LePyn miehet sarjakärjessä!

9.11.2009

LePyn miesten edustusjoukkue jatkaa hyviä otteitaan. Parin viimeisen viikon aikana on kertynyt kolme voittoa lisää.

12-Pack – LePy

Lähinnä entisistä kokeneista ToPoLan pelaajista koostuva 12-Pack isännöi Lauttasaaressa LePyä 24.10. Kotijoukkue oli melkoisen kapealla ringillä liikenteessä, eli kuten Veka Rantio hivenen lakoonisesti totesi: ”12-pack olikin yllättäen vain kuuden pelaajan 6-pack.” Tästä huolimatta joukkue haastoi LePyn hyvin ja vierasjoukkue joutui tekemään täyden päivätyön hakeakseen vierasvoiton.

 

Ensimmäinen puoliaika oli erittäin tasainen. LePy aloitti hyvin, mutta 12-Pack pääsi melko nopeasti peliin mukaan. Erityisesti Toni Rauhala oli kotijoukkueesta pelipäällä. Noin minuutti ennen puoliaikaa oli eroa vain piste LePyn hyväksi. Edustusjoukkueessa debytoinut 15-vuotias Teemu Sulonen oli kuitenkin sitä mieltä että puoliajalle mentäessä tarvittaisiin hieman tukevampi johto. Kaksi nurkkakolmosta putkeen ennen taukoa nostivatkin henkeä lepyläisten seassa mukavasti. Varsinkin toinen kolmonen sekunti ennen puoliaikaa oli psykologisesti tärkeä. Kelpo debyytti siis kaiken kaikkiaan Temeltä!

 

LePy aloitti kolmannen neljänneksen mukavasti ja lisäsi eron noin kymmeneen pisteeseen. Kotijoukkue roikkui kuitenkin sitkeästi mukana ja neljännen erän alussa eroa oli enää viisi pistettä (47-52). Tässä vaiheessa LePy iski kuitenkin naulan arkkuun todella vahvan jakson jälkeen. Puolustuspeli tiivistyi ja joukkue pääsi juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Hitaissa hyökkäyksissä sekä kaukoheitot että näppärät yhdistelmät onnistuivat. Macke Konkarin ja Make Haaviston Stockton-Malone –yhteispeli oli ajoittain silmiähivelevän kaunista. Ottelun loppuminuutit menivätkin sitten hieman pelailun puolelle. Lopputulos kuitenkin 59-73.

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Konkari 13/7, Rantio 11/11, Haavisto 10/13, Kallio 10/5, Eloranta 8/10, Sulonen 6/0, Sarasti 4/3, Ranta 3/3, Heino 3/1, Kähärä 3/1, Somervuo 2/3, Van der Starre 0/2

12-Pack (pisteet): Rauhala 21, Rosokivi 12, Uski 10, Ihalainen 10, Mattila 6

 

LePy – KaVo

Lauantaina 31.10 oli vuorossa kauden toinen kotiottelu Kaukasten Voimaa vastaan. Jokelasta tulleet vieraat ovat aloittaneet kautensa vaisusti mutta aloitti LePyä vastaan hyvin. Melko pienikokoinen joukkue pelasi nopeaa peliä ja ajoi sähäkästi korille. LePyllä oli vuorostaan vaikeuksia saada heittopeliään onnistumaan KaVon paikkapuolustusta vastaan. Pikkuhiljaa LePy sai peliinsä ryhtiä ja karkasi puoliaikaan mennessä reilun kymmenen pisteen johtoon (40-28).

 

Toisella puoliajalla KaVo jatkoi ennakkoluulotonta peliään. LePy pystyi kuitenkin pitämään vieraat turvallisen välimatkan päässä. Etenkin Ilari Heino ja Janne Saarme tekivät tärkeitä koreja. Loppulukemat kirjattiin 88-45. Liekö äijät sitten säästelleet maanantain otteluun KY-Koria vastaan, mutta joka tapauksessa LePyn peli oli melko nihkeää. Ilahduttavaa oli kuitenkin rennon oloinen hyökkäyspeli joka tuotti mukavasti pisteitä. Piristystä toi myös peräti kolme donkkia, joista Nikke Rantio vastasi kahdesta (hieman nihkeästä...) ja Gijsbert Van der Starre yhdestä. Epävirallisten muistikuvien mukaan edellisen kerran lepyläinen donkkasi sarjaottelussa keväällä 2005, kun Tomas Konkari rasitti Laajasalon palloiluhallin rautoja. Voidaan siis puhua jonkinlaisesta ketsuppipulloefektistä...

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Rantio 18/5, Heino 16/0, Saarme 12/3, Sulonen 12/2, Eloranta 8/9, Haavisto 8/3, Konkari 6/4, Van der Starre 5/4, Sarasti 3/2, Karppinen 0/7, Ranta 0/5, Kähärä 0/1

KaVo (pisteet): Rönnqvist 20, Kohtala K. 19, Upala 11, Vainio 7, Palonen 7, Koskela 6, Kohtala I., Riistama 2

 

KY-Kori – LePy

Kaksi päivää myöhemmin eli 2.11 LePy kohtasi vieraissa KY-Korin. Kotijoukkueen urheilullinen porukka pisti LePyn tiukoille. Puolustuspeli oli erittäin kovaa, mihin LePy ei ole tällä kaudella tottunut. Onneksi myös LePy esitti tiukkaa puolustusta joten koriluvut pysyivät alhaisina. KY-Kori kuitenkin hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa, sillä LePyllä oli jälleen vaikeaa heittopelinsä kanssa niin kaukaa kuin korin alta. Puoliajalla kotijoukkue johti luvuin 28-24.

 

Kolmannella neljänneksellä edettiin suurin piirtein tasatahtia. Loppua kohden KY-Kori suoritti kuitenkin nykäyksen ja siirtyi viimeiselle erätauolle mentäessä jo yhdeksän pisteen johtoon (44-35). LePy ei luovuttanut. Valmentaja Kepsu komensi miehensä paikkapuolustukseen joka hyydytti kotijoukkueen hyökkäyspeliä jonkin verran. LePy sai myös vihdoin onnistumisia kaaren takaa. Macke Konkari, Robin Ranta ja Jonttu Sarasti pussittivat kolme kolmosta putkeen tasoittaen ottelun (46-46) kun noin kuusi minuuttia ottelua oli jäljellä. Seuraavat minuutit edettiin tasatahdissa ilman pelitilannekoreja ja noin kolme minuuttia ennen loppua oli tilanne 47-47.

 

Viimeiset minuutit olivat hyvin vaiherikkaat ja draamaa riitti. LePy onnistui siirtymään jo seitsemän pisteen johtoon Ilari Heinon kolmosen, Kändi Elorannan feidarin ja Jussi Somervuon vapareiden jälkeen (47-54). Peliaikaa oli jäljellä vajaa minuutti ja koko Kisahalli luuli jo ottelun ratkenneen. Tässä vaiheessa LePylle tuli todella musta kymmensekunttinen, ensin vastustajan parhaisiin kuulunut Kosonen naulasi kolkin ja sitä seuranneesta päätyrajasta hän katkaisi syötön ja nosti lay upin koriin. Näin eroa olikin enää kaksi pistettä! Kun aikaa oli jäljellä 19 sekuntia otti Nikke Rantio tärkeän levypallon puolustuspäässä ja häntä rikottiin. Virhettä seuranneista vapareista ei kuitenkaan uponnut kuin ensimmäinen. Kosonen pääsi jälleen yrittämään kolmen pisteen heittoa mutta epäonnistui raakasti. Macke Konkari sai nyt levypallon ja häntäkin rikottiin taktisesti heti. Aikaa oli jäljellä 9 sekuntia ja Macke upotti molemmat tärkeät vaparinsa, toisen tuttuun tyyliin levyn kautta... Eroa oli nyt siis viisi pistettä mutta KY-Kori ei luovuttanut vieläkään. Kotijoukkueen Karppinen heitti vaikeasta asennosta levyn kautta kolmosen sisään. Aikaa oli nyt jäljellä ainoastaan kaksi sekuntia mutta LePy otti varmuuden vuoksi aikalisän jotta pallo saataisiin varmasti yli puolen kentän. Avaus saatiin varmasti omille mutta KY-Kori ehti kärppänä vielä rikkomaan Konkaria. Tällä kertaa Macke pisti vielä jännitystä pelin heittämällä molemmat vaparit ohi. Toinen ohiheitto osoittautui kuitenkin taktisesti viisaaksi sillä näin kotijoukkue ei saanut enää otettua aikalisää. KY-Kori ei saanut sekunnissa kunnon heittoa aikaiseksi ja niin voitto matkasi Leppävaaraan luvuin 55-57. Haudan partaalta oli noustu voittoon!

 

LePy on viiden voiton jälkeen sarjan johdossa yhdessä Punaportin Bluesin kanssa. Vastus on kuitenkin kovenemassa. Seuraavaksi LePy kohtaa kotonaan vielä kaksi kautta sitten ykkösdivaria pelanneen Visa-Basketin. Ottelu pelataan Leppävaaran liikuntahallissa lauantaina 14.11. klo 14:15, tervetuloa kannustamaan!

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Eloranta 10/12, Sarasti 9/6, Rantio 9/3, Konkari 7/6, Ranta 6/2, Somervuo 5/4, Haavisto 3/5, Saarme 3/4, Heino 3/1, Karppinen 2/1, Van der Starre 0/1

KY-Kori (pisteet): Kosonen 16, Karppinen 10, Simula 7, Westerholm 7, Virolainen 5, Waltari 4, Hautaniemi 4, Tuuna 2