Karkkila pommitti LePyn nurin

13.3.2008

Janne Saarme oli LePyn tehokkain 23 pisteellään.
Janne Saarme oli LePyn tehokkain 23 pisteellään.

LePyn miesten edustusjoukkue hävisi lauantaina Karkkilan Urheilijoille luvuin 88-79 (39-32). KaU upotti hyvällä tarkkuudella peräti 16 kolmen pisteen heittoa. Lisäksi PuHu 3 voitti sunnuntaina omassa pelissään EBT:n, joten tällä kertaa LePy voi haudata nousuhaaveensa.

LePy lähti otteluun tälläkin kertaa hieman vajaalla miehityksellä. Poissa olivat mm. Jussi Somervuo, Olli Torkkeli ja Ville Välikangas. Vastaavasti Karkkilalla oli riveissään vain kuusi pelaajaa. Tästä syystä KaU pelasi koko ottelun paikkapuolustusta, mikä tuotti LePylle päänvaivaa lähes koko ottelun ajan. Enemmän päänvaivaa tuotti kuitenkin Karkkilan kaukoheittopeli josta saatiin esimakua jo ensimmäisessä erässä. Ottelua ennen oli tarkennettu juuri Karkkilan heittäjien ja varsinkin Jarkko Ilosen vaarallisuutta, mutta tästä huolimatta heitä ei saatu kuriin. Ensimäisessä erässä Ilonen teki kolmosillaan yhteensä 9 pistettä. Koko ottelussa Ilonen ja Aleksi Etholen heittivät kuusi kolmosta mieheen ja Henri Huovinen kolme. Alkuminuuttien aikana he vielä hakivat heittovirettään ja peli eteni tasaisesti. Pian KaU pääsi pienoiselle karkumatkalla. Samalla kun LePy sortui hyökkäyspäässä toistuvasti pallonmenetyksiin heitti Ilonen Karkkilan 11-4-johtoon. Aikalisän jälkeen LePy sai hyökkäyspäähän malttia ja palloa onnistuttiin pelaamaan myös korin alle. Macke Konkari kavensi tilanteeksi 13-11 mutta Ilonen kuittasi heti perään kolmosella. Erän loppu sujui tasaisesti ja erätauolle mentiin tilanteessa 21-17.

 

Toinen neljännes jatkui tasaisena ja ero pysytteli viiden pisteen hujakoilla. LePy pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä kohtuullisen hyvin ja erän puolivälissä ero kaventui Janne Saarmen korilla kahteen pisteeseen (26-24). Ikävä kyllä nopeita hyökkäyksiä myös hassattiin, joten johtoasemaan asti joukkue ei päässyt. Toisen neljänneksen lopulla KaU pääsi jälleen lisäämään johtoaan. Etholenin kolmosten myötä ero kasvoi yhdeksään pisteeseen. Mikko Eloranta teki lähietäisyydeltä puoliajan viimeisen korin, joten pahempaa repsahdusta ei päässyt tapahtumaan. Puoliaikatulos kirjattiin luvuin 39-32.

 

Karkkilan Urheilijat, etenkin Aleksi Etholen sekä Jarkko Ilonen, jatkoivat hurmiollista peliään kolmannessa erässä. Etholen upotti erän alkuun saman tien kolmosen pussin pohjalle. LePy sinnitteli kuitenkin erän puoliväliin saakka noin kymmenen pisteen iskuetäisyydellä. Ola Goussev onnistui kolmen pisteen heitossaan ja hieman myöhemmin Make Haavisto teki ilahduttavasti ensimmäiset pisteensä neljään kuukauteen. Janne Saarmen upotettua hyppyheittonsa nurkasta oli eroa kahdeksan pistettä. Tämän jälkeen alkoikin sitten Karkkilan varsinainen show, jossa pääarkkitehtina hääri Jarkko Ilonen. Ensin kaksi kolmosta samoilta jalansijoilta ja sen jälkeen hämmentävä veivaus korin alta. Kun Etholen ja Henri Huovinenkin onnistuivat omissa kolmosissaan venähti ero nopeasti lähes kahteenkymmeneen pisteeseen. Viimeiselle erätauolle mentäessä tilanne oli 66-48. KaU teki kolmannessa erässä peräti 21 pistettä kolmen pisteen heitoilla ja LePy joutui ajoittain jopa naurunalaiseksi kotiyleisön silmissä.

 

Viimeinen neljännes alkoi sekin tasaisesti. Parin minuutin jälkeen oli eroa kuitenkin jo kaksikymmentä pistettä 70-50. Tämän jälkeen LePy näytti ettei se aio kaatua taistelematta eikä poistua Karkkilasta yleisön naurunremakka selässään kaikuen. LePy oli kokeillut erilaisia puolustusmuotoja jo aikaisemmin, mutta nyt päädyttiin koko kentän miesprässiin jossa pyrittiin vahvasti ”träppäämään” pallollista miestä. Taktiikka tuotti heti tulosta ja riiston jälkitilanteesta Janne Saarme pääsi jälleen upottamaan hyppyheittonsa mielipaikastaan nurkasta. LePy pääsi parissa minuutissa yhdentoista pisteen päähän (75-64) ja paniikki alkoi hiipiä karkkilalaisten sisuksiin. Hyvin alkanut takaa-ajo katkesi hetkellisesti Make Haaviston epäselvään virheeseen. Make tuohtui vihellyksestä sen verran pahasti että otti tilanteeseen todella huonosti sopineen teknisen virheen. Tilanteesta seuranneilla vapaaheitoilla KaU pääsi lisäämään johtoaan kolmella pisteellä. Kun ottelua oli jäljellä kolme minuuttia johti KaU vielä neljällätoista pisteellä. LePy ei vieläkään luovuttanut. Juha Latvala onnistui vihdoin kolmen pisteen heitossa, sitten Janne Saarme kavensi eroa KaUn teknistä virhettä seuranneilla vapareilla. Macke Konkari upotti tämän jälkeen vielä kolmosen ja eroa olikin yhtäkkiä enää seitsemän pistettä. Heti seuraavassa hyökkäyksessä Etholen rokotti LePyä jäätävällä kolmosella, mutta LePy jatkoi taisteluaan. Latvala onnistui jälleen kolmen pisteen heitossa ja LePy oli taas seitsemän pisteen päässä. Lähemmäksi ei kuitenkaan päästy. Viimeisen puolitoistaminuuttisen aikana LePyllä oli kyllä tilaisuutensa, mutta pari huolimatonta suoritusta takasi Karkkilalle riittävän etumatkan. Lopputulos 88-79.

 

Viimeistä neljännestä, jonka LePy voitti luvuin 22-31, lukuun ottamatta oli LePyn esitys nihkeä. Janne Saarmea lukuun ottamatta ei lepyläisistä varsinaisesti onnistujia löytynyt. Juha Latvala oli vahva levypalloissa ja onnistui ajoittain heittopelissään, mutta sortui poikkeuksellisen useaan pallonmenetykseen. Puolustuspäässä ei Iloselle ja Etholenille löytynyt pysäyttäjää vaikka yrittäjiä oli monta. Toki on huomioitava että osa kavereiden kaukoheitoista upposi kovasta häirinnästä huolimatta. Edellä mainittujen takamiesten lisäksi Kalle Niittumäki pelasi mallikkaasti.

 

Kuten todettua voitti PuHu 3 oman pelinsä EBT:tä vastaan. Viikonlopun tulosten myötä mahdollisuudet nousukarsintoihin menivät. Jäljellä on vielä yksi peli jossa vastaan asettuu EBT. Peli pelataan 15.3. klo 17:15 Leppävaaran liikuntahallissa. Tervetuloa kannustamaan LePyä kauden viimeisessä kotiottelussa!

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Saarme 23/8, Latvala 16/11, Konkari 13/4, Goussev 12/3, Eloranta 8/11, Haavisto 5/11, Rantio 2/3, Bäckman 0/2

KaU (pisteet): Ilonen 29, Etholen 25, Huovinen 16, Niittumäki 13, Usenius 5