LePy T96:n rankka päivä

28.10.2009

LePy T96 urakoi lauantaina 24.10. kaksi peliä: Honkaa vastaan 96-tyttöjen 2-divisioonassa ja P 96:n apuna Warttia vastaan poikien 3-divisioonassa. Tytöt tsemppasivat hienosti molemmissa matseissa. Hyvä tytöt!

96-tytöt eivät turhasta vikise, vaikka viime lauantaille 24.10. oli tiedossa kaksi sarjapeliä, joista toinen ennakkoasetelmaltaan jopa hieman erikoinen.

Puoliltapäivin urakka aloitettiin Lintumetsän koululla, kun Hongan tytöt asettuivat toiselle kenttäpuoliskolle II-divarin matsissa. Pallon levottomasta liikkeestä saattoi aistia sekä lauantaisen ajankohdan että edellisviikon syysloman ja kouludiskoilun aikaansaaman vähäisen treenin, ja ensimmäinen erä mentiinkin lähes jalkapallolukemissa. Honka oli kuitenkin niskan päällä ehkä huolellisemman viimeistelynsä ansiosta. Toisessa erässä vastustaja toi kentälle pisimmän pelaajansa, mutta LePyn tyttöjen valmentajankin pelin tavoitteeksi asettama sulkupeli onnistui hyvin ja piti lukemat siedettävinä.

Puoliaikaan mennessä Hongalla oli selväntuntuinen kaula. Kolmas erä oli LePyn tyttöjen näytöstä - kentän laidalta näytti, että kaikki onnistuu. Tytöt saivat pallon liikkeelle, tekivät hyviä ajoja korille ja onnistuivat viimeistelemään "helpot korit". Neljänteen erään lähdettiinkin tasatilanteesta. Tyttöjen virhetilit alkoivat poikkeuksellisesti täyttyä ottelun lähestyessä loppuaan, mutta siitä ja pelin tiukkuudesta huolimatta keskittyminen säilyi loppuun saakka. Lopulta jouduttiin tunnustamaan Honka tällä kertaa paremmaksi kolmen pisteen erolla 42 - 45. LePyn kolmannen erän kiri osoitti taas kerran, että korismatsissa ei mitään ole ratkaistu ennen päätösvihellystä.

Päivän toinen sarjapeli, johon viisi 96-tyttöä osallistui pelaajina ja loput kolme kannustajina, pelattiin lukiolla pikaisen kotona pyörähtämisen jälkeen. Kanssapelaajia 96-poikien III-divarin ottelussa olivat LePyn 96-pojat ja vastustajina WarttiBasket.

Ennen ottelun alkua mistään varsinaisesta joukkuehengestä ei kuuden pojan ja viiden tytön kesken voinut vielä puhua. Valmentaja Antonio Thin teki parhaansa kannustaessaan joukkuettaan yhteiseen lämmittelyyn. Sekajoukkueella ja sekavin tunnelmin pelin aloittanut LePy pääsi tekemään ensimmäisen korin, mikä selvästi helpotti joukkueen sisäistä jännitystä. Tasatahtiin pisteitä tehneet joukkueet eivät toisiaan kumarrelleet. Ensimmäinen voitto jaettiin, kun tytöt saavuttivat joukkueensa poikien luottamuksen ja kannustuksen ennen avauserän päätöstä.

Toinen ja varsinkin kolmas erä olivat LePyn hallintaa. Fyysisesti joukkueet olivat varsin tasaiset, mutta LePyn pelaajilla oli pelissä selvästi enemmän tahtoa. Myös joukkuepeli alkoi sujua minuuttien kulumisen myötä. Tyttöjen omia pelejä seuranneena saattoi vain ihmetellä, mistä tytöt ottivat käyttöönsä "positiivisen aggression", jonka turvin he ajoittain hallitsivat koko poikaenergiaa tulvivaa liikuntasalia. Viimeisellä neljänneksellä koreja tehtiin enemmän LePyn päähän, mutta aiemmin hankittu johto kesti hyvin ja lopputulos 64 - 53 kuvasi hyvin pelin voimasuhteita.

Erityismaininta on annettava Kallelle, joka kysyi ja otti vastaan tyttöjen panoksen ehkä tietämättä saako joukkueeseensa vaihtopenkin lämmittäjiä vai vahvistuksia.

Mia Lundell-Viiri