"Kohti uutta nousua" - LePyn miesten edustusjoukkueen kauden 2007-2008 ennakkopaketti

28.9.2007

Coach Kepsu on lopettanut pitkän peliuransa, ja keskittyy tätä nykyä pelkkään valmentamiseen.
Coach Kepsu on lopettanut pitkän peliuransa, ja keskittyy tätä nykyä pelkkään valmentamiseen.
Jussi "Air" Kilpelä Make Haaviston ja Jonttu Sarastin puristuksessa LePy-F.U.T. harjoitusottelussa.
Jussi "Air" Kilpelä Make Haaviston ja Jonttu Sarastin puristuksessa LePy-F.U.T. harjoitusottelussa.
Shell drill on mennyt perille...
Shell drill on mennyt perille...

Valmentaja Kepsu käy läpi miesten edustusjoukkueen ennakkotunnelmia.

LePyn miesten edustusjoukkue putosi viime kauden päätteeksi III-divisioonaan oltuaan sitä ennen II-divarin pitkäikäisin joukkue. Kausi oli vaikea ja raskas, eikä LePyn peli lähtenyt missään vaiheessa oikein kulkemaan. Pelikautta 2006-2007 edeltäneet pelaajamenetykset kävivät kerta kaikkiaan liian raskaiksi, ja kokeneiden pelaajien jättämät aukot jäivät täyttämättä. Viime kauden päätyttyä selvisi kuitenkin nopeasti että joukkueen runko on melko hyvin säilymässä ja että pelaajilla on kova halu lähteä nostamaan seuraa takaisin II-divisioonaan. Edellisvuosien tapaan joukkueen nuorentuminen kuitenkin jatkuu ja tälle kaudelle on harjoitusrinkiin nostettu kolme omaa A-junioria.

 

Joukkueessa jatkavat pelaajat

Viime kauden pelaajista LePyn väreissä jatkavat lähes kaikki viime kauden runkopelaajat. Pelaajamanageri Markus ”Koncca” Konkari johtaa joukkueen peliä niin kentällä kuin kabineteissa. Pelintekovastuuta jakaa hänen kanssaan Juha Latvala, joka siirtyi viime kauden puolivälissä seuraan. Juhasta saadaan varmasti enemmän irti kuin viime kaudella, nyt kun joukkue ja pelitapa ovat entistä tutummat. Takamiehistä jatkavat myös Ville Välikangas ja Imatran mies Ossi ”Piiska” Reunanen. Myös Villeltä odotetaan kovempaa panosta kuin viime kaudella, joka oli hänelle ensimmäinen LePyssä. Hyvänä heittäjänä ja erinomaisena puolustuspelaajana Villelle löytyy varmasti runsaasti käyttöä. Reunasen peliminuutit jäivät viime kaudella vähiin, mutta toivottavasti hän saa viritettyä piiskaavan hyppyheittonsa tarkempaan kuntoon tällä kaudella. Edellä mainittujen takamiesten lisäksi joukkueessa jatkaa Kristjan Räst. "Krisu" treenasi koko viime kauden joukkueen kanssa, mutta pelasi Leppähaloissa. Kehitys on jatkunut ja toivon mukaan hän pääse jo piakkoin tekemään debyyttinsä miesten joukkueen sarjapelissä.

 

Laitureista jatkavat kokeneet Janne Saarme ja Pasi Luomala sekä Mikko ”Candyman” Eloranta. Pasi aloittaa 15. kautensa LePyn miesten edustusjoukkueessa. Lievistä nilkkavaivoista huolimatta Pasi on hyvässä kunnossa kiitos hyvän kesäharjoittelun. Myös tappavan tarkan hyppyheiton omaavalla Janne Saarmella on takana reilusti yli kymmenen vuotta LePyn ”ykkösessä”. Tulevalla kaudella tulee molemmilla olemaan tärkeä rooli nuorempien pelaajien kaitsemisessa niin peleissä kuin treeneissä. Mikko Eloranta aloittaa nuoresta iästään huolimatta jo kolmannen kautensa miesten joukkueessa. Jo viime kaudella hän kuului joukkueen kantaviin voimiin, mutta tällä kaudella odotetaan "Candymanin" todellista läpimurtoa. Mikko on valmentajan kannalta siinä mielessä ihanteellinen pelaaja että hän pystyy pelaamaan jokaisella pelipaikalla pelintekijästä sentteriin.

 

Sentteriosastolla jatkavat Markku Haavisto, Jussi Somervuo, Nikke Rantio ja Gijsbert Van der Starre. Vastikään joukkueen uudeksi kapteeniksi valittu "Make" Haavisto tulee olemaan erittäin tärkeä pelaaja. Makelta voidaan odottaa kovaa levypallopeliä sekä vahvoja ja näyttäviä post-liikkeitä. Varakapteeni Jussi Somervuo kuuluu myös joukkueen kokeneempaan kaartiin. Viime kaudella Jussi pelasi vain kevätkauden oltuaan syyskauden opiskelijavaihdossa Hollannissa. Jussi on kärsinyt peukalovammasta joten joukkueharjoitukset ovat jääneet vähiin. Toivon mukaan hän pääse mahdollisimman pian pelikuntoon. Jussista voikin siirtyä tukevaa aasinsiltaa pitkin hollantilaiseen 216-senttiseen Gijsbert Van der Starreen. "Pertsa" alias "Pikku-G" pelasi jo viime kaudella muutaman ottelun LePyn väreissä, mutta on nyt aloittamassa ensimmäistä ehjää kauttaan seurassa. "Pertsakin" on kärsinyt pikkuvaivoista, mutta palauduttuaan hänen toivotaan tuovan korinaluspelotetta niin hyökkäys- kuin puolustuspäähänkin. Nikke Rantio aloittaa tavallaan myös ensimmäisen ehjän kautensa miesten joukkueessa. Viime kauden puolivälissä hän siirtyi armeijan harmaisiin joista hän on kotiutumassa näinä päivinä. Vauhdikkaalta moottoripyörälähetiltä odotetaan myös vahvaa korinaluspeliä. Erittäin fyysisenä pelaajana hänessä on todella paljon kehityspotentiaalia, sillä kaveri on pelannut koripalloa vasta muutaman vuoden.

 

Pelaajamenetykset

LePyn huomattavimmat pelaajamenetykset ovat Mikko "Kippari" Ritala, Kasper Kepsu ja Abdi Mohammed. Muutamassa ottelussa viime kaudella säväyttänyt Abdi muutti Kotkaan opiskelemaan, kun taas Ritala lopetti uransa edustusjoukkueessa. "Kipparin" pitkä ja kunniakas rupeama kesti kaiken kaikkiaan 14 kautta, joista suurimman osan hän toimi joukkueen pelaajavalmentajana. Seura kunnioitti syystäkin Ritalaa lahjalla viime keväänä seuran kevätjuhlissa. Vastaavasti parilla viime kaudella pelaajavalmentajan hommia hoitanut Kasper "Kassu" Kepsu joutui myös lopettamaan pelaajauransa viime kauteen. Kepsun kovia kokeneet polvet ovat sen verran heikossa kunnossa ettei peliuran jatkaminen ole järkevää. "Kassu" jatkaa kuitenkin joukkueen valmentajana. Muita menetyksiä ovat Antti Karppinen ja Pauli Ojala, jotka kesällä kutsuttiin Puolustusvoimien palvelukseen. Molemmille on tulossa 12 kuukauden pesti joten heitä ei pelikentällä tulla ensi kaudella näkemään, toivottavasti kuitenkin taas seuraavalla.

 

Uudet pelaajat

Uusina miehinä edustusjoukkueessa tullaan näkemään ensi kaudella viisi miestä. Viimeisimpänä on joukkueeseen liittynyt Joensuun Katajan kasvatti Olavi Goussev. Vuonna 1987 syntynyt "Ola" muutti vastikään Espooseen opiskelemaan ja oli viime viikolla ensimmäistä kertaa harjoituksissa. Goussev suoritti viime vuonna varusmiespalvelustaan mutta pelasi sitä ennen Joensuussa miesten II- divaria. "Ola" on esiintynyt harjoituksissa ja harjoitusottelussa pirteästi ja vaikuttaisi olevan tuntuva vahvistus LePylle. Toinen uusi vahvistus on Juha Karenniemi joka siirtyi LePyyn Pakilan Visan III-divarijoukkueesta. Myös Juha on esittänyt hyviä otteita tähän mennessä, erityisesti puolustuspäässä. Monipuolisena pelaajana on hänestäkin varmasti reilusti hyötyä tulevalla kaudella. Kuten jo tuli todettua on joukkueessa kolme uutta LePyn kasvattia. A-junioreista on edustusjoukkueeseen nostettu lupaavat 16-vuotiaat Joonas "Jonttu" Sarasti, Jim "Jimi" Smeds ja Stefan Bäckman. Kolmikko on treenannut koko kesän ahkerasti ja kehittyvät aimo harppauksin. He ovat esittäneet erittäin hyviä otteita joukkueen harjoituksissa, ja varsinkin takamies Sarasti on pelannut vakuuttavasti harjoitusotteluissa. Peliaikaa on varmasti luvassa "ykkösessä" jo tällä kaudella, mutta ennen kaikkea on toivottava että nuorukaisten kehitys pelaajina jatkuu.

 

Voidaan todeta että LePyn omien kasvattien esiinmarssi miesten joukkueeseen on ollut viime vuosina ilahduttavan aktiivista. Kolmen kauden aikana on joukkueeseen nostettu kahdeksan omaa junioria, mikä on jokseenkin sama määrä kuin näitä kolmea edeltäneen kymmenen vuoden aikana. Tämä onkin joukkueen jatkuvuuden ja kehityksen kannalta erittäin tärkeää, minkä toivon mukaan myös seuran johtohenkilöt ja juniorivalmentajat ymmärtävät. Toivottavasti edustusjoukkue saadaan nostettua takasin ylemmälle sarjatasolle jotta se toimisi paremmin hyvänä ja luonnollisena tavoitteena seuran junioreille.

 

Kausi 2007-2008

Miesten joukkueen valmistautuminen alkavaan kauteen sujui kohtuullisen hyvin. Kesäharjoittelu oli järjestetty niin että miesten mukana harjoittelivat myös F.U.T. sekä suurin osa A- ja B-junioreista. Kepsun lisäksi valmennukseen osallistuivat A- ja B-junioreiden sekä F.U.T.in valmentaja "Jartsa" Timonen sekä juoksutreenien osalta e.m. junioreiden apuvalmentaja Markku Penttinen. Lisäksi "Koncca" Konkari tuurasi Kepsua muutaman kerran. Järjestely toimi hyvin ja varsinkin junioreiden suhteen tapahtui selvää kehitystä. Myös osa vanhemmista pelaajista treenasi koko kesän säännöllisesti, mutta valitettavasti monia miesten ja F.U.T.in pelaajia vaivasi heikohko harjoitteluaktiivisuus. Elokuun lopulla käytiin myös keskusteluja miesten ja F.U.T.in voimien yhdistämisestä, mutta hanke kaatui F.U.T.in pelaajien vastustukseen. Näin ollen LePyllä on alkavalla kaudella kaksi lähes tasavahvaa joukkuetta III-divisioonassa, mikä on kieltämättä omituinen tilanne. Asiasta voi olla monta mieltä, mutta seuran kehityksen kannalta tilanne ei ainakaan ole optimaalinen.

 

Syyskuussa miesten joukkue on hionut joukkuepeliä ja pelannut kaksi harjoitusottelua. III-divisioonan B-lohkon Pus-Basketille varamiehinen LePy hävisi pahasti, mutta viime sunnuntaina joukkue otti seuran syystapahtuman yhteydessä komean voiton F.U.T.ista. Harjoitusottelun perusteella joukkueen tilanne sarjakautta ajatellen näyttäisi olevan kohtalaisen hyvä. III-divisioonan A-lohkon taso vaikuttaisi kuitenkin olevan melko kova, joten nousutavoite ei missään nimessä ole helppo toteuttaa. Ennakkokaavailujen mukaan lohkon vahvimpia joukkueita näyttäisivät olevan FC Passe, naapuriseura EBT ja Karkkilan Urheilijat. Näistä FC Passe lienee lohkon ennakkosuosikki. Joukkue on saanut riveihinsä kovan luokan vahvistuksia ja eteni Suomen Cupissakin aina neljännesvälieriin saakka.

 

Miesten edustusjoukkueen pelit alkavat siis perjantaina 28.9 klo 20:30 Leppävaaran Urheiluhallissa kotiottelulla Malibua vastaan. Vastaan asettuu entisiä LePyn pelaajia, mm. LePyn viimeisin Korisliigapelaaja Lauri "Late" Lamminranta sekä Eero Kajala ja Ari Typpö. Tervetuloa kannustamaan! LePyn loput kotiottelut näkyvät seuran kotisivuilla kohdassa "LePy pelaa".