Raitanen kaatoi LePyn

25.2.2009

Tyypillinen heittotilanne Jari Raitaselle.
Tyypillinen heittotilanne Jari Raitaselle.
Nikke Rantio hallitsi ilmatilaa. Saldona mm. 7 hyökkäyslevypalloa.
Nikke Rantio hallitsi ilmatilaa. Saldona mm. 7 hyökkäyslevypalloa.
Tässä tilanteessa Nikke ei kuitenkaan aivan yllä torjumaan Jori Tammen heittoa, vaikka Olli Torkkeli heristelee jo sormeaan.
Tässä tilanteessa Nikke ei kuitenkaan aivan yllä torjumaan Jori Tammen heittoa, vaikka Olli Torkkeli heristelee jo sormeaan.
Janne Saarme sen sijaan ponnistaa komeaan blokkiin. Uhrina nuorempi Tammi.
Janne Saarme sen sijaan ponnistaa komeaan blokkiin. Uhrina nuorempi Tammi.

LePyn miesten edustusjoukkue kohtasi sarjakärki Kisiksen lauantaina Leppävaarassa. Entinen maajoukkuepeluri Jari Raitanen hoiti ottelun käytännössä yksin Kisiksen nimiin. Lopputulos 83-76 (37-40).

Kisiksen kokoonpano ei ollut tällä kertaa aivan yhtä nimivahva kuin syyskauden kohtaamisessa. Tosin LePylläkin oli avainpelaajia sivussa. Joka tapauksessa oli alusta alkaen selvää että ottelun voitto on kiinni siitä pysyykö Kisiksen Jari Raitanen kurissa vai ei. Muutamia hetkiä lukuun ottamatta ei LePystä löytynyt Raitaselle pysäyttäjää, vaan mies takoi ottelussa 34 pistettä. Vanha kolmostykki on muokannut hieman pelityyliänsä, sillä suurin osa pisteistä syntyy nykyään lähi- ja puolietäisyyden ”fade away” –hyppyheitoilla, sekä vapaaheitoista.

Ottelun alku meni LePyn hienoisessa komennossa. Toisessa erässä Kisis siirtyi johtoon LePyn puolustuksen tuskailtua Raitasen kanssa. Kisis oli menossa puoliajalle jo kuuden pisteen johtoasemassa, mutta Olli Torkkelin kolmonen erän viime sekunneilla kavensi eron kolmeen pisteeseen (37-40). Kolmannen neljänneksen alussa Torkkeli pussitti jälleen kolmosen ja LePy tuli tasoihin. LePy pelasi muutenkin tässä vaiheessa järkevästi ja siirtyi takaisin johtoon. Paikkapuolustuksen avulla myös Raitanen saatiin kuriin. Neljänneksen puolivälissä Kisis kuitenkin kuittasi tilanteen. Raitasen tilalle nousi Kisiksen nuorisokaartia edustava Markus Lievonen, joka upotti kolme kolmosta LePyn paikkaa vastaan. LePylle tuli samaan aikaan paljon pallonmenetyksiä, lähinnä hätäisten ratkaisuiden seurauksena nopeissa hyökkäyksissä. Viimeiselle erätauolle mentäessä oli tilanne uhkaavanoloinen 55-61.

Kuten monissa aikaisemmissakin peleissä LePy nousi viimeisessä erässä taisteluun. Nikke Rantio ja Mikko Eloranta repivät solkenaan hyökkäyslevypalloja ja heitotkin upposivat lepyläisillä kohtuullisen mukavasti. Kun peliä oli jäljellä noin kaksi ja puoli minuuttia tilanne oli kutkuttavasti 72-73. Ikävä kyllä taistelu ei riittänyt tälläkään kertaa. LePyn loppuminuuttien kaukoheitot suuntautuivat ohi, samalla kun vierasjoukkueen pelaajat onnistuivat vapaaheitoissaan. Näin loppulukemat 76-83.

Seuraavaksi LePy matkaa Lauttasaareen jossa peliä 28.2. (klo 17:20) isännöi ToPoLa. Seuraava kotiottelu pelataan Leppävaaran liikuntahallilla 8.3. klo 19:15 jolloin vastaan asettuu Malibu.

Pisteet/levypallot:
LePy: Torkkeli 16/6, Rantio 15/11, Eloranta 13/8, Goussev 12/5, Latvala 7/3, Haavisto 6/6, Saarme 4/5, Karenniemi 3/2
Kisis (pisteet): Raitanen 34, Lievonen M. 18, Tammi Jo. 12, Domskoi 10, Tammi Ja. 7, Lievonen K. 2

Ottelun highlightsit tuttuun tyyliin osoitteessa:

vekaran.blogspot.com