Miehille puolinihkeä voitto

11.12.2008

Macke Konkari nosteli lennokkailla ajoillaan 14 pistettä.
Macke Konkari nosteli lennokkailla ajoillaan 14 pistettä.
Olli Torkkeli jatkoi mainioita otteitaan tässäkin pelissä.
Olli Torkkeli jatkoi mainioita otteitaan tässäkin pelissä.
Janne "Pyssy" Saarme oli vahva korin alla. Saldona mm. 6 hyökkäyslevypalloa.
Janne "Pyssy" Saarme oli vahva korin alla. Saldona mm. 6 hyökkäyslevypalloa.

LePyn miesten edustusjoukkue voitti sunnuntaina Visa BC:n kotonaan Leppävaarassa luvuin 80-68 (36-30).

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina toisen neljänneksen puoliväliin saakka. Tilanteessa 17-19 LePyn hyökkäyspeli piristyi ja joukkue sai repäistyä pienoisen eron vastustajiin. Visa BC oli liikkeellä vain kuudella miehellä, joten ei ollut yllättävää että joukkue pelasi koko ottelun paikkapuolustusta. Visan puolustus makasi melko alhaalla, mutta toimi suhteellisen tehokkaasti lepyläisten tuskailtua heittopelinsä kanssa. Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue sai kasaan vain 12 pistettä, mutta toisella neljänneksellä pisteitä syntyi jo enemmän. LePyn muutaman pisteen johto säilyi kuitenkin puoliajalle, Olli Torkkelin heitettyä loppusekunneilla kolmosen nurkasta pussin pohjalle. Toinen neljännes LePylle 24-18 ja tilanne puoliajalla 36-30.

 

Visa BC aloitti toisen puoliajan pirteästi ja pääsi jälleen kahden pisteen päähän (36-34). LePy sai nopeasti pelijuonesta kiinni ja onnistui hajottamaan vierasjoukkueen paikkapuolustuksen yhä tehokkaammin. Myös nopeat hyökkäykset lähtivät terävämmin kuin ottelun alkupuoliskolla. Piste-ero kasvoi pikkuhiljaa ja parhaimmillaan LePy johti 14 pisteellä (60-46). Olavi Goussev pelasi LePyn miehistöstä erityisen pirteästi. Olli Torkkeli, Macke Konkari ja Janne Saarme olivat irtiottovaiheessa myös miehiä paikallaan. Peli vaikutti ratkenneelta aivan kolmannen erän lopussa kun Visan Ikonen sai viidennen virheensä. Jo aiemmin oli vieraiden Kukkonen lentänyt pihalle, joten Visa joutui pelaamaan viimeisen neljänneksen neljällä miehellä. Viimeiselle erätauolle mentäessä oli tilanne LePyn hyväksi 61-49.

 

Viimeinen neljännes alkoi Visan kannalta hurmioituneesti. Joukkue hyökkäsi neljällä miehellä ennakkoluulottomasti ja ilman paineita samalla kun LePy haki liian rohkeasti riistoja. Puolustuspäässä Visan kaikki neljä miestä makasivat kolmen sekunnin alueen sisällä mikä hämmensi LePyn hyökkäyspeliä, varsinkin kun kaukoheittopeli oli melko kehnoa. LePyn johto hupeni seitsemään pisteeseen (61-54). LePy sai aikalisän jälkeen tarvittavan määrän ryhtiä peliinsä ja lisäsi taas johtonsa reiluun kymmeneen pisteeseen. Loppuminuutit etenivätkin sitten tasaisissa merkeissä ja lopputulos kirjattiin luvuin 80-68.

 

LePyn onnistujiin voidaan edellä mainittujen lisäksi laskea Jussi Kilpelä joka esiintyi edukseen puolustus- ja levypallopelissä. Koko joukkuetta on kehuttava mahtavasta hyökkäyslevypallotaistelusta. Veka Rantion virallisten tilastojen mukaan niitä kertyi ennätykselliset 33 kappaletta! Visan pelaajista voidaan mainita Järvinen ja Ikonen.

 

LePy pelaa ennen joulutaukoa vielä kaksi vierasottelua. Ensin joukkue matkaa Porvooseen kohtaamaan Ravensin ja sen jälkeen Vuosaareen jossa vastaan asettuu Wartti Basket. Seuraava kotiottelu pelataan PuBia vastaan 4.1. Leppävaarassa klo 17:15. Tervetuloa kannustamaan!

 

Lisää kuvia ottelusta löytyy tästä linkistä:

 

http://flickr.com/photos/skithund/sets/72157610804916451/

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Goussev 21/4, Torkkeli 17/5, Konkari 14/7, Saarme 12/9, Rantio 7/7, Kilpelä 6/12, Sarasti 2/3, Somervuo 1/1, Kallio 0/3, Latvala 0/4

 

Visa BC: Järvinen 26, Ikonen 12, Ljungberg 10, Jeskanen 10, Kobklin 5, Kukkonen 4