LePyn miesten peli yskii edelleen

21.11.2007


Marraskuu on ollut toistaiseksi miesten edustusjoukkueelle synkkä ja pimeä, sillä kahdesta ottelusta on saldona kaksi tappiota. LePy hävisi ensin surkean esityksen jälkeen HYUS:lle luvuin 78-47 (39-27) ja viime sunnuntaina Supereille lukemin 86-102 (51-58). Kaiken kukkuraksi joukkueen kapteeni Make Haavisto mursi kuun alussa nilkkansa ja on mahdollisesti koko loppukauden sivussa.

HYUS-LePy

Helsingin Yliopiston Urheiluseura isännöi Viikissä LePyä 7.11. Otteluun valmistautuminen oli LePyn kannalta kaikkea muuta kuin optimaalinen, pikemminkin surkuhupaisa. Paha liikenneonnettomuus oli ruuhkauttanut Kehä I:sen niin pahoin että ottelun alkaessa oli kokoonpanosta vielä puolet miehistä kadoksissa, mukaan lukien koko avausviisikko. LePyn junioripitoinen aloitusviisikko aloitti ottelun kuitenkin ennakkoluulottomasti ja ottelun ensi minuutit sujuivat suhteellisen tasaisissa merkeissä. Tämän jälkeen alkoi kotijoukkueen heitto kulkea ja vierasjoukkueen tökkiä ja eroa syntyi yli kymmenen pistettä. Tämä säilyikin pelin juonena lähes koko ottelun lopun. HYUS upotti heittojaan hyvällä prosentilla kun taas LePy tuskaili heittojensa kanssa. Hetkittäin sai LePykin hyökkäyspelinsä kulkemaan ja parhaimmillaan joukkue taisi kolmannen neljänneksen puolivälissä päästä yhdeksän pisteen päähän vastustajistaan. LePyn aneemisesta esityksestä on vaikea löytää positiivista sanottavaa, mutta ensimmäisen sarjaottelunsa miesten joukkueessa pelanneen 16-vuotiaan Jim Smedsin panos oli oikein pirteä. Yliopiston parhaimmistoon kuuluivat tarkasti heittäneet Tomi Aho ja Olli Anttila. Loppulukemat siis 78-47.

 

LePy-Superit

Heikosti menneen HYUS-pelin jälkeen oli LePy tehnyt muutamia muutoksia hyökkäyspeliinsä. Tässä ottelussa se lähtikin toimimaan heti alusta alkaen ja kaikille kentällä käyneille pelaajille tuli paljon onnistumisia hyökkäyspäässä. Kaikkiaan viisi miestä teki LePyltä yli 10 pistettä. Mutta tällä kertaa pettikin sitten puolustuspää. Voidaan todeta että LePy oli lähes jatkuvasti askeleen kokeneita ja juonikkaita vastustajiaan jäljessä. Supereiden hyvin yhteen pelaavasta kokoonpanosta löytyykin mestaruussarjakokemusta yllin kyllin. Erityisen paljon vaikeuksia kotijoukkueella oli peräti 38 pistettä heittäneen Marko Honkosen kanssa. Lisäksi on Supereiden riveistä mainittava Tommi Blom, jonka pelinrakentelu oli vakuuttavaa.

 

Ottelun pistetehtailun avasi LePyn Olavi Goussev hienolla ajollaan. Tämän jälkeen aloite siirtyi Supereille. Monipuolisen hyökkäyspelinsä myötävaikutuksella joukkue nykäisi itselleen jo huolestuttavan 11 pisteen etumatkan (14-25). LePy sai kuitenkin kurottua eron kahdeksaan ensimmäiselle erätauolle mentäessä (24-32), Markus Konkarin ja Pasi Luomalan onnistuttua kolmen pisteen viivan takaa sekä Janne Saarmen korin alta. Toisella neljänneksellä hyökkäysiloittelu jatkui molemmissa päädyissä. Neljänneksen alussa kiri LePy ”Ola” Goussevin koreilla jo neljän pisteen päähän tilanteessa 30-34. Tämän jälkeen paransi tahtiaan puolestaan Superit ja eroa oli taas kymmenen pistettä. Kauden parhaat pelinsä hyökkäyspäässä pelanneet Juha Latvala ja Mikko Eloranta toivat kotijoukkueen kuitenkin taas lähemmäksi. Janne Saarmen päättämän nopean hyökkäyksen jälkeen oli tilanne 50-52 kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä reilu minuutti. Viimeinen minuutti meni LePyltä heikosti ja näin puoliajalle siirryttiin Supereiden johtaessa luvuin 51-57. Näin ollen LePy oli tehnyt ensimmäisellä puoliajalla jo neljä pistettä enemmän kuin edellisessä ottelussa yhteensä! Ratkaisevaa tulisi siis olemaan pystyisikö joukkue tiivistämään puolustustaan.

 

Ei pystynyt, sillä ottelun kolmas erä meni Supereille luvuin 14-22. LePylle ottelun synkin hetki koitti erän puolivälissä kun ”Karkkimies” Eloranta sai neljännen virheensä vieraiden Janne Salinin ”and one”-korin yhteydessä. Tilanteesta 56-63 tilanne muuttui noin minuutissa tilanteeksi 56-70. Tässä vaiheessa LePy siirtyi paikkapuolustukseen ja erän loppu edettiinkin tasatahtia. Viimeiselle neljännekselle mentäessä tilanne oli 65-80.

 

Viimeinen neljännes alkoi kotijoukkueen kannalta nihkeästi ja ero kasvoi ratkaisevan tuntuisesti jo pariinkymmeneen pisteeseen. LePy ei kuitenkaan ollut luovuttanut. ”Macke” Konkari herätti joukkueen taistelemaan onnistuneella kolmosellaan. Toinen taistelija oli Jussi Somervuo joka hoiti kapteenin roolinsa esimerkillisesti ja upotti heittonsa hyvällä prosentilla. Vaikka välillä tuli iskua ns. ”kriittisille alueille” ei tämä heikentänyt Jussi taistelutahtoa –päinvastoin! Tilanne kiristyi ja ero kaventui yhteentoista pisteeseen kun peliä oli vielä reilut kuusi minuuttia jäljellä. Kun vajaat neljä minuuttia oli pelaamatta oli tilanne 82-92, eli LePyllä oli vielä kaikki mhdollisuudet nousta voittoon. Tämän jälkeen alkoi kuitenkin ilmeisesti voittamisen pelko hiipiä lepyläisillä esiin. Hyviä heittopaikkoja jätettiin käyttämättä ja ohiheittoja sekä menetyksiäkin tuli. Supereiden Tommi Blomin kolmonen reilu kaksi minuuttia ennen loppua muutti tilanteen luvuiksi 82-95 ja peli oli ratkennut. Loppupisteet olivat kosmetiikkaa ja lopulta päätösluvut kirjattiin luvuin 86-102.

 

LePyn seuraava ottelu on sunnuntaina 25.11. Martinlaaksossa, jossa vastaan asettuu Pussihukkien kakkosjoukkue PuHu 3(!) joka ei vielä ole sarjassa hävinnyt otteluakaan. Mikäli LePy onnistuu yhdistämään tehokkaan hyökkäyspelinsä tiiviiseen joukkuepuolustukseen on joukkueella täydet mahdollisuudet hakea tärkeä vierasvoitto ja saada hieman valoa marraskuiseen synkkyyteen. LePyn seuraava kotiottelu on sunnuntaina 2.12. klo 13:15. Leppävaaran Urheiluhalliin saapuu tuolloin toinen kärkijoukkue FC Passe.

 

Pisteet/levypallot:

HYUS-LePy

LePy: Goussev 13/1, Saarme 10/7, Latvala 5/1, Smeds 4/3, Luomala 4/3, Rantio 3/9, Somervuo 3/4, Reunanen 3/0, Eloranta 2/5, van der Starre 0/2

HYUS (pisteet): Aho 18, Anttila 17, Joensuu 11, Harma 8, Metsälä 7, Ijäs 7, Maula 3, Mäkynen 3, Manninen 3, Vaara 1

 

LePy-Superit

LePy: Saarme 19/7, Eloranta 16/5, Somervuo 15/6, Latvala 14/6, Konkari 12/0, Goussev 7/2, Luomala 3/1, Rantio 0/1

Superit (pisteet): Honkonen 38, Salin 15, Kähkönen 14, Kaukonen 14, Blom 10, Kokkomäki 8, Törnblom 3