Miehet nousivat hienoon voittoon

17.12.2007

Janne "Pyssy" Saarme oli ottelun ratkaisuhetkillä rautaa, tehden viimeisellä neljänneksellä 11 pistettä.
Janne "Pyssy" Saarme oli ottelun ratkaisuhetkillä rautaa, tehden viimeisellä neljänneksellä 11 pistettä.

LePyn miesten edustusjoukkue haki sunnuntai-iltana maukkaan voiton Espoonlahdesta. Ottelun alussa LePy oli häviöllä jo 15-2, mutta nousi lopulta selvään voittoon paikalliskamppailija EBT:stä luvuin 66-87 (33-38).

LePy matkasi Espoonlahteen kymmenen miehen voimin. Kotijoukkue Espoo Basket Team oli myös liikkeellä lähes täyden tusinan miehistöllä. LePyllä oli takanaan upea voitto Karkkilan Urheilijoista kun taas sarjan nousijakandidaatteihin kuuluvalla EBT:llä oli takanaan kolme peräkkäistä tappiota. Ottelun alkuminuuteilla kuntokäyrät eivät kuitenkaan vaikuttaneet peliin millään tavalla. Urheilullinen EBT aloitti todella vakuuttavasti jyräten 9-2-johtoon. Coach Kepsu yritti tässä vaiheessa herätellä kiltisti pelannutta joukkuettaan aikalisällä, mutta ainakaan alkuun se ei tuntunut tehoavan. EBT jatkoi Marco Tammen johdolla vahvoja otteitaan. Tammen kolmosilla EBT lisäsi johtonsa jo lukemiin 15-2. Alakulo ei kuitenkaan valloittanut lepyläisten mieliä. Jussi Somervuo pääsi harkitun kuvion avulla nostamaan korin alta henkisesti tärkeän korin, jonka jälkeen LePy alkoi vihdoin herätä talviunestaan. Markus ”Koncca” Konkarin tulo kentälle toi myös lisää energiaa LePyn peliin. Juha Latvalan upotettua kolmosen nousi LePy tilanteeseen 16-13. EBT:n vikkelä takamies Kimmo Nurmio pääsi kuitenkin LePyn hienoisen sähläyksen jälkeen tuikkaamaan kolmosen säkkiin ja lisäsi EBT:n johdon kuuteen pisteeseen. LePyn Mikko ”Candyman” Eloranta kuittasi tämän välittömästi omalla kolmosellaan ja ero oli jälleen kolme pistettä. Ensimmäisen erän loppu meni kuitenkin selkeästi kotijoukkueelle. Jukka Marjanen punnersi ensin väkisin pallon koriin, ja pian tämän jälkeen teki Nurmio vielä toisen korin. Ensimmäinen erä näin ollen EBT:lle luvuin 23-16.

Toisella neljänneksellä LePy käänsi ottelun edukseen. Konkarin ja Nikke Rantion koreilla kuroi vierasjoukkue nopeasti eron kiinni. Suurin syy LePyn parantuneeseen pelitason oli kuitenkin tiivistynyt puolustuspeli. EBT pakotettiin tiukalla puolustuksella vaikeisiin ratkaisuihin ja menetyksiin, joiden jälkeen iskettiin nopeilla hyökkäyksillä. Erityisesti Latvala ja ”Ola” Goussev esittivät LePyltä hyviä otteita niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. LePy pelasi ajoittain jopa niin mallikkaasti että katsomossa LePyä kannustanut 95-poikien tunnetusti kriittinen valmentaja Kalle Saikkonenkin antoi joukkueelle tästä tunnustusta. LePy näytti jo menevän menojaan siirtymällä 29-38-johtoon, mutta neljänneksen lopussa EBT teki ryhtiliikkeen todeten ettei peli vielä ole pelattu. Tomi Malmelinin vapareiden ja Nurmion korin jälkeen päätyivät joukkueet taukolukemiin 33-38.

Kolmas erä oli tasainen vaikkakin hieman vuoristoratamainen. Alkuminuutit mentiin tasaisissa merkeissä, kunnes LePy pääsi jälleen noin kymmenen pisteen karkumatkalle. Molemmilla joukkueilla löytyi ratkaisijoita tasaisesti. Erän puolivälin jälkeen LePyn puolustus hajosi jonkin verran samalla kun vastustajien paikkapuolustus sekoitti joukkueen hyökkäyspeliä. EBT pääsi täten kuin varkain kolmen pisteen päähän. Tärkeisiin kolmen pisteen heittoihin erikoistunut Olli Torkkeli näytti kuitenkin osaamistaan eikä päästänyt EBT:tä lähemmäksi. ”Koncca” Konkari upotti hänkin kolmosen helpottaen LePyn kriisinpoikasta entisestään. Erä päättyi kuitenkin tasan 22-22, joten viimeiselle erätauolle mentiin tilanteessa 55-60.

Viimeinen neljännes alkoi tasaisissa ja jännittävissä merkeissä. EBT:n paikkapuolustus prässeineen tuotti edelleen jonkin verran päänvaivaa lepyläisille. Kotijoukkue roikkui mukana ja pienimmillään ero taisi käväistä neljässä pisteessä. EBT:llä oli hyvä henki päällä ja tilanne vaikutti LePyn kannalta jo hivenen huolestuttavalta. Tässä tilanteessa ottelun ratkaisijan viitan otti harteilleen LePyn Janne ”Pyssy” Saarme. Tähän mennessä ottelua Saarme oli pelannut melko vaisusti ja tuskaillut heittonsa kanssa. Saarme pystyi kokeneena pelaajana kuitenkin nollaaman tilanteen ja viritti pyssynsä kuntoon. ”Pyssy” upotti seitsemän peräkkäistä pistettä johon EBT:n lupaava nousu katkesi kuin kanan lento. Konkari ja Goussev edesauttoivat myös LePyn lopullista irtiottoa kiskaisemalla kolmoset mieheen. Saarme jatkoi vielä hetken riehumistaan kentällä tehden lopulta 11 pistettä koko neljänneksen aikana. Mieleenpainuvin tilanne nähtiin kun Saarme joutui EBT:n puolustuksen puristuksessa nurkassa ahdinkoon. Kun lepyläisiä ei ilmaantunut lähistölle Saarmetta auttamaan ratkaisi hän tilanteen vetämällä ”fade away” –hypärillä pallon säkkiin. Tämä korin myötä lienee kotijoukkueen selkäranka katkennut lopullisesti ja loppuminuuttien aikana ei LePyllä ollut vaikeuksia säilyttää johtoaan. Neljännes meni lopulta LePylle murskalukemin 11-27 ja koko ottelu lukemin 66-87.

LePy pääsee maukkaan voittonsa ansiosta viettämään joulutaukoa hyvissä tunnelmissa. Neljästä viimeisestä ottelusta joukkue on voittanut kolme, joten vaikean alkukauden jälkeen on peli lähtenyt kulkemaan selkeästi parempaan suuntaan. Kolmen edellisen voiton arvoa nostaa lisäksi se, että ne ovat tulleet sarjan kärkijoukkueita vastaan. Voitot ovat luonnollisesti nostaneet pelaajien itseluottamusta ja kohottaneet joukkuehenkeä. Nämä seikat olivatkin tärkeässä roolissa Espoonlahdessa. Painajaismaisen alun jälkeen joukkue kasasi itsensä ja tuli peliin mukaan. LePy ei hätääntynyt missään vaiheessa ottelua ja onnistui ratkaisuhetkillä mainiosti. Kaikki pelaajat täyttivät paikkansa ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Erikoismaininta on silti annettava tietenkin Janne Saarmelle, mutta myös Markus Konkarille joka taistelullaan piiskasi niin itsensä kuin kanssapelaajansa hyviin suorituksiin. Hivenen hengettömästä EBT:stä parhaiten onnistui Kimmo Nurmio ja Marco Tammi. Hyvin aloittanut Tammi ei kuitenkaan ensimmäisen erän jälkeen enää onnistunut pussittamaan yhtään kolmosta, vaan eipä onnistuneet niissä muutkaan kotijoukkueen pelaajista.

Joulutauon jälkeen LePy aloittaa pelit vieraissa kun joukkue kohtaa Kaitaalla Malibun 7.1. LePyn miesten edustusjoukkueen seuraava kotiottelu pelataan Leppävaaran liikuntahallilla 13.1. klo 19:15 jolloin vastaan asettuu Visa BC.

Pisteet/levypallot:

LePy: Konkari 19/2, Saarme 15/6, Latvala 12/6, Eloranta 11/6, Goussev 10/4, Somervuo 7/9, Torkkeli 5/3, Rantio 4/3, Luomala 2/3, van der Starre 2/0

EBT (pisteet): Tammi 18, Nurmio 15, Malmelin 10, Alkula 7, Hanni 6, Heimonen 3, Raja 3, Marjanen 2, Pitkänen 2

HUOM! Katso myös LePyn miesten edustusjoukkueen päivitetty pelaajaesittely!Lisätietoja: /joukkueet/miehet-pelaajaesittely/