LePyn 94-pojat EHBT-turnauksessa - hyvää kehitystä!

31.8.2007

Oranssi taistelee
(Klikkaa kuvia niin näet ne suurempana)
Oranssi taistelee (Klikkaa kuvia niin näet ne suurempana)
LePyn ykkösjoukkue sijoittui kovatasoisessa turnauksessa viidenneksi
LePyn ykkösjoukkue sijoittui kovatasoisessa turnauksessa viidenneksi
LePyn Oranssi-joukkue tuli neljänneksi Fun-sarjassa
LePyn Oranssi-joukkue tuli neljänneksi Fun-sarjassa
Oranssipelaajat huilaavat
Oranssipelaajat huilaavat

LePyn 94-pojat olivat mukana kahdella joukkueella EHBT turnauksessa. Kilpasarjan puolella I-divarijoukkue sijoittui viidenneksi ja Fun-sarjassa Oranssi–joukkue neljänneksi

Ennakkoon LePy –joukkueen osalta turnausodotukset olivat hieman arveluttavat, koska viikkoa ennen turnausta pelatussa harjoitusmatsissa Ura Basket Kaarinasta rökitti meidät oikein kunnolla. Monet pojat olivat vielä kesäterässä. Turnaus oli alkamassa; oiko Kallen ja Kassun ”tehoviikko” purrut vai tulisiko turnauksesta taas kunnolla selkään? Ainakin pelaamaan lähdettiin odottavin mielin.

 

YKKÖSJOUKKUEEN OTTELUT

 

Pelaajat: Antonio, Muhis, Ransu, Eemil, Teme, Olli, Jomppa, Antti ja Vikke.

 

Alkusarjassa ensimmäinen ottelu oli Honkaa vastaan. Pojat pelasivat tasaisesti, palloa vietiin päästä päähän; ottelu eteni Hongan muutaman pisteen johdossa aina toisen 15 minuuttisen puoleenväliin saakka kunnes tehopelaajamme Teme sai erittäin kovan kyynärpään iskun kylkeensä….tilanne ei aluksi näyttänyt pahalta, mutta niin vain Teme joutui poistumaan lääkärin tarkastettavaksi (onneksi vamma ei loppujenlopuksi ollut vakava). Loppuvihellyksen soidessa ottelu oli Hongalle pistetilanteessa 38-42.  Olisiko ottelu ollut voitettavissa jääköön jossittelun varaan. Teme oli ansainnut  tsempparipalkinnon !

 

Lauantaina olikin sitten vastassa jälleen Kaarinan Ura. Näinköhän oltiin jo toivuttu viikontakaisesta rökäletappiosta vai miten kävisi?. Honka-matsin perusteella ainakin jutunkirjoittaja oli hyvinkin toiveikas.
Alusta lähtien olimme pienoisesti niskan päällä, poikien syöttö- ja puolustuspeli kulki. Kaarinan pojat olivat selvästi vaikeuksissa. LePy vei voiton lukemin 59-48. Tsemppariksi valittiin hyvään vauhtiin taas päässyt Muhis.

 

Sitten oli lauantain toinen matsi ja alkulohkon kolmas ottelumme – vastaan asettui meille uusi tuttavuus LrNMKY. Tämän ottelun voittaja menisi tästä lohkosta jatkoon Hongan kanssa. Ottelun tahti oli aika paljon edellisen ottelun kaltainen. Lepy painoi päälle alusta pitäen ja vastustaja ei saanut isoa vaihdetta päälle, ei sitten millään. LePylle voitto selvin luvuin 41-56. Olli nappasi tsempparipalkinnon ahkeralla puurtamisella ja onnistuneilla ratkaisuilla. LePy sijoittui lohkokakkoseksi ja oli kahdeksan parhaan joukossa.

 

Niinhän siinä kävi, että C-lohkon kakkonen LePy sai vastaansa A-lohkon ykkösen TuNMKY:n. Ottelu alkoi hyvin, LePy hallitsi peliä, vastustajan ollessa hieman kipsissä. LePy oli kotvan pienoisessa johdossa…sitten Turku otti aikalisän. Peli alkoi tasoittua ja pian huomattiin, että onpas Turun poijjaat nopeita, ketteriä ja pelikin näytti kulkevan vähintään yhtä hyvin kuin meillä….sitten Namika lisäsi vauhtia, etenkin heidän 23 oli vaikea pidettävä ja LePyn ”korisukka” alkoi heilua. Puoliajalla LePy oli tappiolla 13 pinnaa . Ottelu päättyi, putosimme mitalikamppailuista, taistelusta huolimatta,  luvuin 66-43.  Tsempparipalkinnon sai Antonio.

 

Sunnuntaina ensimmäinen ottelumme oli Rekolaa vastaan. Muistaakseni kevään sarjassa Lepy sai heiltä köniin , joten nyt voisi ottaa revanssin. Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä, ei voinut olla varma miten ottelussa käy. LePyn pojat uurastivat kentällä, mitään ei annettu vastustajalle ilmaiseksi. Jomppa pelasi kuin ”viimeistä päivää” ja ansaitsi tsempparipalkinnon ennenkuin loppuvihellystä oltiin kuultu. Ottelu LePylle pistein 47-35.

 

Viimeisessä ottelussamme pelattiin viidennestä sijasta, ja vastaan asettui MaSu.  LePy otti ohjat heti käsiin. Liekö vastustajalla ollut jo turnausväsymystä tai pelaajien vähyyttä kun LePy hallitsi ottelua kaikilla osa-alueilla. Ja vihdoinkin oli myös Antin vuoro näyttää osaamistaan tsempparipalkinnon edestä ! Voitimme ottelun yllättävän selvästi 57-35.

 

 

 

ORANSSI –JOUKKUEEN OTTELUT

 

Pelaajat: Teemu, Jekku, Henkka, Amiin, Jonttu, Tumppi, Julle sekä ysivitoset Mikko ja Niki.

 

Perjantaina, alkusarjassa ensimmäisenä oli vastassa Honka Green. LePyn pojat olivat jotenkin jähmeessä, valmennusopit eivät muistuneet mieleen ja pallo ei pysynyt käsissä. Honkalaiset veivät ottelun helponlaisesti lukemin 42-15. Teemun hyvä yritys ja hanakasti käyvä heittokäsi palkittiin  tsempparipalkinnolla.

 

Lauantain matsissa oli panoksena pääsy neljän parhaan joukkoon, vastaan asettui HyPo White. Oranssin pojat näyttivät tälläkertaa miten koripalloa pelataan. LePy Oranssi meni jatkoon murskavoitolla 49-18! Tsempparina ansioitui Jonttu.

 

Sunnuntaina aamutuimaan oli ratkaiseva ottelu EBT Blackia vastaan, panoksena oli finaaliin pääsy.

Oranssin pojat olivat parantaneet peliään ottelu ottelulta ja nytkin nähtiin hyvää joukkuepeliä, mutta sekään ei riittänyt tälläkertaa. EBT:n kokeneet pojat veivät ottelun pistein 45-25. Jekku pelasi tsempparipalkinnon arvoisasti.

 

Viimeisessä ottelussa vastaan asettui Pantterit Keltainen. Oranssilla oli kova vauhti päällä, mutta Pantterit pääsivät iskemään turhan helppoja koreja LePyn menetyksistä. Toisessa päässä taasen Oranssin layupit eivät oikein uponneet ja vastustaja kasvatti johtoaan. Pojat jaksoivat silti yrittää. Hienoja hyökkäyksiä nähtiin loppuun asti vietynä. Tappio tuli siedettävin lukemin 42-60. Amiin sai tsempparipalkinnon, mutta myös Tumpille on annettava erikoismaininta hyvästä yrityksestä!

 

 

YHTEENVETOA TURNAUKSESTA

 

Meidän pitää olla melkoisen tyytyväisiä turnauksen antiin…pojat ovat kehittyneet, pelasivat hyvin, valmentajat aika kivoja ja useita vanhempia jutustelemassa ja kannustamassa. Mukava ja rento tunnelma säilyi kokoajan. Oli kerrankin sujuvaa kun kummankin joukkueen ottelut pelattiin samassa paikassa, Esport Arenassa ja Centerissä. Ja saihan siellä  ilmaisia Dr Peppereitä, jotka sitten avatessa koituivatkin useiden housujen “kohtaloksi”!

 

 

Jorma Hakkarainen