Miehet romahtivat viimeisellä neljänneksellä

21.1.2009

Ola Goussev päättää nopean hyökkäyksen.
Ola Goussev päättää nopean hyökkäyksen.
LePyn korinaluspuolustus oli hyvää. Tässä "Pertsa" van der Starre maalivahtina.
LePyn korinaluspuolustus oli hyvää. Tässä "Pertsa" van der Starre maalivahtina.
Jaguaarien paras pelaaja Petteri Niemi häiritsee Juha Latvalan heittoa.
Jaguaarien paras pelaaja Petteri Niemi häiritsee Juha Latvalan heittoa.

LePyn miesten edustusjoukkue koki raskaan tappion lauantaina Leppävaarassa kun vieraileva Jaguaarit vei viiden miehen voimin pisteet Itä-Helsinkiin lukemin 51-68 (29-30). LePyn loppuminuutit olivat murheelliset, sillä joukkue ei tehnyt kuin kaksi pistettä viimeisen lähes seitsemän minuutin aikana.

Panttereiden kakkosjoukkue Jaguaarit oli vahvempi joukkue ottelun ensimmäisessä erässä (7-18). Vierasjoukkueen iso mies Timo Salminen oli erikoisvartioinnissa ja pysyi hyvin lähinnä Make Haaviston paimennuksessa. Jaguaareista nousikin esille etenkin Petteri Niemi, joka onnistui heitoissaan erittäin hyvin. Niemi teki lopulta peräti 31 pistettä.

 

Toisen neljänneksen alkupuolisko oli LePyn kannalta erinomainen. Jaguaarien johto kirittiin nopeasti kiinni. Tässä vaiheessa LePyn hyökkäyspeli oli monipuolista, koreja tuli nopeiden hyökkäysten, hienosti pelattujen kuvioiden ja kaukoheittojen jälkeen. Erityisesti Olavi Goussev onnistui LePyn kirivaiheessa hyvin. Neljänneksen toisella puoliskolla LePyn tahti hyökkäyspäässä laantui hieman, mutta puolustus pysyi tiiviinä. Puoliajalle mentiin tilanteessa 29-30.

 

Puoliajan jälkeen LePyn otteissa oli heti havaittavissa herpaantumisen merkkejä. Joukkue ilmeisesti luotti siihen että vastustajat eivät jaksa vetää viidellä miehellä koko ottelua, ja että voitto sen jälkeen putoaa käsiin kuin kypsä hedelmä. Käytännönläheisempi syy LePyn nihkeään peliesitykseen oli huono heittopeli, varsinkin kolmen pisteen heitoissa. Jaguaarit pääsi hiljalleen pienelle karkumatkalle ja siirtyi 9 pisteen johtoon. Erän loppua kohden LePyn peli piristyi hetkeksi ja joukkue pääsi kahden pisteen päähän tilanteessa 43-45. Viimeinen minuutti meni kuitenkin Jaguaareille. Viimeisessä hyökkäyksessään voitonnälkäisempi vierasjoukkue haki hyökkäyslevypallon ja toisella puoliajalla heittojyvänsä löytänyt Somero upotti kolmosen erän aivan viime sekunneilla. Tilanne viimeiselle erätauolle mentäessä 43-50.

 

Viimeisellä neljänneksellä LePy vaihteli puolustusmuotoaan, ja oli pelissä mukana vielä kuusi minuuttia ennen loppua tilanteessa 49-55. Tilanne oli tietenkin vaikea, muttei mitenkään mahdoton, kääntää vielä voitoksi. Pelaajat vaikuttivat kuitenkin jo lähes apaattisilta eikä edes valmentaja Kepsun äänen korotus aikalisällä saanut herätettyä joukkuetta kunnon taisteluun, saati uskomaan voittoon. Loppuminuutit olivat katastrofaaliset ja Jaguaarit sai kaunistella voittolukemiaan. Pukukopissa riitti ottelun jälkeen hiljaista poikaa. Murhetta lisäsi aavistus siitä että nousumahdollisuudet todennäköisesti haihtuivat savuna ilmaan.

 

LePyn alakuloisesta ryhmästä löytyi kaikesta huolimatta pari onnistujaa. Paras esitys lienee ollut Juha Latvalalla, joka oli LePyn pelaajista ainoa joka yritti puhaltaa joukkueeseen taistelutahtoa vaikeillakin hetkillä. Juha onnistui lisäksi hyvin pelinjohdossa ja loppuminuutteja lukuun ottamatta heittopelissään. Make Haaviston hyvät otteet puolustuspäässä tulikin jo mainittua. Ola Goussevin peli oli ailahtelevaa, hyvää heittopeliä ja muutamaa hienoa nopean hyökkäyksen päätöstä varjostivat useat pallonmenetykset. Osittain samoja piirteitä oli Nikke Rantion pelissä, muutama nätti hypäri sai seurakseen hätäisiä kaukoheittoja ja osittain epäonnisia ohiheittoja korin alta. Macke Konkarin ja Jussi Kilpelän hieman vaisut otteet muistuttivat myös toisiaan. Molemmat ovat viime aikoina kärsineet vammoista, jotka mahdollisesti ovat heikentäneet heidän itseluottamusta jonkin verran.

 

Seuraavaksi LePy kohtaa vieraissa Ky-Korin. Ottelu pelataan Töölöön Kisahallissa maanantaina 26.1. klo 20:15. Siihen mennessä miehet yrittävät koota rivinsä ja löytää hieman kadoksissa olleen peli-ilon. Seuraava kotiottelu pelataan vasta noin kuukauden kuluttua 21.2. Kisistä vastaan. Ottelu alkaa Leppävaaran liikuntahallissa klo 17:15.

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Goussev 17/4, Latvala 13/9, Rantio 7/7, Haavisto 7/1, Kilpelä 3/8, Reunanen 2/3, Konkari 2/3, Sarasti 0/3

Jaguaarit: Niemi 31, Somero 20, Metsälä 11, Salminen 4, Härkönen 2