Miehille maukas avausvoitto

7.10.2008

Jussi Kilpelä riehaantui toisella puoliajalla ja johdatti LePyn kauden ensimmäiseen voittoon.
Jussi Kilpelä riehaantui toisella puoliajalla ja johdatti LePyn kauden ensimmäiseen voittoon.

LePyn miehet ottivat kauden ensimmäisen voittonsa lauantaina Leppävaarassa. Härät sai kyytiä luvuin 85-71 (36-42). Härät johti vielä puoliajalla mutta vahva kolmas erä ratkaisi pelin LePylle.

LePyllä oli koossa täysi miehitys. Poissaolijoista mainittakoon Juhan häihin Texasiin matkanneet Latvalan veljekset, pitkäaikaistoipilas Jussi Somervuo ja jääkäri Eloranta. Härät oli puolestaan liikkeellä vain kuuden miehen voimin. Lähinnä entisistä Helsingin namikalaisista koostuva Härät on selvinnyt kolmena edelliskautena nousukarsintoihin, joten joukkue on yksi tämän kauden B-lohkon voittajasuosikeista. Vierasjoukkueen harva miehitys villiinnytti kuitenkin LePyn pelaajat unelmoimaan pukukopissa avausvoittomahdollisuuksista.

Ensimmäinen erä oli melko tasainen. LePyn hyökkäyspeliä dominoi Make Haavisto, joka pelasi parhaan pelinsä pitkään aikaan. Make pussitti palloa lähinnä tasapainoisilla hypäreillä puolietäisyyksiltä. Make kamppaili molemmissa päädyissä Härkien parimetristä Teemu Pulkkista vastaan, voittaen suurimman osan miesten välisistä kaksinkamppailuista. Puolustuspelissä LePy pärjäsi kohtalaisesti, mutta muuten peli oli vielä hieman nihkeää. Härät oli jonkin verran niskan päällä joten ensimmäinen erä meni vieraille luvuin 18-20. Viimeisellä sekunnilla LePyllä oli mahdollisuus tasoittaa peli, mutta Jonttu Sarastin heitto meni niukasti ohi. Toisella neljänneksellä LePyn vaikeudet puolustuspäässä lisääntyivät. Vastustajat voittivat liian usein 1-1-tilanteet ja pääsivät joko ajamaan korille asti tai syöttämään ajosta vapaille miehille kolmoskaaren taakse. Myös leikkausten puolustaminen ontui eikä korin alustaa saatu kunnolla tukittua. Härät sai pallon liian usein LePyn kolmen sekunnin alueen sisälle jossa LePyn takamiehiä ja laitureita ns. ”vietiin”. Eniten ongelmia LePyllä oli Härkien Erkinheimon ja Walkaman kanssa. Heikohko puolustuspeli vesitti myös kotijoukkueen nopeiden hyökkäysten mahdollisuuksia. Härät lisäsi jonkin verran johtoaan, mutta ei päässyt varsinaiselle karkumatkalle. Suurimmillaan ero oli vierasjoukkueen hyväksi seitsemän pistettä (22-29). Puoliajalle mentiin lukemissa 36-42.

LePy ratkaisi kuten todettua ottelun kolmannessa erässä, voittaen sen peräti 30-8. Erän alku oli tyrmäävä, sillä LePy vei kaksi ensimmäistä minuuttia luvuin 12-0. Paikkaprässi osoittautui jälleen tehokkaaksi aseeksi. Härät ei hyökkäyksissään juurikaan saanut luonnollisia heittopaikkoja ja kokeneet pelaajat sortuivat yllättävän usein pallonmenetyksiin. Varmasti myös väsymys alkoi vaikuttaa vierasjoukkueen ratkaisuihin. Hyökkäyspelin osalta LePyn peli onnistui erittäin hyvin. Nopeita hyökkäyksiä juostiin kiitettävästi ja hitaissa hyökkäyksissä kuviot purivat. Erityisen hyvin onnistui Jussi Kilpelä joka teki kolmannessa erässä peräti 14 pistettä. Mies nosti pisteitä post moveista, omista hyökkäyslevypalloista ja kaukoheitoilla. Olli Torkkeli, Nikke Rantio ja Macke Konkari onnistuivat myös hyvin. Kaiken kaikkiaan on todettava että LePyn heittopeli oli poikkeuksellisen tarkkaa koko toisen puoliajan. Suuri syy tähän oli se että pallo kiersi hyvin ja miehet liikkuivat, jolloin saatiin erinomaisia heittopaikkoja.

Viimeisellä neljänneksellä LePy jatkoi vahvaa peliään ja lisäsi johtoaan. Puolustus piti edelleen ja hyökkäyspeli jylläsi vääjäämättömästi. Janne Saarmelle siunaantui hyviä heittopaikkoja ja hän käytti ne tehokkaasti. Ossi Reunanen jatkoi omalta osaltaan tämän kauden kirurgintarkkaa heittopeliään. Macke Konkari uurasti tuttuun tapaansa puolustuksessa ja onnistui myös hyökkäyspään ratkaisuissaan. LePyn takamiehet Konkari ja Goussev pelasivat järkevästi ja tekivät paljon oikeita valintoja. He käyttivät heitto- ja ajopaikat sumeilematta hyväkseen, mutta silti johtivat peliä maltillisesti ja ruokkivat mainiosti joukkueen sisäpelaajia ja heittäjiä. Neljänneksen loppua kohden ero kasvoi jo yli parinkymmenen pisteen (84-62), mutta loppuminuutit sujuivat LePyltä hieman epävarmasti. Härät taisteli loppuun saakka ja tiukensi puolustustaan. LePyllä loppuminuuttien miehitys joutui tiukkaan paikkaan kun kentällä ei ollut kokeneita pelaajia tukena ja turvana. Pelikokemusta kuitenkin kertyi ja kokonaisuudessaan LePyn nuoremmat pelaajat suoriutuivat ottelusta hyvin. Juuso Waldénin heitto ei tällä kertaa pudonnut mutta mies teki jälleen hyvää työtä puolustuspäässä, kuten Antti Karppinen ja Jukkis Karenniemi. Jonttu Sarasti kunnostautui vuorostaan hyökkäyslevyreissä. Lopputulos kirjattiin viimein luvuin 85-71.

Seuraavaksi LePy kohtaa vieraissa Jaguaarit. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 26.10. klo 19:15. Tuolloin Leppävaaran liikuntahalliin astelee Ky-Kori.

Pisteet/levypallot:

LePy: Kilpelä 20/7, Goussev 13/9, Saarme 11/6, Haavisto 10/5, Reunanen 9/2, Torkkeli 8/4, Konkari 8/1, Rantio 6/0, Karenniemi 0/2, Karppinen 0/1, Sarasti 0/1, Waldén 0/1

Härät (pisteet): Walkama 17, Erkinheimo 16, Pulkkinen 12, Kilpiö 11, Perälä 11, Kahakorpi 4