Miehet voittivat jälleen

16.11.2009

LePyn miesten edustusjoukkue jatkaa voittokulkuaan. Tällä kertaa kaatui Visa-Basket.

LePy kohtasi lauantaina 14.11. Visa-Basketin Leppävaarassa. Perinteikäs seura oli pitkään I divisioonan vakiokalustoa mutta on kahden viimeisen kauden aikana joutunut jonkinlaiseen syöksykierteeseen ja pudonnut kolmoseen. Joukkueessa on vielä jäljellä osa vanhasta perusrungosta: Talpila, Räikkönen ja Kauppinen ovat selkeästi joukkueen kantavia voimia, mutta kokonaisuudessaan nykyinen pelaajamateriaali on hivenen epätasainen.

LePy tuli otteluun 11 miehellä, joiden peliminuutit jakaantuivat tasaisesti. LePy otti ottelussa komennon heti alusta alkaen. Visa-Basket pysyi kuitenkin ensimmäisen puoliajan ajan pelissä mukana ja pysytteli noin 5 pisteen etäisyydellä. Vierasjoukkueen paikkapuolustus ei aiheuttanut suurempia ongelmia LePylle, joka upotti Macke Konkarin johdolla ottelussa yhteensä 11 kolmen pisteen heittoa. Lisäksi Jussi Somervuo, Janne Saarme ja Nikke Rantio rankaisivat hyvällä tarkkuudella puolietäisyyksiltä. Robin Ranta ja Ilari Heino esittivät myös hyviä otteita hyökkäyspäässä. LePyn pistekunkku ottelussa oli kuitenkin Mikko Eloranta, joka tehtaili pisteensä monipuolisesti niin korin alta, keskietäisyyksiltä kuin kolmen pisteen viivan takaa. Mahtuipa mukaan myös miehen uran ensimmäinen pelitilannedonkki! Juuri ennen puoliaikaa LePy onnistui jälleen tekemään psykologisesti tärkeän korin. Konkarin kolmonen rämisi sisään juuri ennen summeria lisäten kotijoukkueen johdon 9 pisteeseen (39-30). LePyn kriittistä kotiyleisöä ei viimeinen hyökkäys kuitenkaan onnistunut kokonaan vakuuttamaan, sillä kori ei muka tullut aikalisällä piirretyn kuvion mukaisesti. Samaisen yleisön mielestä myös ”Kändimän” Elorannan donkki oli liian vaatimaton. Kovaa on elämä Leppävaarassa.

Kolmannella neljänneksellä LePy ratkaisi pelin. Kotijoukkue voitti erän luvuin 25-14 ja ero kasvoi kahteenkymmeneen pisteeseen. Tässä vaiheessa Visa-Basket katsoi paremmaksi siirtyä miespuolustukseen, mutta se ei voimasuhteita muuttanut. Vaikka LePy ei ollut enää aivan terävimmillään, ei vierasjoukkue päässyt enää virittelemään minkäänlaista kirinpoikasta. LePylle kauden kuudes peräkkäinen voitto lukemin 83-57.

Seuraavaksi LePy kohtaa Superit kotonaan Leppävaarassa. Ottelu pelataan 22.11. klo 13:15. Tervetuloa kannustamaan!

Pisteet/levypallot:

LePy: Eloranta 17/6/5s, Konkari 14/6/5s, Rantio 13/5, Heino 11/4/5s, Somervuo 9/5/3r, Ranta 8/3, Saarme 6/6, Haavisto 5/11, Van der Starre 0/4/3b, Kähärä 0/3, Karppinen 0/2

Visa-Basket (pisteet): Räikkönen 23, Kauppinen 15, Talpila 9, Diont 6, Spiridovitsh 4

Videopätkää ja kuvia löytyy tuttuun tyylin sivulta http://www.vekaran.blogspot.com/