskauden tapaan hurmiollinen kotivoitto Akatemiaa vastaan kauden viimeisessä kotiottelussa, jossa lopullisesti varmistettiin sarjapaikka. Suurimpia syitä parantuneeseen peliin olivat tiukentunut joukkuepuolustus sekä vapautuneempi hyökkäyspeli. Viimeksi mainittuun vaikutti erityisesti Markus Konkarin hurja vire, sillä tämä antoi muille pelaajille enemmän tilaa ottaa omia ratkaisuja. Kokonaisuutena kausi oli melko raskas, mutta hyvän kevätkauden ansiosta siitä jäi pelaajille kuitenkin suhteellisen hyvä mieli.

Tänä kesänä tarjoutui LePylle harvinainen tilaisuus harjoitella koko kesä Leppävaaran Urheiluhallissa Tapiolan Urheiluhallin ollessa remontissa. Salivuorojen lisäksi harjoitteluun kuului myös mäkijuoksua Leppävaaran legendaarisessa "Murhamäessä" Uimahallin lähistöllä. Osa pelaajista treenasikin ahkerasti läpi koko kesän, kun taas osalla osallistuminen oli enemmän tai vähemmän satunnaista. Kesäharjoittelusta huolimatta on muistettava että joukkue on muuttunut melko radikaalisti ja menettänyt tärkeitä pelaajia. Näin ollen miesten joukkueen tavoitteena on ensisijaisesti säilyttää sarjapaikka.

Miesten edustusjoukkue aloittaa kotiottelunsa 14.10 kello 13:00, jolloin Leppävaaran Urheiluhalliin saapuu Kelohonka. LePyn muut kotipelit näkyvät kotisivujemme ”LePy pelaa”- otsikon alta. Tervetuloa kannustamaan!