Miehet aloittaneet kauden nihkeästi

17.10.2006


LePyn miesten edustusjoukkue hävisi lauantaina Kelohongalle luvuin 49-79 . Sitä ennen tuli tappio KaHea vastaan numeroin 71-52.

LePyn nuorentuneen edustusjoukkueen pelit ovat alkaneet II-divisioonassa nihkeänlaisesti. Molemmissa peleissä ovat joukkueen sisäiset muutokset olleet selkeästi havaittavissa. Peli on vielä keskeneräistä ja pehmeää mikä heijastuu niin puolustus- kun hyökkäyspeliinkin. Pieniä ja hiukan isompiakin virheitä sattuu liian usein. II-divisioonan etelälohko on sen verran kovatasoinen sarja, että niistä rokotetaan melko armottomalla kädellä.

Vaikka loppulukemat Kelohonkaa vastaan olivatkin rumemmat kuin ensimmäisessä pelissä, niin esitys siinä oli selvästi ryhdikkäämpi. Peli ratkesi lopullisesti vasta viimeisellä neljänneksellä, jonka honkalaiset veivät luvuin 10-25. Ennen viimeisen jakson romahdusta oli etenkin puolustuspeli varsin kohtuullista. Joukkue myös taisteli aivan eri lailla kuin KaHea vastaan. LePyn pelissä on kuitenkin vielä reilusti parannettavaa joka osa-alueella, mutta kuten ”Kippari” Ritala totesi pelin jälkeen, niin ”se vasta huolestuttavaa olisikin jos olisimme pelanneet taitojemme ylärajoilla ja hävinneet”. Potentiaalia petrata otteita siis löytyy.

Molemmissa peleissä LePyn parhaimmistoon ovat kuuluneet Markus Konkari ja Mikko Eloranta. ”Macke” on johtanut peliä mallikkaasti ja jaksanut ahertaa kovia minuuttimääriä. Eloranta oli pelipäällä varsinkin Kelohonkaa vastaan, jossa hän rankaisi kovalla prosentilla lyhyempiä puolustajiaan vastaan. KaHea vastaan myös ”Make” Haavisto onnistui hyvin, mutta Kelohonkaa vastaan hänen pelinsä meni sekaisin hänen jouduttua tuomareiden hampaisiin. Janne Saarme oli melko vaisu ensimmäisessä ottelussa, mutta paransi huomattavasti peliään toisessa pelissä. ”Kippari” Ritala on tuttuun tyyliin taistellut esimerkillisesti molemmissa peleissä, vaikka hän kärsiikin pohjevammasta.

Seuraavaksi LePy matkaa Keravalle, jossa vanha kiistakumppani Kori-80 yrittää LePyn tavoin avata voittotilinsä. Seuraava kotiottelu pelataan Leppävaaran Urheiluhallissa 4.11 kello 13.00, jolloin vastaan asettuu Petäjä.

Pisteet/levypallot:

KaHe-LePy:

LePy: Haavisto 13/9, Konkari 11/6, Mohammed 6/5, Eloranta 6/3, Luomala 6/2, Ritala 4/3, Saarme 3/3, Ojala 3/2, Rantio 0/1, Karppinen 0/1

KaHe (pisteet): Virtanen 27, Laiho 10, Poropudas 9

 

LePy-Kelohonka:

LePy: Eloranta 12/2, Saarme 10/3, Haavisto 9/4, Konkari 7/5, Ojala 6/2, Luomala 2/1, Välikangas 2/0, Ritala 1/8, Rantio 0/2

Kelohonka (pisteet): Ropponen 22, Keskisaari 18, Kivistö 14