Miehille ensimmäinen kotivoitto

11.12.2007

Olavi "Ola" Goussev oli tärkeä lenkki LePyn voittopelissä Karkkilan Urheilijoita vastaan.
Olavi "Ola" Goussev oli tärkeä lenkki LePyn voittopelissä Karkkilan Urheilijoita vastaan.

LePyn miesten edustusjoukkue nappasi ensimmäisen kotivoittonsa lauantaina kun Karkkilan Urheilijat kaatui tiukan taistelun jälkeen lukemin 78-70 (43-36). Viikkoa tätä ennen joukkue kärsi selvän tappion sarjakärki FC Passea vastaan luvuin 50-86 (27-37).

LePy-FC Passe

LePy aloitti ottelun nimivahvaa FC Passea vastaan hyvin. Ensimmäisen erän loppupuolisko sujui kuitenkin heikommin ja vierasjoukkue karkasi kymmenen pisteen johtoon. Toinen neljännes oli LePyltä paras. Ero kaventui jo viiteen pisteeseen kunnes se erän loppuhetkillä kasvoi jälleen kymmeneen. LePy esitti hyvää puolustuspeliä, mutta hyökkäyspäässä heitto ei kulkenut oikeastaan missään vaiheessa ottelua. Lisäksi menetyksiä kerääntyi aivan liikaa. Tilanne puoliajalla siis 27-37.

Toinen puoliaika alkoi jälleen tasaisesti kunnes LePy hiljalleen putosi Passen kyydistä. Viimeiselle erätauolle mentäessä oli vierasjoukkue kasvattanut eron jo yli kahteenkymmeneen pisteeseen (39-61). Viimeisellä neljänneksellä siirtyi kotijoukkue paikkapuolustukseen, joka hetkeksi sekoitti Passen nimimiesten pasmat. Aikalisän jälkeen joukkue löysi kuitenkin lääkkeet puolustuksen murtamiseen ja loppuhetket menivätkin vieraille lähes murskaavasti. Lopun repsahduksen takia eroa tuli lopulta jopa 36 pistettä, pelin päätyttyä lukemiin 50-86.

LePyltä puuttui kokoonpanosta pitkäaikaisloukkaantuneen Make Haaviston lisäksi myös kuumeinen Jussi Somervuo, mikä näkyi vaikeuksina levypallopelissä. Ajoittain peli sujui kyllä hyvin ja onnistumisiakin tuli, mutta kokonaisuutena peli oli LePyltä melko heikko. Vastustajaa ehkäpä kunnioitettiin liikaa tai sitten otteluun keskittyminen oli huonoa, joka tapauksessa vääriä valintoja pelitilanteissa tehtiin lukematon määrää. LePyn pelaajista ei juuri onnistujia löytynyt, mutta Pasi Luomalalle, Juha Karenniemelle ja Mikko Elorannalle voi antaa synninpäästön. FC Passen tehot lepäsivät odotetusti nelikossa Timo Parviainen-Jani Hiltunen-Ville Olki-Markus Riikonen, jotka kaikki omaavat lähivuosilta kokemusta Korisliigasta ja ovat edelleen suhteellisen hyvässä kunnossa. Varsinkin Parviainen on sen verran hyvässä kunnossa että hän olisi varmasti mieluisa vahvistus mille hyvänsä joukkueelle Korisliigassa.

LePy-KaU

Jo heti alkuminuuteista oli selvää että LePyn latautuminen tähän otteluun oli huomattavasti parempi kuin viikkoa aikaisemmin. LePy pelasikin erittäin vahvan ensimmäisen erän. Hyökkäyspäässä tuli onnistumisia monipuolisesti ja puolustus piti. Joukkue siirtyi Gijsbert ”Pertsa” van der Starren hienolla post movella jo 16-4-johtoon. Hienon erän kruunasi Olavi Goussevin ”and 1” -hyppyheitto nurkasta jolla LePyn johto vaihtui lukemiksi 21-9 ennen ensimmäistä erätaukoa. Toisen neljänneksen alussa LePy jatkoi vyörytystään. Kotijoukkue avasi neljänneksen 6-0-”runilla”. Karkkila pääsi kaventamaan Sami Astalan kolmosella, mutta sitä seurasi jälleen kolme koria LePyltä. Suurimmillaan ero oli toisen neljänneksen puolivälissä kun LePy johti Pasi Luomalan lennokkaan ajon jälkeen lukemin 34-12. Tämän jälkeen neljä voittoa putkeen ottanut KaU näytti ettei peli vielä ole pelattu. Joukkue kavensi ensin tilanteeksi 34-17. Kotijoukkueen valmentaja Kepsu reagoi nopeasti ja otti aikalisän, mutta tämä ei auttanut sillä tilanne oli pian 34-21. Van der Starren korilla ja Juha Latvalan vapareilla pääsi LePy jälleen hienokseltaan peliin mukaan, mutta Karkkilan Astala kuittasi tilanteen kahdella kolmosella. KaU pääsi neljänneksen lopulla viiden pisteen päähän (41-36) Henri Huovisen korin ja vapaaheiton jälkeen. LePyn kapteeni Jussi Somervuo pääsi kuitenkin tekemään puoliajan psykologisesti tärkeän viimeisen korin kun parisen sekuntia oli jäljellä. LePy sai apua tilanteessa hieman suurpiirteisesti toimineelta tuomarikaksikolta joka armollisesti salli noin kolmekymmenen sekunnin hyökkäysajan. Puoliajalle mentiin näin ollen tilanteessa 43-36.

LePy aloitti myös toisen puoliajan vahvasti. ”Ola” Goussev upotti heti alkuun kolmosen ja seuraavassa hyökkäyksessä Janne Saarme kakkosen. LePyn paikkapuolustus onnistui lisäksi yllättämään vieraat siinä määrin että Karkkilan ensimmäistä koria toisella puoliajalla saatiin odottaa pari minuuttia. KaU tuli kuitenkin jälleen peliin mukaan. LePyn hyökkäyspeli takelteli ja samalla vieraiden Jarkko Ilonen ja Harri Rinne saivat sihtinsä kohdalleen. Erän puolivälissä oli ero enää kolme pistettä (52-49) ja Karkkilalla kova henki päällä. Markus Konkari kaatoi kuitenkin seuraavassa hyökkäyksessä kylmää vettä karkkilalaisten niskaan. ”Koncca” tuli vaihdosta kentälle ja naulasi saman tien erittäin tärkeän kolmosen säkkiin. Tämän jälkeen LePy iski kahdella nopealla hyökkäyksellä. Ensin toimi yhdistelmä Torkkeli-Konkari, sitten Konkari-Somervuo. Konkari jatkoi hyviä otteitaan antamalla vielä namupassit Mikko Elorannalle ja Juha Latvalalle, jotka molemmat nostivat pallon varmasti koriin. Näin oli LePy jälleen rykäissyt oli kymmenen pisteen karkumatkalle (63-51). Viimeiselle erätauolle mentiin lopulta tilanteessa 63-53, Karkkilan Astalan kavennettua hienon korille ajon jälkeen.

Viimeisellä neljänneksellä heiluriliike ottelun tilanteen osalta jatkui. Karkkila ei suostunut missään vaiheessa luovuttamaan, josta kaikki kunnia heille. Heti neljänneksen alkuun kavensi Ilonen tilanteeksi 63-55. Olli Torkkeli kuittasi tilanteen komealla kolmosellaan. Joukkueet tekivät jonkin aikaa pisteitä suurin piirtein vuorotahtiin, kunnes LePy siirtyi Juha Latvalan korilla kolmentoista pisteen johtoon. KaU roikkui kuitenkin vielä tuntumassa kaventaen eron taas alle kymmeneen. LePyn Latvala ja Konkari lisäsivät vuorostaan taas eron kolmeentoista. Tilanne oli edelleen 74-61 kun peliaikaa oli jäljellä puolitoista minuuttia. LePyn pelaajat aloittivat kenties jo voitonjuhlat, mutta Karkkila nousi vielä yhden kerran taisteluun. Ilonen upotti yhden ja Huovinen kaksi kovaa kolmen pisteen koria ja yhtäkkiä tilanne oli jo 76-70. Pelikellossa oli aikaa jäljellä vielä puoli minuuttia, joten teoriassa oli Karkkilalla vielä saumat voittoon. LePyn päätyrajan jälkeen joukkue rikkoikin heti Juha Latvalaa pysäyttääksen pelikellon. Latvala pisti kuitenkin toisen vaparinsa pussiin, mikä tarkoitti sitä että KaU oli kolmen korin päässä. Tästä ei vierasjoukkue enää noussut ja lopulta ”Koncca” Konkari viimeisteli vapaaheittoviivalta loppulukemiksi 78-70.

LePy piti siis pintansa ja otti tärkeän voiton. Ottelun alussa hankittu johto osoittautui loppujen lopuksi erittäin tärkeäksi. Ratkaisevaa oli myös se ettei LePy päästänyt Karkkilaa missään vaiheessa ohi, vaikka vieraat monta kertaa nousivatkin uhitteluetäisyydelle. Kokonaisuudessaan ottelu oli suhteellisen viihdyttävä. Jännitystä, tempoa ja fyysistä vääntöä riitti, mutta myös taktista vivahteikkuutta. LePyllä oli pelissä monta onnistujaa. Erityisesti tulee mainita ”Ola” Goussev, joka pelasi toistaiseksi parhaan ottelunsa LePyn riveissä. Hyvää työtä tekivät myös Latvala, Somervuo, Eloranta sekä Konkari. Viimeksi mainittu kunnostautui 11 pisteen lisäksi usealla koriin johtaneella syötöllä ja yllättäen myös yhdeksällä levypallolla. Hollantilaisvahvistus Van der Starren otteet olivat myös lupauksia antavat. Sitkeästi taistelleista Karkkilan miehistä parhaiten onnistuivat taitavat takamiehet Henri Huovinen ja Jarkko Ilonen, sekä monipuolinen Sami Astala.

Ennen joulutaukoa LePy kohtaa vielä vieraissa paikallisvastustaja EBT:n. Ottelu pelataan Espoonlahden urheiluhallissa sunnuntaina 16.12. klo 17:15. Kevätkauden LePy aloittaa niin ikään vieraissa kun joukkue kohtaa Kaitaalla Malibun 7.1. LePyn miesten edustusjoukkueen seuraava kotiottelu pelataan Leppävaaran liikuntahallilla 13.1. klo 19:15 jolloin vastaan asettuu Visa BC.

Pisteet/levypallot:

LePy-FC Passe:

LePy: Eloranta 10/7, Saarme 6/5, Goussev 6/4, Luomala 6/0, Konkari 5/6, Latvala 5/2, Karenniemi 5/1, Reunanen 3/1, Torkkeli 2/1, Rantio 2/0

FC Passe: Hiltunen 20, Parviainen 19, Olki 18, Riikonen 12, Muhonen 10, Nikiforow 4, Laakkonen 3

LePy-KaU:

LePy: Goussev 15/2, Konkari 11/9, Somervuo 11/8, Latvala 11/5, Eloranta 9/7, Saarme 9/3, Torkkeli 6/3, Van der Starre 4/1, Luomala 2/0, Reunanen 0/1, Rantio 0/1

KaU: Huovinen 19, Ilonen 17, Astala 15, Rinne 13,  J. Nieminen 3, Niittymäki 2,  N. Nieminen 1