Jännitysnäytelmä Leppävaarassa päättyi LePyn voittoon

29.1.2008

Nikke Rantio pelasi erinomaisen ottelun.
Nikke Rantio pelasi erinomaisen ottelun.
LePyn taistelun nilkkavaivaiset ruumiillistumat: kapteeni Jussi Somervuo...
LePyn taistelun nilkkavaivaiset ruumiillistumat: kapteeni Jussi Somervuo...
...ja Macke Konkari.
...ja Macke Konkari.

LePyn miesten edustusjoukkue otti maukkaan voiton lauantaina. Erittäin tasaisen ja fyysisen kamppailun jälkeen Dynamo joutui katkerasti toteamaan LePyn olleen pisteen verran parempi. Lopputulos kirjattiin luvuin 64-63 (31-32).

LePy otti syyskaudella kauden ensimmäisen voittonsa Dynamoa vastaan Maunulassa 20 pisteen erolla. Vironsuomalaisista pääosin koostuva Dynamo on sarjassa tällä hetkellä viimeisenä, mutta joukkue oli edellisellä kierroksella kaatanut sarjakakkosena olevan PuHu 3:sen, joten joukkueen epäiltiin siis olevan kovassa iskussa. Tämä aavistus osoittautuikin oikeaksi. Syyskauden kohtaamisesta parilla uudella miehellä vahvistunut Dynamo pelasi huomattavasti vahvemmin kuin muutama kuukausi aikaisemmin. Kotijoukkue LePy oli kuitenkin valmis haastamaan Dynamon, vaikka kokoonpano oli tällä kertaa hieman normaalia kapeampi. Runkomiehistä puuttuivat Juha Latvala, Make Haavisto, Pasi Luomala ja Olli Torkkeli, joten LePyllä oli tällä kertaa poikkeuksellisesti vähemmän miehiä kokoonpanossa kuin vastustajalla. Näistä Jussi Somervuo ei nilkkavamman johdosta pystynyt aivan sataprosenttiseen peliin ja ottelun alussa myös Macke Konkarin nilkka sai hyökkäyslevypallotilanteessa kyytiä.

Ottelu alkoi tasaisena molempien joukkueiden tuskaillessa hyökkäyspelinsä kanssa. Ensimmäiset minuutit mentiin kovalla tempolla tasatilanteessa 0-0, kunnes Dynamo aloitti pistetehtailun J. Pillain korilla. Erittäin väkevästi pelannut Pillai (26 p) olikin lepyläisille vaikeasti pysäytettävä mies koko pelin ajan, mutta varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. LePy sai tehtyä ensimmäisen ”maalinsa” erinomaisen ottelun pelanneen Nikke Rantion kaukoheitolla. Menetysten ja ohiheittojen värittämä erä päättyi 10-14 Dynamon hyväksi. Toisella neljänneksellä LePyn hyökkäyspeli kulki jo paremmin. Somervuo ja Ola Goussev pelasivat hyvän erän ja LePy siirtyi jo erän alussa Goussevin koreilla kolmen pisteen johtoon (19-16). Dynamon Pillai parkkeerasi kuitenkin sen verran oikea-aikaisesti ja tehokkaasti LePyn korin alle heittäen vielä kolmosenkin, että Dynamo pääsi puoliajalle pisteen johtoasemassa 31-32.

Kolmas erä alkoi jälleen tasaisena. Ensimmäisellä puoliajalla varovasti pelannut Mikko Eloranta osoitti heräämisen merkkejä ja väläytteli osaamistaan hienolla post-liikkeellä ja kolmen pisteen heitolla. Dynamon miehistä onnistui vuorostaan E. Mäeorg, joka johti joukkueen peliä eleettömän varmasti. Erän puolivälin jälkeen LePy sai nykäistyä itselleen muutaman pisteen johtoaseman. Ville Välikangas teki neljä koria putkeen, joista kolme oli lähes identtisiä. LePy käynnisti nopeasti hyökkäyksensä, Macke Konkari syötti ja hyökkäyksen kärjessä viilettänyt Ville nosti lay upin sisään. Dynamo otti Välikankaan show’n jälkeen aikalisän tilanteessa 46-40 kun kolmatta erää oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia. Tämä tehosi kohtuullisesti ja viimeiselle erätauolle mentäessä LePyn johto oli kutistunut neljään pisteeseen (50-46).

Viimeisestä neljänneksestä muodostui kutkuttava ja monipolvinen jännitysnäytelmä. Alku mentiin melko tasatahtia mutta neljänneksen puolivälissä LePy näytti olevan matkalla kohti selvää voittoa. Nopeat hyökkäykset väsyttivät melko kookkaita dynamolaisia. Kotijoukkue pelasi hyvin myös puolustuspäässä ja muutama puolen kentän hyökkäyskin päättyi koriin. Mikko Elorannan päättämän nopean jälkeen reilu viisi minuuttia ennen loppua LePy oli siirtynyt jo kymmenen pisteen johtoasemaan (62-52). Tämän jälkeen LePyn hyökkäyspeli jämähti. Osa kunniasta kuuluu ehdottomasti Dynamon aktiiviselle ja kovalle puolustuspelille, mutta osittain jämähdys johtui varmasti tiukan rotaation aiheuttamasta väsymyksestä. Joka tapauksessa peli meni pomputteluksi ja liike pysähtyi. Tästä huolimatta heittopaikkoja siunaantui jonkin verran, mutta ilmeisesti LePyn pelaajat ”puristivat mailaa”, näin jääkiekkotermein ilmaistuna, ja heitot sujahtelivat ohi kohteestaan. Dynamo kuroi hiljalleen eroa umpeen. Noin minuutti ennen päätössummeria K. Paimets upotti tyylikkään kolmosen joka toi joukkueen pisteen päähän (62-61). Seuraavassa hyökkäyksessä Macke Konkaria rikottiin hänen ajaessaan korille. Dynamo yritti kasata paineita ottamalla aikalisän ennen Konkarin vapaaheittoja, mutta Macke pussitti kylmän viileästi molemmat vaparinsa säkkiin. Tilanne oli nyt 64-61 ja aikaa jäljellä reilut 40 sekuntia. Dynamon Mäeorg kavensi kuitenkin pelin tilanteeseen 64-63 hienolla korille ajollaan, n. 25 sekuntia ennen loppua. LePylle tarjoutui pian tilaisuus lisätä johtoaan. J. Calabuig rikkoi puolessa kentässä Olavi Goussevia kun 17 sekuntia oli ottelua jäljellä. Ola marssi vapariviivalle mutta ravisti molemmat heittonsa ohi. Dynamolle jäi näin viimeinen hyökkäys. LePy häiritsi Dynamon hyökkäyksen rakentelua ylhäältä saakka ja sai kulutettua arvokkaita sekunteja pois kellosta. Kun viitisen sekuntia oli jäljellä pomputteli V. Martins vielä palloa kolmosen kaarella, ilmeisesti autuaan tietämättömänä peliajan vähyydestä. Havahduttuaan elämän realiteetteihin Martins haki syötöllään M. Palmia low postista mutta Jussi Somervuo esti nämä aikeet katkaisemalla syötön lentopallomaisella tiikerihypyllä. Summeri ulvahti Leppävaaran hallissa ja lopetti jännitysnäytelmän LePyn voittolukemiin 64-63.

Voitto oli LePylle jo kuudes peräkkäinen. Tällä kertaa voitto ei tullut mitenkään vakuuttavan esityksen jälkeen, mutta voitto on aina voitto. Ottelun jälkipuinnin yhteydessä LePyn pelaajat totesivat että ottelun fyysisyys oli huomattavasti toisenlaista kuin edellisissä otteluissa, jolloin vastassa olivat junioripitoiset joukkueet. LePyn joukkueesta kaikki pelasivat uhrautuvasti, etunenässä Macke Konkari ja Jussi Somervuo. Molemmilla oli nilkka enemmän tai vähemmän huonossa kunnossa ja ottelun aikana Konkari tyrmättiin kertaalleen kyynärpäälläkin lattian tasalle. Nikke Rantio pelasi jälleen hyvin kuten myös Ville Välikangas. Goussevin ja Janne Saarmen heittopeli oli tällä kertaa normaalia vaisumpaa, mutta muuten miehet taistelivat hyvin.

LePyllä on nyt edessä otteluiden suhteen lyhyt tauko. Seuraavaksi joukkue kohtaa HYUSin Leppävaaran liikuntahallissa lauantaina 9.2. klo 19:15. Tervetuloa kannustamaan!

Pisteet/levypallot:

LePy: Eloranta 13/8, Rantio 11/7, Välikangas 11/1, Somervuo 10/7, Goussev 9/3, Konkari 7/7, Saarme 2/4

Dynamo (pisteet): Pillai 26, Paimets 10, Mäeorg 7, Ruusar 7, Lepman 4, Martins 4, Palm 3, Calabuig 2