Miesten heitto hukassa

10.10.2007


Miesten edustusjoukkueen pelit ovat alkaneet mollivoittoisesti. Ensimmäisellä kierroksella LePy hävisi jännittävien vaiheiden jälkeen Malibulle luvuin 69-72, toisella vähemmän jännittävien vaiheiden jälkeen Visa BC:lle luvuin 76-62.

LePy-Malibu

Ensimmäinen ottelu Malibua vastaan alkoi nihkeästi. Vierasjoukkue asettui heti paikkapuolustukseen ja pyrki pitämään ottelun temmon mahdollisimman hitaana. Kotijoukkueen oli vastalääkkeenä tarkoitus painostaa ylhäältä asti vastustajiaan, mutta valmentaja Kepsun harmiksi pelaajat valuivat jatkuvasti omalla puolustusalueelle eikä tarvittavaa aggressiivisuutta löytynyt. LePyn uusi vahvistus Juha Karenniemi heitti kuitenkin LePyn takaisin peliin mukaan kolmella peräkkäisellä onnistumisellaan, joten kotijoukkue pääsi sittenkin johdossa ensimmäiselle erätauolle (22-18). Toinen erä eteni tasaisissa merkeissä. LePy hallitsi peliä hienokseltaan muttei huonon heittopelinsä takia saanut revittyä ratkaisevaa eroa, parhaimmillaan sitä oli LePylle kuusi pistettä. Kun Malibunkaan heitto ei oikein kulkenut, mentiin puoliajalle tilanteessa 34-30.

Toinen puoliaika alkoi jälleen tasaisissa merkeissä. Kolmannen neljänneksen lopussa Malibu sai kuitenkin hurmoksen päälle ja siirtyi lähinnä onnistuneiden kolmen pisteen heittojen avulla viimeiselle erätauolle yhdeksän pisteen johdossa. Kun peliaikaa oli jäljellä kuusi minuuttia oli tilanne edelleen sama. Tämän jälkeen löysi kotijoukkue vihdoin taisteluvaihteen. Taistelun ruumiillistuma oli Ville Välikangas joka haki pitkien Malibun miesten seasta hyökkäyslevypallon toisensa jälkeen (yhteensä seitsemän koko ottelussa). Peli näytti kääntyvän LePylle kun Jussi Somervuo siirsi vapareillaan joukkueen 69-67 johtoon kun peliaikaa oli jäljella noin puolitoista minuuttia. Jussin kori jäi kuitenkin valitettavasti LePyn viimeiseksi. Malibu teki vielä yhden kovan pelitilannekorin ja kolme pistettä vapaaheittoviivalta LePyn hieman typerien virheiden jälkeen. Lopussa LePyllä oli vielä noin kymmenen sekuntia aikaa tasoittaa peli, mutta hyökkäys päätyi pallonmenetykseen. Näin lopputulos 69-72. Parhaiten pelissä onnistui LePystä Välikankaan lisäksi Jussi Somervuo, Juha Latvala ja Mikko Eloranta. Malibusta LePyä kurittivat loppuhetkillä pahiten tottakai vanhat lepyläiset Mikko Hiltunen, Lauri Lamminranta ja Eero Kajala, mutta koko ottelussa eniten edukseen esiintyivät vikkelä takamies Repo ja korinaluspelaaja Honkaniemi.

Pisteet/levypallot:

LePy: Saarme 14/2, Eloranta 10/7, Latvala 9/10, Konkari 8/2, Karenniemi 8/0, Somervuo 6/7, Haavisto 5/6, Reunanen 4/2, Välikangas 3/8, Sarasti 2/1, Luomala 0/2

Malibu: Honkaniemi 19, Hiltunen 15, Kajala 12, Repo 10, Lamminranta 7, Kivistö 7, Typpö 2

Visa BC-LePy

LePyn kokoonpano Visa-otteluun oli hieman muuttunut edellisestä pelistä. Viralliset debyyttinsä LePyn miesten joukkueessa tekivät tässä ottelussa Kristjan Räst ja Olavi Goussev. Lisäksi kokoonpanoon palasi Nikke Rantio jonka aamukampa nyt näyttää nollaa. Poissa olivat vuorostaan Ville Välikangas, Make Haavisto ja Joonas Sarasti. Ottelun ensimmäinen neljännes oli LePyltä täydellisen hengetön esitys. Olivat kaverit sitten unessa tai jäässä, mutta joka tapauksessa Visan nopeat ja tekniset pelaajat voittivat lähes jokaisen 1-1-tilanteen. Näin ollen oli peli jo 26-11 kun ensimmäinen neljännes oli pelattu. Toisessa erässä sai LePy jo puolustuksensa kuntoon, mutta hyökkäyspäätä vaivasi tässäkin ottelussa LePyn epävarma heittopeli, varsinkin kolmen pisteen heittojen suhteen. Tämä oli valitettavaa, sillä Malibun tapaan myös Visa puolusti lähes koko ottelun paikkapuolustusta jossa heittotilaa kyllä piisasi. Puoliajalla tilanne Visalle 40-25.

Toisella puoliajalla siirtyi LePykin paikkapuolustukseen. Kolmannen erän alussa vieraat saivatkin kurottua eroa hieman umpeen, mutta erän puolivälin synkän jakson myötä kasvoi ero yli kahteenkymmeneen. Viimeinen neljännes sujui kuitenkin LePyltä hyvin. Janne Saarme ja Mikko Eloranta löysivät vihdoin heittojyvänsä ja muutenkin LePyn hyökkäys oli suhteellisen liikkuvaa. LePy pääsi parhaimmillaan 11 pisteen päähän, mutta Visa onnistui kuitenkin pitämään johtonsa ilman sen suurempia vaikeuksia. Saarmen ja Elorannan lisäksi myös Nikke Rantio esiintyi pirteästi. Sen sijaan Jussi Somervuon peli päättyi jo toisella neljänneksellä hänen loukattua nilkkansa. Visan puolelta onnistuivat erityisesti Tapio, Polichronis sekä viisi kolmosta upottanut Pöyry.

Pisteet/levypallot:

Visa BC: Polichronis 19, Tapio 17, Pöyry 17, Hyvärinen 6, Rimpiläinen 5, Thomas 6, Leikas 2, Siitonen 2, Hamara 2

LePy: Saarme 13/3, Eloranta 12/11, Latvala 8/6, Rantio 8/5, Goussev 8/4, Konkari 5/3, Somervuo 4/2, Luomala 2/0, Karenniemi 2/0, Räst 0/1

Seuraavaksi LePy kohtaa kotonaan WB 2:sen. Peli pelataan lauantaina 13.10 Leppävaaran Urheiluhallissa alkaen klo 16:45.