LePyn Naiset III Div. Ylempään Loppusarjaan

11.12.2006


LePy:n naiset varmistivat sarjapaikkansa ja pääsyn ylempään loppusarjaan rutiininomaisella pakkovoitolla EBT:stä

Tahmean alkukauden jälkeen LePy:n nuori naisten joukkue on hitsautunut hyvin yhteen. Naiset aloittivat kautensa voittamalla vain yhden kolmesta ensimmäisestä ottelustaan. Tappiot tulivat en­nakkoon heikompia joukkueita vastaan. Tahmea alkukausi olikin odotettavissa, koska joukkue oli ol­lut yhdessä vasta kuukauden päivät. Uuden sarjasysteemin takia yhteen hitsautumiselle ei kuiten­kaan ollut paljon aikaa. Viisi parasta joukkuetta pääsisi ylempään loppusarjaan ja tavoittelemaan paikkaa II-divisioonaan ensi kaudeksi. LePy:n valmennuspäällikkö olikin asettanut kakkosdivaripai­kan joukkueen tavoitteeksi.

Alkuvaikeuksien jälkeen joukkue otti kolme komeaa voittoa. Kruununa hieno voitto Wartti Bas­ketista. Wartti lukeutui sarjan ennakkosuosikkeihin, mutta joutui jostakin syystä luovut­tamaan kaksi jo voitettua otteluaan. Voittojen arvoa lisäsi se, että tiedossa oli rankka vierasottelu­kierros Helsingissä viikoilla 47 ja 48. Edessä oli kohtaaminen Lea Hakalan ja Unoksen sekä aina kovien Pesukarhujen kanssa. Unos –peli menikin lähes surrealistisissa tunnelmissa. Olihan vastassa Tv:stä tuttuja pelaajia. ;) LePy tosin johti 5-2 ensimmäisellä jaksolla. Pesukarhutkin olivat koti­luolassaan pelätyn kovia, joten ratkaisu jäi viimeiseen EBT –peliin.

EBT oli sarjan hännillä, mutta se oli hävinnyt pelinsä vain muutamilla pisteillä. Ennakkojännitystä lisäsi myös EBT:n vakuuttava voitto Wartista. Sunnuntaina Karakallioon saapui kuitenkin niin mää­rätietoinen LePy:n joukkue, ettei EBT:lle jäänyt mahdollisuuksia. Jännitys näkyi kuitenkin rentou­den puutteena eikä yleisö nähnyt parasta LePy:ä. Tosin puolustuspää toimi ajoittain kiitettävän hy­vin.

Heti alkuvuodesta naiset siis lähtevät kokeilemaan siipiään ylempään loppusarjaan. Tavoitteeksi on ase­tettu toinen paikka heti Unoksen jälkeen. Toinen sija merkitsisi mahdollista nousua riippuen I-divi­sioonan tapahtumista. Kolmosdivarin ylempi loppusarja on kuitenkin niin tasainen, että kaikista sijoituk­sista tullaan taistelemaan aivan loppuun asti. Otteluohjelma tulee nettisivuille. Tervetuloa kannus­tamaan!

Syyskauden tulokset:

HNMKY Ellit -  LePy     60 – 56 (ja.)
LePy -  KaPo 58 - 48 
KaU -  LePy 68 - 57
LePy -  KlaNMKY 67 - 55
Korsku -  LePy 43 - 60 
LePy -  WB 78 - 70  
Unos -  LePy 90 - 23
Pesukarhut -  LePy 62 - 40
LePy -  EBT  60 - 31

    

Tomas Konkari
Salla Niemi-Konkari