Nousuhaave elää

28.2.2008


LePyn miesten edustusjoukkue kukisti tiukan taistelun jälkeen lauantaina PuHu 3:sen luvuin 76-63 (34-37). Sarjakakkonen PuHu oli voiton syrjässä kiinni vielä viimeisellä erätauolla, mutta LePyn erinomainen viimeinen neljännes (23-6) piti joukkueen nousuhaaveet elossa.

Ottelun tärkeys oli selkeästi havaittavissa koko ottelun ajan. Peli oli molemmin puolin fyysisesti tiukkaa vääntöä ja tunteet kävivät pinnalla useaan otteeseen. LePyllä ei ollut varaa hävitä ottelua sillä se olisi käytännössä tiennyt nousukarsintojen karkaamista ulottumattomiin. Vastaavasti PuHulle olisi voitto tiennyt lähes varmaa paikkaa karsintoihin. Tästä huolimatta ei vierasjoukkue saanut seitsemää miestä enempää pöytäkirjaan. LePyllä oli kokoonpanossa täysi tusina miehiä. Erityisen ilahduttavaa oli Make Haaviston paluu kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jäljiltä. Ottelun fyysinen ja kiivas luonne johti kuitenkin siihen että valmentaja Kepsu päätti pyörittää hieman normaalia kapeampaa rotaatiota.

 

Ottelun avauspuolisko oli molempien joukkueiden osalta melko hermostunut. LePy aloitti hyvin ja siirtyi erän puolivälissä jo 19-7-johtoon. Kolmen pisteen heitot upposivat mukavasti, Jussi Somervuo päätti tyylikkäästi nopeita hyökkäyksiä ja puolustuspeli toimi hyvin. PuHu 3 ei päästänyt LePyä karkumatkalle, vaan tuli Sami Virtasen johdolla mukaan peliin. Vaikka Virtanen oli erikoisvartioinnissa nakutteli hän hyppyheittojaan sisään vaikeistakin paikoista. Virtasen lisäksi tarkka tuomarilinja aiheutti ongelmia lepyläisille ja useampi mies joutui virhevaikeuksiin. Tilanne oli ensimmäisen erän jälkeen 22-19 kotijoukkueelle.

 

Toisella neljänneksellä PuHu jatkoi hyviä otteitaan. LePy ei saanut hyökkäyspeliään kunnolla käyntiin ja sortui usein liian vaikeisiin ja ajoittain hieman harkitsemattomiin ratkaisuihin. Puolustuspäässä joukkue ei vieläkään onnistunut saamaan Virtasta kuriin. LePyn pelaajat osoittivat turhautumisen merkkejä, josta esimerkkinä Macke Konkarin tekninen virhe. Erä meni vieraille luvuin 12-18, joten puoliajalle marssittiin lukemissa 34-37.

 

Kolmannessa erässä kova fyysinen vääntö jatkui. Muutaman minuutin jälkeen kapteeni Somervuo tuli irvistellen vaihtoon valitellen kipeytynyttä polveaan ja Ola Goussev sai neljännen virheensä. Nikke Rantio ja Ville Välikangas paikkasivat kuitenkin aloitusviisikon miehiä erittäin hyvin. Hyökkäyspäässä nähtiin toisella puoliajalla LePyn osalta jo selvästi järkevämpiä ratkaisuja. Varsinkin Juha Latvala oli elementissään. Valitettavasti kotijoukkueen heittotarkkuus ei vain ollut paras mahdollinen. Puolustuspelikään ei vielä toiminut riittävän hyvin. Virtanen saatiin kyllä aisoihin, eikä hän tehnyt puoliajan jälkeen kuin kaksi pistettä. PuHun riveistä astui kuitenkin esiin muitakin ratkaisijoita. Maltillinen takamies Käck, hyvin keskietäisyyksiltä heittänyt Punta ja tarkkakätinen Savolainen pitivät hyvin taistellutta joukkuetta pystyssä. Tasainen erä päättyi 19-20, joten PuHun johto kasvoi neljään pisteeseen (53-57) ennen viimeistä erää.

 

Viimeisellä neljänneksellä LePyn puolustus ”löysi itsensä”. Hyvä liike ja armoton taistelu johti moniin riistoihin ja pakotti puhulaiset vaikeisiin ratkaisuihin. Jussi Somervuon kipeytynyt polvi saatiin jäädytettyä viimeiselle neljännekselle pelikuntoon ja hän toimi puolustuksen koossapitävänä lenkkinä. Hyökkäyspäässä Macke Konkari upotti heti erän alkuun tärkeän kolmosen ja eroa oli PuHun hyväksi enää pisteen verran. ”Koncca” jatkoi riehumistaan koko neljänneksen ajan. Kärppämäinen puolustus, hyvät korille ajot ja 100% vapaaheitot johtivat siihen että Konkari pelasi todellisen tehoneljänneksen. Saldona 15 pistettä höystettynä muutamalla riistolla. LePyn vahva esitys viimeisellä neljänneksellä vei lopullisesti mehut PuHun pelaajista. Kapealla kokoonpanolla pelanneiden puhulaisten paukut olivat yksinkertaisesti lopussa. PuHu roikkui viitisen minuuttia ennen loppua vielä viiden pisteen päässä, mutta Konkarin ja Mikko Elorannan viime minuuttien vahva panos piti vieraat loitolla. Eloranta upotti komean kaukoheiton ja otti tärkeitä hyökkäyslevypalloja joiden avulla PuHun selkäranka lopullisesti napsahti poikki. Neljännes meni LePylle peräti 23-6 ja koko ottelu lukemin 76-63. Huomion arvoista on että lopputulos ei anna oikeaa kuvaa ottelun tasaisuudesta.

 

LePyn yhdeksäs peräkkäinen voitto toi joukkueen kahden pisteen päähän PuHusta. Mikäli LePy aikoo nousta sarjassa kakkoseksi ja lunastaa paikkansa nousukarsintoihin on joukkueen päästävä vähintään tasapisteisiin PuHun kanssa. Tämä ei missään nimessä tule olemaan helppoa sillä jo seuraavalla kierroksella LePy kohtaa lohkoa suvereenisti hallinneen FC Passen. Tämän jälkeen seuraa vieraspeli Karkkilaa vastaan ja lopuksi tulee kotiottelussa vastaan EBT. PuHun viimeiset vastustajat ovat KaU, EBT ja Malibu.

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Konkari 21/8, Latvala 13/6, Goussev 12/6, Välikangas 8/5, Somervuo 7/5, Rantio 7/3, Torkkeli 4/6, Eloranta 4/5

PuHu (pisteet): Virtanen 18, Punta 16, Savolainen 15, Käck 8, Asikainen 4, Nurminen 2