Miehet kaatoivat Malibun

1.12.2008


LePyn miesten edustusjoukkue palasi voittojen tielle kukistettuaan Malibun lauantaina Espoonlahdessa luvuin 65-77 (41-50).

Ottelun alkuminuutit olivat LePyn kannalta heikot ja Malibu siirtyi jo 8-2-johtoon. Malibu käytti tuttua kikkaa joka on pohjimmiltaan variaatio Sun Tzun sodankäynnin teoriasta. Joukkue näyttäytyi alkuverryttelyssä erittäin löysänä ja välinpitämättömänä, luoden vastustajille illuusion siitä että edessä on helppo peli. Kun peli sitten lähti käyntiin, oli pelitapa kaikkea muuta kuin löysä. Malibu tarvitsi kipeästi pisteitä, sillä joukkueen asema sarjataulukossa on jo hivenen tukala. Aikaisen aikalisän jälkeen LePy sai jo paremmin juonesta kiinni, mutta Malibu pysyi lähes kymmenen pisteen johtoasemassa ensimmäisen erän loppuminuuteille saakka. LePyn intensiteetti puolustuspäässä parani huomattavasti ja joukkue sai kurottua eron umpeen erätaukoon mennessä (21-22).

Toinen neljännes jatkui tasaisena. Koreja tehtiin suurin piirtein vuorotahtiin, eikä kummankaan joukkueen puolustuspeli ollut moitteetonta. LePyä kohtasi takaisku, kun Olavi Goussev sai kyynärpäästä iskun silmäkulmaansa ja lähti verissä päin flunssaisen Make Haaviston kyydillä terveysasemalle tikattavaksi. LePyn kokoonpano ”kasvoi” entisestään, sillä LePy oli liikkeellä poikkeuksellisen kookkaalla miehistöllä. LePyllä oli käytettävissä kuusi yli 195 sentin miestä. Vaikka Haavisto oli sivussa, oli kokoonpanossa mukana kenraalikuski Eloranta ja pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Jussi Somervuo. Varsinaisia takamiehiä ei Olan loukkaantumisen jälkeen jäänyt jäljelle kuin Juha Latvala ja Macke Konkari. LePy dominoikin koko ottelun ajan levypallopeliä, mutta hyökkäyspeli oli ajoittain hieman sekavaa, kun korin alla painimaan tottuneet miehet joutuivat pelaamaan itselleen hieman oudoilla pelipaikoilla. Goussevin harmillinen loukkaantuminen sytytti ilmeisesti joukkueen taistelemaan. LePy pelasi neljänneksen psykologisesti tärkeät loppuminuutit tehokkaasti ja irtosi puoliaikaan mennessä yhdeksän pisteen karkumatkalle (41-50).

Kolmannessa erässä muodostui ottelun ratkaisu. Tasaisen alun jälkeen Malibun pakka rupesi hajoamaan käsiin. Vanha lepyläinen Lauri Lamminranta sai neljännen virheensä ja joukkueen toinen iso mies Honkaniemi lensi pihalle poltettuaan totaalisesti kääminsä. Samaan aikaan LePylle osui pelin kolmas vahva jakso jolloin puolustus toimi aggressiivisesti ja hyökkäyspeli rullasi mukavasti. Kymmenen pisteen ero kasvoi nopeasti kahteenkymmeneen ja Malibun selkäranka napsahti. Viimeisellä erätauolla (tilanne 54-75) LePyn valmentaja Kepsu vakuutti pelaajilleen ettei voittoon tarvita muuta kun tiivis puolustus loppuun saakka. Pelaajat noudattivat ohjeita liiankin kirjaimellisesti. Heitot roiskittiin minne sattui joten pistetehtailu koko neljänneksellä jäi kahteen pisteeseen! Puolustuspäässä Malibu pidettiin kuitenkin ohjeiden mukaisesti 11 pisteessä joten loppulukemat kirjattiin vierasjoukkue LePylle luvuin 65-77. Kaiken kaikkiaan viimeinen neljännes oli melkoista Hawaiji-korista joka jätti hieman ikävän jälkimaun, ainakin lepyläisten suuvärkkeihin. Voitto on kuitenkin aina voitto. Voidaan todeta että parhaimmillaan LePyn peli on tällä hetkellä erinomaista, mutta pelin sisällä tapahtuu vielä liian voimakkaita heilahduksia.

LePyn miehistö onnistui jälleen tasaisesti, parhaiten edukseen esiintyivät Juha Latvala, Nikke Rantio ja Lauri Lamminrannan pimentoon puolustanut Jussi Kilpelä. Late Lamminranta ei todellankaan päässyt ottelussa helpolla, katsokaa vaikka tilastoista. Jussi Somervuo onnistui myös mainiosti, hänen otteensa olivat yllättävän varmat pitkän poissaolon jälkeen. Malibun paras lienee ollut Kivistö. Lamminrannan ohella hänen vanhat seurakaverinsa LePystä Eero Kajala ja Ari Typpö pidettiin myös kurissa.

Pisteet/levypallot:

LePy: Latvala 17/10, Rantio 15/7, Torkkeli 12/5, Kilpelä 11/10, Konkari 9/3, Somervuo 7/4, Goussev 6/2, Saarme 0/7, Eloranta 0/4

Malibu (pisteet): Lamminranta 13/12 mustelmaa, Honkaniemi 13, Huuhko 11, Kivistö 10, Granlund 10, Kajala 4, Typpö 2, Lindqvist 2