C-tytöt 93 Ruotsin Bravo Cupissa

26.6.2007T93 joukkueen kausi huipentui Ruotsin turnausmatkaan.

Keväällä 2007 toteutettiin vihdoin ”kaksivuotissuunnitelman” huipennus, 93-tyttöjen Ruotsin- matka, jota oli suunniteltu sekä odotettu pitkään ja hartaasti. Turnaus myös kustannettiin joukkueen yhteistyönä hankituilla rahoilla.

Lopullisessa turnauskokoonpanossa pelasi yhdeksän tyttöä: Helena ”Hellu” Isoaho, Salla ”Salleri” Sillanpää, Janette Lehtosaari, Sini Auvinen, Emilia ”Emppu” Sipilä, Kirsi ”Kriisi” Pyrhönen, Emma Kanninen, Tia ”Tinde” Heinonen ja Sarianne ”Sarkku” Hassinen. Mukana kannustamassa oli myös tämän kauden sivussa ollut Ilona Huovinen. Kymmenen tytön lisäksi joukkuetta valmentamassa ja johtamassa matkasivat Hemmo ”Hemppa” Kettunen, Minna Loponen ja Saara Myllymäki (eli allekirjoittanut). Huoltajina ja paimentajina toimivat Chrisse Heinonen, Tuuli Kanninen, Seppo Auvinen ja Mikko Sipilä. Logistiikasta vastattiin Hempan pakettiautolla, joka navigaattorin julkkisäänestä riippuen löysi pelipaikat joko yhden tai useamman mutkan kautta.

Matkaan startattiin keskiviikkona 16.5 Olympiaterminaalista. Merimatka sujui normaalin kaavan mukaisesti laivan buffetissa, kaupoissa ja discossa.

Torstaina saavuimme järjestäjän bussilla Solnaan, jonka päähallilla pelattiin samaan aikaan alle 18- ja alle 16-vuotiaiden maajoukkuepelejä. Turnauksen aikana pääsimme todistamaan siellä paljon tiukkoja ja todella tasokkaita nuorten pelejä.

Majoituimme Vasalunds Gymnasiumissa ja pelasimme kolme ensimmäistä peliä Löthallenin avarassa salissa.

Kolme ensimmäistä vastustajaamme olivat länsinaapurin omia joukkueita. Torstai-iltapäivänä vastaamme asettui Luleå Stars, kyseisen kaupungin joukkueiden parhaimmista pelaajista koottu joukkue. Tytöt pelasivat hienon pelin ja erityisesti Sarianne osoitti kovaa taistelutahtoa korin alla. Jouduimme kuitenkin tyytymään 61-11 tappiolukemiin, joskin tulos näyttää hurjemmalta kuin todellinen peli.

Perjantaina aamupäivällä pelit jatkuivat BK Järvaa vastaan, edellisenä päivänä seuratun pelin perusteella odotimme sähläävää vastustavaa, mutta pelistä tuli erittäin tiukka ja hävisimme ruotsalaisille selkeästi erityisesti nopeudessa. Yleisön hurjasta suomalaiskannatuksesta huolimatta ruotsalaiset hakkasivat tulostaululle lukemat 21-22 meidän tappioksemme. Iltapäivän pelissä suomityttöä vietiin taas ja joko peleistä tai yleisestä matkustelusta uupuneet lepyläiset eivät päässeet pelissä omalle tasolleen. Peli päättyi Duvbo IK:n 37-15 voittolukemiin ja suihkuun paineli allapäin olevia koripalloilijoita.

Lauantaina kohtasimme viimeisen, mutta ensimmäisen suomalaisen vastustajajoukkueemme eli Hongan Rissnen koululla. Tämä tiukka vääntö voitettiin puolustuspäässä ja saimme nauttia äärimmäisen täpärästä 21-22 voittopelistä.

Pelillisesti turnaus ei siis ollut suuri menestys. Yksilösuorituksia ja onnistumisia tuli, mutta ne eivät riittäneet tarpeeksi pitkälle. Näimme kuitenkin ruotsalaisen pelityylin ja myös seuratuista maajoukkuepeleistä voimme niin me valmentajat kuin pelaajatkin poimia paljon uutta mistä ammentaa tulevan kauden koitoksiin. Kentän ulkopuolella sekä tytöillä että valmennus- ja huoltojoukoilla oli kuitenkin loistava matka ja viihdyimme keskenämme. Tytöt saivat shoppailla, tutustua Solnaan keskenään ja kokea eroaako sinikeltainen turnausdisco omastamme. Yhdessä kävimme pelaamassa minigolfia ja nautimme ihanan aurinkoisesta säästä lähes koko matkan ajan. Juhlimme myös kaksia 14-vuotissynttäreitä: Sinin 18.5 ja Emman 19.5. Kakkuakin nautittiin majoitusluokassa.

Turnaus huipentui pelaajien osalta sunnuntaina Gröna Lundissa ja perinteisellä mäkkärireissulla. Pientä haikeutta oli ilmassa, koska vanhemmat C-tytöt olivat viimeistä kertaa turnausmatkalla tällä kokoonpanolla.

Laivamatkalla kotiin myös valmentajat pääsivät viihteelle ja tytöt saivat valvoa vähän pidempään. Takaisin Olympiaterminaalissa oltiin maanantaiaamuna, väsyneinä mutta selvästi onnellisina ja matkaan tyytyväisinä. Nyt kun matkasta on kulunut jo kuukausi, on myös valmentaja toipunut tarpeeksi kirjoittaakseen tämän turnausraportin.

Haluan myös vielä kiittää koko turnausporukkaa sekä Timo ”Timppa” Lehtosaarta ja Pekka ”Pexu” Isoahoa järjestelyistä ja toivon, että Ruotsin- reissu jäi kaikkien mieleen mukavana kokemuksena ja että ulkomaille päästään pelaamaan jatkossakin. Tästä on hyvä jatkaa.

Saara Myllymäki
21. kesäkuuta

http://www.solnavikings.se/bravo/