Miehet jatkavat ailahtelevia otteitaan

29.11.2008

Miesten joukkueen alkaukausi on sujunut ailahdellen. Viime viikonloppuna ToPoLaa vastaan tuli jo neljäs alle seitsemän pisteen tappio. Kuvat: Suomen Kuvatilaus Oy
Miesten joukkueen alkaukausi on sujunut ailahdellen. Viime viikonloppuna ToPoLaa vastaan tuli jo neljäs alle seitsemän pisteen tappio. Kuvat: Suomen Kuvatilaus Oy
Joukkueen kapteeni Macke Konkari upotti viisi kolmosta Karkkilaa vastaan...
Joukkueen kapteeni Macke Konkari upotti viisi kolmosta Karkkilaa vastaan...
...ja samaan ylsi seuraavassa pelissä hurjaan heittovireeseen äitynyt Olli Torkkeli.
...ja samaan ylsi seuraavassa pelissä hurjaan heittovireeseen äitynyt Olli Torkkeli.
ToPoLaa vastaan LePyn parhaimmistoon kuului Ola Goussev.
ToPoLaa vastaan LePyn parhaimmistoon kuului Ola Goussev.

Otteluraportointi on jäänyt viime aikoina hieman vähille, mutta tässä muhkea neljän ottelun raportti. LePyn miesten edustusjoukkueen ailahteleva kausi jatkuu. Joukkue otti ensin kotivoitot Ky-Korista ja Karkkilan Urheilijoista. Lupaava voittoputken alku katkesi, kun LePy tämän jälkeen hävisi Kisikselle ja ToPoLalle.

LePy-Ky-Kori

LePy kohtasi pirteästi kautensa aloittaneen Ky-Korin Leppävaarassa 26.10. Alkuverryttelyn, joka on tunnetusti aina luotettava mittari vastustajien analysointiin, perusteella ottelusta oli tulossa tasaväkinen kamppailu. Vierasjoukkuetta kohtasi kuitenkin epäonni, joukkueen riveistä putosi loukkaantumisten vuoksi mies kerrallaan kokoonpanosta. Loppujen lopuksi joukkueella ei ollut heittää kentälle kuin kuutisen pelikuntoista, mutta jotenkin alakuloista, miestä. Kun LePyllä oli kasassa täysi miehistö, pyrki joukkue luonnollisesti pitämään tempoa yllä. Valitettavasti joukkueen hyökkäyspelin kanssa oli kuitenkin vaikeuksia runsaiden pallonmenetysten seurauksena. Samoista ongelmista kärsi myös Ky-Kori, joten näin ottelusta kehkeytyi ensiminuuteista lähtien todella ”vähämaalinen” ottelu. LePy kasvatti eroa melko tasaisesti läpi ottelun, paitsi loppuminuuteilla jolloin vieraat pääsivät kaunistelemaan numeroita. LePyn puolustus toimi ottelussa hyvin, mutta rehellisyyden nimissä on todettava että Ky-Korin heittopeli oli hyvin vaatimatonta. LePyn riveistä parhaiten onnistuivat Make Haavisto ja Janne Saarme kun taas vastaavasti vierasjoukkueen parhaimmistoon kuuluivat Waltari ja Westerholm. Myös LePyn Jonttu Sarasti pääsi väläyttelemään osaamistaan. Sarjapisteet LePylle luvuin 63-43 (27-18).

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Haavisto 10/9, Saarme 10/6, Latvala 9/8, Kilpelä 9/4, Rantio 7/4, Konkari 6/2, Goussev 5/5, Sarasti 4/1, Karppinen 2/2, Waldén 1/0, Bäckman 0/1

Ky-Kori (pisteet): Westerholm 16, Waltari 16, Tammi 4, Tuuna 2, Kosonen 2, Simula 2, Lindström 1

 

LePy-KaU

Muutaman viimeisen kauden aikana LePy ja Karkkilan Urheilijat ovat kohdanneet useaan otteeseen. Voitot ovat keskimäärin jakautuneet melko tasaisesti, yleensä kotivoittojen merkeissä. LePy lähti luonnollisesti tästäkin ottelusta hakemaan kotivoittoa, vaikka Karkkila kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin. LePyllä oli jälleen täysi miehistö paikalla ja esitteli kotiyleisölle uuden vahvistuksensa Timo Kallion. Pari vuotta pelaamatta ollut ”Köpi” on alun perin honkalainen ja liittyi joukkueen vahvuuteen rankan testijakson jälkeen muutama viikko sitten. Takamiehen paikalla viihtyvä Kallio on esittänyt treeneissä erityisesti hyvää pelisilmää ja hän onnistui debyyttiottelussaan hyvin. Muutamassa minuutissa kertyi saldoksi kaksi pistettä ja pari koriin johtavaa syöttöä.

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta jo ensimmäisen erän puolimaissa LePy sai nykäistyä muutaman pisteen kaulan. Joukkue juoksi hyvin nopeita hyökkäyksiä ja kaukoheitotkin upposivat. Ensimmäinen erä LePylle 21-15. Toisella neljänneksellä LePyn vahva ote jatkui. Erityisesti puolustupeli toimi erinomaisesti, sillä KaU ei onnistunut tekemään kuin seitsemän pistettä koko neljänneksellä. Puoliajalla LePy johti jo 36-22.

Kotijoukkue LePy lisäsi höyryä kolmannessa erässä. Parhaimmillaan johtoa oli kahdeksantoista pistettä (45-27). Tämän jälkeen LePy jostain syystä kadotti otteensa ja KaU tuli peliin mukaan 10-0-”runilla”.. Karkkilan kaikki kaikessa oli Henri Huovinen. Taitava takamies toi Karkkilan lähes yksin peliin mukaan. Huovinen on melko hyvä kaukoheittäjä, mutta erityisen hyvä ajaja jolla on monipuolinen harhautusvalikoima. Kolmas erä meni loppujen lopuksi Karkkilalle 13-21, joten tilanne ennen viimeistä neljännestä oli 49-43.

LePy aloitti viimeisen neljänneksen hyvin  ja siirtyi jälleen kymmenen pisteen johtoon. Nelisen minuuttia ennen loppua oli LePyn johto jo kaksitoista pistettä. KaU ei luovuttanut vaan tuli Jarkko Ilosen kolmosilla jälleen uhitteluasemiin. Kun aikaa oli jäljellä enää kaksi ja puoli minuuttia oli eroa vain kuusi (65-59) pistettä LePyn hyväksi. Coach Kepsu sai aikalisän aikana viritettyä joukkueensa hyvään vetoon ja peli ratkesi nopeasti. Ensin Juha Latvala upotti kolmosen ja tämän jälkeen Make Haavisto puolietäisyyden hyppyheiton. Samalla KaU epäonnistui parissa seuraavassa hyökkäyksessään. Macke Konkari viimeisteli tyylikkäällä levyn kautta –kolmosellaan loppulukemiksi 62-73. Tämän jälkeen joukkue vetäytyi tyytyväisenä viettämään ansaittua saunailtaa. Konkaria lukuun ottamatta pisteet jakautuivat melko tasaisesti lepyläisten kesken. Mainitsemisen arvoiset ovat Nikke Rantion tehokkaasti viimeistelemät 10 pistettä. Karkkilan miehistöstä onnistui em. Huovisen ja Ilosen lisäksi Kalle Niittumäki.

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Konkari 17/2, Latvala 11/9, Goussev 11/3, Rantio 10/6, Kilpelä 8/9, Haavisto 8/6, Saarme 6/8, Kallio 2/2, Sarasti 0/2

KaU (pisteet): Huovinen 26, Ilonen 18, Niittumäki 12, Etholen 3, Astala 3

 

Kisis-LePy

Hienoisen voittoputken jälkeen LePy vieraili Make Haaviston kotikonnuilla, aina yhtä pelottavalla Malmilla. Vastaan asettui sarjajohtaja Kisis, joka myöskin on melko pelottava vastustaja. Joukkue vilisee vanhoja maajoukkue- ja mestaruussarjajyriä. Tällä kertaa Kisiksen vahvuudesta löytyivät mm. Kari-Pekka Klinga, Jari Raitanen, Antti Isomäki, Mikko Tanner ja Mika Luukkanen. Näistä herroista Raitanen ja Isomäki ovat edelleen kovassa kunnossa, mutta myös legendaarinen Klinga osoitti olevansa kelpo vedossa.

LePy aloitti ottelun erinomaisesti mennen jo 7-0-johtoon. Kisis pääsi nopeasti peliin mukaan ja tilanne tasoittui. Jakson loppusekunnilla Mika Luukkanen vetäisi kolmosen pohjaan ja Kisis siirtyi 23-16-johdossa ensimmäiselle erätauolle. Toinen neljännes sujui LePyltä melko heikosti, varsinkin puolustuspäässä. Neljänneksen puolivälissä oli Kisis jo siirtynyt kahdenkymmenen pisteen johtoon (48-28). Kisis rokotti armotta joka kerta kun lepyläiset pelasivat tilanteen väärin tai kadottivat miehensä. Hyökkäyspelissä LePyn ongelmia olivat tässä pelissä pallon menetykset ja heikko viimeistely lähi- ja puolietäisyyksiltä. Sen sijaan kolmoset upposivat läpi ottelun hyvin Kisiksen paikkapuolustusta vastaan. Erityisesti Olli Torkkeli oli kovassa heittovireessä upottaen viisi kolmen pisteen heittoa. Juha Latvala pussitti vuorostaan neljä kolmosta. LePy pääsikin kaventamaan eroa Torkkelin ja Latvalan heitoilla toisen neljänneksen lopulla. LePy veti 10-0-”runin” ja näytti ettei peli ole vielä pelattu. Mainittakoon että Jari Raitanen istui neljänneksen loppuminuutit penkillä. Vaikka Kisiksellä riittääkin nimimiehiä on Raitanen heidän ylivoimaisesti tärkein pelaajansa. Kisiksen peli pyörii vahvasti hänen ympärillä, sillä Raitanen on hyökkäyspäässä erittäin monipuolinen. Hyvän pelisilmän lisäksi mies on vaarallinen niin low postissa kuin kolmosen takanakin. Puoliajalle mentiin tilanteessa 52-38.

Kolmannessa erässä parivaljakko Torkkeli-Latvala jatkoi ilotulitustaan. Juha upotti ensin yhden kolmosen, ja tämän jälkeen Torkkeli nakkasi kolme kolmosta peräjälkeen pussin pohjalle. Ero oli kaventunut vain neljään pisteeseen (54-50). Raitasen tärkeys nousi taas esille, sillä hän teki LePyn kolmosshown jälkeen seitsemän pistettä putkeen. LePy pystyi vielä kerran nousemaan kuuden pisteen päähän tilanteessa 61-55, mutta sen jälkeen joukkueen ote herpaantui jälleen. Kisis kasvatti eroa hiljalleen ja Klingan upotettua kaksi kolmosta putkeen oli eroa taas kaksikymmentä pistettä (81-61). Peli ratkesi lopulta Klingan kolmosiin ja loppuminuutit olivat enemmän tai vähemmän pelailua. Lopputulos 97-78 (52-38). LePyn pelaajista voi Torkkelin ja Latvalan lisäksi mainita Janne ”Pyssy” Saarmen, joka heitti hyvin ja oli LePyn harvoja onnistujia puolustuspäässä.

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Torkkeli 26/11, Latvala Ju. 12/8, Saarme 12/5, Haavisto 6/5, Kallio 6/4, Kilpelä 3/9, Goussev 3/5, Latvala Jy. 3/2, Reunanen 3/0, Rantio 2/7, Konkari 2/0, Karenniemi 0/2

Kisis (pisteet): Raitanen 28, Klinga 23, Isomäki 20, Lievonen 15, Luukkanen 9, Marttinen 2

 

LePy-ToPoLa

Ottelu ToPoLaa vastaan alkoi tasaisesti. LePyn tehoista vastasi tässä vaiheessa Janne Saarme. Erän loppupuolella vierasjoukkue sai nykäistyä pienen kaulan ja siirtyi ensimmäiselle erätauolle 16-21-johdossa. Toisen neljänneksen alussa ToPoLa siirtyi jo 10 pisteen karkumatkalle. LePyn tuskaa lisäsi edellisessä ottelussa loistaneen Olli Torkkelin 4. virhe. Neljänneksen loppu eteni tasaisesti ja puoliajalla ToPoLa johti luvuin 29-39. Ensimmäinen puoliaika oli kaiken kaikkiaan melko sotkuinen, varsinkin LePyn osalta. Lukuisat menetykset ja epävarmasti pelatut tilanteet leimasivatkin joukkueen otteita. Huolimattomuudesta kertoo sekin että LePyn vapariprosentti jäi alle viidenkymmenen ja lisäksi joukkue tuhri ottelun aikana neljä vapaata lay up –tilannetta.

Toinen puoliaika alkoi LePyn kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla. Eroa ei saatu kurottua umpeen, päinvastoin ToPoLa lisäsi sen 15 pisteeseen (31-46). LePy osoitti kuitenkin vahvaa taisteluasennetta eikä antanut periksi. Macke Konkari upotti ensin kolmosen tärkeään paikkaan. Jussi Kilpelä edesauttoi takaa-ajoa kakkosella ja Ola Goussev kolmosella ja ”and-1” –ajolla. Kun LePyn puolustuspääkin alkoi toimia aggressiivisesti saatiin ero hetkessä kurottua viiteen pisteeseen (42-47). Viimeiselle erätauolle mentäessä oli tilanne tasan 59-59 Macke Konkarin nostettua kolmannen erän viimeisellä sekunnilla kaksi pistettä lennokkaan ajon päätteeksi. Kolmas erä päättyi siis LePylle luvuin 30-20.

LePyn hienon spurtin jälkeen peli eteni tasaisesti. LePyn onnistui päästä välillä johtoasemaankin. Aivan viimeisen erän alussa johti LePy kahdella pisteellä (61-59) ja joukkue näytti marssivan kohti voittoa. Tässä vaiheessa ToPoLan Toivo Virtanen ja Ilkka Tynkkynen ottivat ohjat käsiinsä hienoilla yksilösuorituksillaan. LePyn pelaajat rupesivat ilmeisesti ”pelkäämään voittamista” ja hermoilivat. ToPoLa siirtyi Virtasen ja Tynkkysen johdolla jälleen muutaman pisteen johtoon, mutta LePy ei luovuttanut. Kotijoukkue meni Nikke Rantion kolmosella 71-70-johtoon. Tämän jälkeen olikin taas ToPoLan vuoro dominoida, ja minuutti ennen loppua joukkue oli jo ratkaisevantuntuisessa johdossa 72-80. LePyn parhaan pelaajan Ola Goussevin koreilla LePy syttyi vielä kerran taistelemaan voitosta. Olan hienon kolmosen jälkeen oli eroa enää kolme pistettä (77-80) kun otteluaikaa oli jäljellä noin 15 sekuntia. LePy joutui tässä tilanteessa rikkomaan saadakseen vielä pallonhallinnan. ToPoLan Henri Rosenlund upotti lepyläisten epäonneksi toisen vaparinsa, mutta LePyllä oli vielä aikaa. Tällä kertaa ei Goussevin kolmonen kuitenkaan ollut lähelläkään ja peli oli menetetty. ToPoLa sai vielä vapaaheitot, joiden jälkeen kirjattiin lopputulokseksi 77-82.

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Goussev 20/2, Saarme 13/1, Kilpelä 10/5, Konkari 10/5, Kallio 6/2, Rantio 5/5, Latvala 5/4, Torkkeli 4/6, Karenniemi 2/0, Van der Starre 2/0

ToPoLa: Toivonen 22, Tynkkynen 19, Hänninen 10, Saarinen 10, Kolsi 9, Rosenlund 7, Smeds 5

 

Seuraavaksi LePy kohtaa vieraissa Malibun. Ottelu pelataan Espoonlahden urheiluhallissa lauantaina 29.11 klo 17:15. LePyn seuraava kotiottelu pelataan 7.12 klo 12:15 Leppävaarassa, tuolloin vastaan asettu Visa BC. Tervetuloa kannustamaan!