LePyn voittoputki katkesi

5.3.2008

Mikko Eloranta oli ottelussa FC Passea vastaan LePyn paras pelaaja. "Kändi" heitti tarkasti ja haastoi rohkeasti vastustajien tähtipelaajia.
Mikko Eloranta oli ottelussa FC Passea vastaan LePyn paras pelaaja. "Kändi" heitti tarkasti ja haastoi rohkeasti vastustajien tähtipelaajia.

LePyn miesten edustusjoukkue kohtasi III-divisioonaa dominoineen FC Passen lauantaina Koivukylässä. Mainiosta alusta huolimatta LePy ei kyennyt jatkamaan yhdeksän ottelun mittaista voittoputkea. FC Passe oli parempi luvuin 88-61 (44-34).

LePy saapui Koivukylään revanssi mielessä. Mukana oli kymmenen miestä, joista nimekkäimmät poissaolijat olivat Janne Saarme ja Jussi Somervuo. Vain yhden ottelun tällä kaudella hävinnyt FC Passe isännöi ottelua seitsemän miehen voimin. Sankarinelikosta Timo Parviainen-Ville Olki-Jani Hiltunen-Markus Riikonen oli paikalla kaikki paitsi takamies Riikonen. Jo ottelun alussa oli havaittavissa että tiedossa olisi kovaa vääntöä. Tempo oli korkea ja Passen kovuus tuli ilmi heti alusta alkaen. LePyn peli lähti tästä huolimatta hyvin käyntiin. Joukkueelle tuli runsaasti onnistumisia varsinkin ensimmäisen erän puolivälissä. Hyvän heittopelinsä ansiosta LePy siirtyi Olli Torkkelin korilla 6-13-johtoon. Hieman myöhemmin tilanne oli Macke Konkarin komean kolmosen jälkeen 10-18. Suurimmillaan ero oli LePyn hyväksi tilanteessa 16-25 kun erää oli jäljellä noin puoli minuuttia. Viimeisen puoliminuuttisen aikana lepyläiset hölmöilivät kuitenkin pallon kahdesti vastustajalle. Timo Parviainen kiitteli tarjoiluista päästen ensin yksin läpi ja heittäen lopuksi summerin soidessa kolmosen pussiin. Ensimmäinen erä päättyi näin ollen 21-25.

 

Erätauolla LePy sai jälleen rivinsä kuntoon ja jatkoi mainioita esityksiään. Ossi Reunasen päättämä nopea hyökkäys siivitti LePyn jälleen pienoiselle karkumatkalle (23-31). Tässä vaiheessa oli toista neljännestä pelattu vajaat puolitoista minuuttia, ja LePy oli vastustajan kova taso huomioonottaen ehkä esittänyt kauden parasta peliään. Tästä eteenpäin ei LePyn peli enää sujunut kuin hetkittäin. Puolustuspelissä ote hieman herpaantui mikä vaikutti myös hyökkäyspelin irtonaisuuteen. On myönnettävä että hyökkäyspään ratkaisut olivat ajoittain väkinäisiä, mutta toki sekaan mahtui myös huonoa tuuria. Pallo pomppi inhottavasti renkaissa useaankin otteeseen, muttei löytänyt millään tietään renkaan läpi. LePy ei onnistunut Reunasen korin jälkeen tekemään kuin yhden pelitilannekorin toisella neljänneksellä. Passe vei seuraavat minuutit 8-0 ja peli oli erän puolivälissä tasan 31-31. Neljänneksen loppu oli vielä selkeämpää Passen hallintaa. LePyn puolustuksella oli ongelmia erityisesti levypallojen kanssa. Kun kotijoukkueen heittopeli oli erinomaista pääsi se puoliajalle jo kymmenen pisteen johdossa (44-34). Lyhyen laskutoimituksen jälkeen voidaan siis todeta että toisen neljänneksen viimeiset reilut kahdeksan minuuttia menivät FC Passelle murskaavasti luvuin 21-3.

 

Kolmas erä oli tasaisempi. LePy yritti päästä peliin mukaan ja samalla rikkoa vastustajan peliä vaihtamalla puolustusmuotoja. Kotijoukkueen kokeneet pelaajat osasivat kuitenkin hyvin lukea peliä ja pelasivat järkevästi. Lisäksi vastustajien heittopeli jatkui varmana. Erän ensimmäinen puolisko oli melko tasainen, mutta tämän jälkeen FC Passe pääsi lisäämään johtoaan uhkaavasti. Kotijoukkueen oltua noin viidentoista pisteen johtoasemassa löysi Mikko Eloranta heittojyvänsä. Elorannan kaukoheittojen ja Juha Latvalan ”and 1”-ajon jälkeen oli ero kaventunut yhdeksään pisteeseen (60-51). Erän viimeiset puolitoista minuuttia sujuivat LePyltä kuitenkin lähes katastrofaalisesti. Hiltunen ja Parviainen osuivat läheltä ja kaukaa LePyn heittojen kolistessa rautoihin. Viimeiselle erätauolle mentiin tilanteessa 68-51 ja ilmassa oli ratkaisun makua.

 

LePyn jatkoi pyristelyään viimeisellä neljänneksellä, muttei pystynyt uhkaamaan Passen voittoa. Kotijoukkueen Sami Saarikoski kiskaisi heti alkuun kolmosen säkkiin ja seuraavassa hyökkäyksessä Parviainen upotti hypärin nurkasta. Vaikka ”Kändi” Eloranta ja Macke Konkari kuittasivat nämä suoritukset omilla kaukoheitoillaan ei LePy päässyt kuromaan eroa kiinni. Peli ratkesi lopullisesti reilut viisi minuuttia ennen loppua. Parviainen ja Roman Nikiforow pääsivät vuoroin yksin läpi ja ero venähti 27 pisteeseen (83-56). Loppuminuuttien pelailu sujui tasaisesti joten ottelun lopputulokseksi kirjattiin 88-61.

 

Ottelun voittaminen olisi vaatinut LePyltä todellisen nappipelin, sen verran kova joukkue FC Passe on. Normaalilla heittopelillä ja pelaamalla erien loppuminuutit huolellisemmin, olisi LePyllä ollut parempi mahdollisuus uhata Passen voittoa. Toki on myönnettävä että heikohko heittotarkkuus osittain oli Passen hyvän puolustuksen ansiota. Tappion myötä LePyn mahdollisuudet selviytyä nousukarsintoihin heikkenivät. Kokonaan ei kuitenkaan tarvitse nousuhaaveita haudata, sillä kilpakumppani PuHu 3 hävisi oman ottelunsa Karkkilan Urheilijoille lähes murskalukemin (59-103). Seuraavaksi LePy kohtaa vieraissa juuri Karkkilan, joka voittonsa myötä lienee kovassa nosteessa. Seuraava, mahdollisesti viimeinen kotiottelu, pelataan Leppävaarassa 15.3. klo 17:15 kun vastaan asettuu EBT.

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Eloranta 17/6, Välikangas 10/3, Goussev 9/2, Konkari 8/8, Latvala 7/5, Rantio 4/6, Reunanen 4/1, Torkkeli 2/0, Haavisto 0/6, Van der Starre 0/3

FC Passe (pisteet): Parviainen 27, Olki 16, Hiltunen 14, Nikiforow 12, Saarikoski 8, Muhonen 7, Vuoristo 4