Miehille jälleen niukka tappio

15.10.2008

"Pyssy" Saarmen hyvä heittovire ei riittänyt voittoon Jaguaareja vastaan.
Kuva: Suomen Kuvatilaus Oy
"Pyssy" Saarmen hyvä heittovire ei riittänyt voittoon Jaguaareja vastaan. Kuva: Suomen Kuvatilaus Oy

LePyn miesten edustusjoukkue hävisi sunnuntaina niukasti Jaguaareille luvuin 72-68 (26-32). Jaguaarit pelasivat hyvin samalla kun LePyn peli ei missään vaiheessa lähtenyt kunnolla käyntiin.

LePyn syyllistyi ottelussa jälleen helmasyntiinsä eli huonon alkuun. Jaguaarien taitava Joni Silvennoinen upotti saman tien kaksi kolmen pisteen heittoa. Silvennoinen kuului yhdessä Timo Salmisen kanssa Jaguaarien parhaimmistoon ottelussa. LePyn paras pelaaja Janne Saarme kavensi kahdella korillaan tilanteeksi 6-4, mutta tämän jälkeen ei LePy onnistunut pelitilannekorien teossa ensimmäisessä erässä. Onneksi kuitenkin puolustuspeli oli kohtuullista, joten erätauolle mentiin tilanteessa 16-8. Toinen neljännes alkoi LePyn kannalta hyvin ja tilanne saatiin tasoitettua. Erän puolivälissä kuitenkin vaikeudet heittopelin kanssa jatkuivat. Suhteellisen hyvistä heittopaikoista huolimatta pallo ei löytänyt tietään Laajasalon palloiluhallin naruihin. Jaguaarit karkasivat jo kymmenen pisteen johtoon (32-22), mutta LePy sai kavennettua tilanteen puoliajalle mennessä lukuihin 32-26.

 

Kolmannessa erässä LePy nousi melko nopeasti tasalukemiin. Lepyläiset ikään kuin odottivat milloin peli lähtisi kunnolla kulkemaan ja tarvittava ero vastustajiin saataisiin repäistyä. Toivomalla ei pelejä kuitenkaan voiteta. Taistelutahtoa löytyi kyllä jokaiselta pelaajalta, mutta terävyys puuttui. Toisella puoliajalla heittopeli parani selvästi mutta niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin tehtiin liian paljon ns. helppoja virheitä. Keskittyminen peliin ei ollut parhaalla mahdollisella tasolla joten kaikenlaisia herpaantumisia ja huolimattomuuksia nähtiin aika ajoin. Parantuneen heittopelin ansiosta LePy pystyi kuitenkin kamppailemaan voitosta. Tilanne pysyi erittäin tasaisena, joskin Jaguaarit olivat useimmiten parin pisteen johtoasemassa. Muutama minuutti ennen loppua tilanne muuttui hieman huolestuttavaksi kun kotijoukkue karkasi viiden pisteen johtoon (64-59). Hyvän ottelun pelannut Olli Torkkeli upotti vasta tässä vaiheessa LePyn ensimmäisen onnistuneen kolmen pisteen heiton ja LePy oli taas pelissä mukana. Macke Konkari upotti hetkeä myöhemmin myös kolmosen tuoden LePyn LePyn pisteen päähän (66-65). Jaguaarit onnistuivat toisessa päässä, mutta ottelun alussa heittonsa ohi roiskinut Konkari onnistui jälleen kolmosessaan ja peli oli tasan 68-68. Aikaa oli tässä vaiheessa vajaat kaksi minuuttia. LePy ei kuitenkaan onnistunut pysäyttämään Jaguaarien hyökkäyspeliä loppuhetkillä. Jaguaarit onnistuivat vielä kahdesti hyökkäyspäässä, mutta LePylle ei onnistumisia enää tullut. Koko kentän prässillä saavutettu riisto toi vielä hyvän heittopaikan Saarmelle n. 10 sekuntia ennen loppua, mutta heitto meni ohi ja viimeinen oljenkorsi jäi käyttämättä. Lopputulos 72-68 Jaguaarien hyväksi.

 

LePyllä on seuraavaksi edessä vapaa viikonloppu. Alkukausi ei ole lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla, saldona yksi voitto ja kolme niukkaa tappiota. Härät-ottelu antoi kuitenkin toiveita paremmasta tulevaisuudesta. Homma on pienestä kiinni! Seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 26.10. klo 19:15 kun Leppävaaraan saapuu Ky-Kori. Tervetuloa kannustamaan!

 

Pisteet/levypallot

LePy: Saarme 21/10, Kilpelä 10/10, Torkkeli 10/6, Goussev 7/7, Konkari 7/4, Haavisto 6/4, Reunanen 5/2, Eloranta 2/2, Rantio 0/1, Sarasti 0/1, Bäckman 0/1

Jaguaarit: Silvennoinen 19, Salminen 18, Metsälä 13, Härkönen 9, Niemi 6, Lehtovirta 4, Somero 3