LePyn puolustus tuuliajoilla Keravalla

24.10.2006


Kori-80 Keravalta voitti LePyn miehet sunnuntaina luvuin 92-64 (45-37). LePyn Akilleen kantapäänä oli jälleen pehmeä ja ponneton puolustuspeli.

LePy saapui Keravalle yhdeksän miehen voimin. Poissa olivat kokeneet Mikko Ritala ja Pasi Luomala, sekä kotiseudullan piipahtanut Ossi Reunanen. Erityisesti ”Kippari” Ritalan poissaolo oli kova menetys, sillä LePyn puolustus oli melko pahasti tuuliajoilla ilman puolustuseksperttinsä panosta. Puolustuspeliä on harjoiteltu koko syksy ahkerasti, mutta syystä tai toisesta se ei ole vielä tällä kaudella toiminut. Tämä on osittain huolestuttavaa, sillä LePy on tunnettu jo pitkään nimenomaan rautaisesta joukkuepuolustuksestaan. Joukkue on kuitenkin muuttunut sen verran, että vielä eivät ole palaset loksahtaneet kohdalleen. Valmentaja Kepsulla riittääkin pohdittavaa miten saada puolustukseen lisää aggressiivisuutta, taistelua, uhrautuvaisuutta ja kovuutta.

Ottelu Keravalla alkoi varsin vauhdikkaasti. Molemmilla joukkueilla oli puolustuksessa avointen ovien päivä. LePyllä pisteitä takoivat Janne Saarme ja pirteästi aloittanut Pauli Ojala, kun taas Keravan ikijyrät Ossi Korhonen ja Toni Railotie vastasivat kotijoukkueen pistetehtailusta. Erän loppupuolella kotiyleisöä viihdytti uusi tuttavuus Jani Lemmetyinen, joka iski lyhyessä ajassa 11 pistettä. Toisella neljänneksellä LePy sai jonkin verran ryhtiä puolustukseensa. Erityisen vahvasti esiintyi Nikke Rantio, jonka levypallopeli oli ihailtavaa. Nikke pelasi muutenkin varmaotteisesti ja oli LePyn suurin ilonaihe ottelussa. LePy voitti jakson 15-16 ja onnistui kuromaan yli kymmenen pisteen eron kahdeksaan pisteeseen puoliaikaan mennessä.

Kolmannessa erässä LePyn puolustuksen ryhtiliike oli kuin muisto vain, kun keravalaiset ratkaisivat ottelun. LePyn pelaajien päät putosivat painuksiin eikä kentältä saatikka penkin päästä löytynyt miestä joka olisi onnistunut herättämään joukkueen. LePy yritti välillä pysäyttää kotijoukkuetta paikkapuolustuksellakin, mutta sekään ei auttanut. Varsinkin Kori-80:nen Railotie oli elementissään tehden 12 pistettä lähes putkeen. Neljäs erä olikin sitten lähinnä pelailua, joskin tasaista. Erä Keravalle luvuin 18-16 ja koko ottelu 92-64.

Nikke Rantion lisäksi LePyltä onnistuivat Janne Saarme joka nakutti lähinnä ensimmäisen puoliajan aikana 18 pistettä. Jannelle onnistuttiin muutaman kerran pelaamaan hyvä heittopaikka, joista hän kiitti pussittelemalla melko hyvällä prosentilla. Myös Make Haavisto onnistui hyökkäyspäässä hyvällä prosentilla tehden 18 pistettä. Markus Konkari joutui jälleen kerran tekemään täyden päivätyön pelinjohdon kanssa, onnistuen tälläkin kertaa sen kanssa suhteellisen hyvin. Puolustuspelistä ei kuitenkaan kukaan saa puhtaita papereita, Nikke Rantiota lukuun ottamatta.

Pisteet ja levypallot:

LePy: Haavisto 18/10, Saarme 18/4, Konkari 10/6, Ojala 6/2, Rantio 4/9, Mohammed 3/8, Eloranta 3/2, Välikangas 2/0, Karppinen 0/4
Kori-80: Railotie 23/4, Korhonen 17/12, Lemmetyinen 13/2, Hervanto 12/1, Piipponen 10/3

Otteluraportti Keravan kotisivuilla: http://www.kori-80.net/info.htm