Miehet trilleriputkessa

18.3.2009

Jussi Kilpelä upottaa ilmavan fade away -heittonsa ToPoLaa vastaan.
Jussi Kilpelä upottaa ilmavan fade away -heittonsa ToPoLaa vastaan.
Janne Saarmen antautuva tulkinta "Kuolevasta juotsenesta". Anna Pavlova varmaan ihmettelisi.
Janne Saarmen antautuva tulkinta "Kuolevasta juotsenesta". Anna Pavlova varmaan ihmettelisi.
Nikke Rantio blokkaa kyynärpäällään!
Nikke Rantio blokkaa kyynärpäällään!
Ola Goussev pelasi jälleen aktiivisesti. Visa BC:tä vastaan mies nakutti peräti 36 pistettä.
Ola Goussev pelasi jälleen aktiivisesti. Visa BC:tä vastaan mies nakutti peräti 36 pistettä.

LePyn miesten edustusjoukkue pelasi kolme tiukkaa peliä noin viikon sisällä. Ensin joukkue hävisi jatkoajan jälkeen ToPoLalle 70-67 (63-63, 33-30). Seuraavassa pelissä LePy käänsi kelkkansa ja kaatoi Juha Latvalan haamuheitolla Malibun luvuin 59-58 (23-32). Heti perään kaatui Visa BC luvuin 71-78 (33-36).

ToPoLa – LePy

 

Helmikuun viimeisenä päivänä LePy saapui Lauttasaaren Yhteiskoululle kymmenen miehen voimin. Koululla ”asuvat” juniorilupaukset saivat hetkeksi väistyä kun miehet marssivat kentälle. ToPoLalla oli vielä mahdollisuudet nousukarsintoihin, mutta LePyllä ei varsinaisesti ollut enää panosta otteluun, paitsi tietysti kunnia. Mahdollisuudet nousukarsintoihin olivat menneet, mutta sarjapaikka oli jo varma. Tästä huolimatta ottelun alku oli LePyn täydellistä hallintaa, epäilemättä vahvin alku joukkueelta tällä kaudella. Hyökkäyspelissä heitto kulki ja tilanteita luettiin erinomaisesti. Puolustuspäässä LePyn paikkapuolustus sekoitti kotijoukkueen peliä tehokkaasti. Kuten usein käy, pääsi vastustaja kuitenkin nopeasti peliin mukaan ja LePyn 0-11-johdon jälkeen peli tasoittui. Toisen erän alkuun mennessä ToPoLa kuroi eron umpeen. Tämä erä olikin sitten LePyltä täysin erilainen kuin ottelun alku. Kontrolli hyökkäyspelissä katosi ja menetyksiä sateli ToPoLan prässätessä koko kentällä. Puolustuspäässä LePyllä oli hankaluuksia ToPoLa keksimän paikanmurron kanssa, jossa ajettiin päädyn puolelta korille ja syötettiin high postista korille leikkaavalle miehelle. Peli pysyi kuitenkin vielä tasaisena ja puoliajalle mentäessä eroa ei ollut kuin kolme pistettä (33-30).

 

Kolmannella neljänneksellä ToPoLa näytti karkaavan kohti voittoa. Noin kymmenen pisteen johtoasemassa olleet lauttasaarelaiset eivät kuitenkaan malttaneet rauhoittaa aggressiivista puolustuspeliään vaan joutuivat virhevaikeuksiin. LePy pääsi vapariviivan kautta takaisin peliin mukaan. Puolustuspäässä joukkue siirtyi miespuolustukseen joka toimikin hyvin. Neljännes päättyi lopulta tasan 15-15 ja eroa ennen viimeistä erää oli kolme pistettä (48-45). Viimeisessä erässä edettiin aika lailla kori korista –periaatteen mukaisesti. Molemmat joukkueet taistelivat tiukkaan voitosta ja puolustivat kovaa. LePy käytti tätä hyväkseen muutamalla elegantilla takaovi-kuviolla jotka selvästi turhauttivat Touhun Poikia. Kotijoukkueen hyökkäyspeli nojasi vuorostaan tuttuun topolalaiseen tyyliin vahvoihin korille ajoihin ja hyvään kaukoheittopeliin.

 

Loppuminuutit muodostuivat dramaattisiksi. ToPoLa siirtyi ottelussa 63-61 –johtoon kun aikaa oli jäljellä reilu minuutti. LePy kuittasi tämän seuraavassa hyökkäyksessä Mikko Elorannan nostettua LePyn tasoihin Make Haaviston mainiosta syötöstä. Seuravassa hyökkäyksessään ToPoLa ei onnistunut tekemään koria. Aikaa LePyn hyökkäykselle jäi noin 27 sekuntia. LePy pyöritti palloa ja haki ratkaisua loppusekunneilla. 24 sekunnin laitteen puuttuessa ja kovassa metelissä oli niin pelaajien kuin tuomareiden vaikea arvioida hyökkäysaikaa. LePyn voitto jäi harmittavan lähelle, sillä Make Haavisto nosti korin alta kaksi pistettä juuri peliajan umpeutuessa. Tuomarit kuitenkin hylkäsivät korin vedoten hyökkäysajan päättymiseen. Pelikelloon lisättiin pari sekuntia ja ToPoLalle annettiin vielä mahdollisuus tehdä voittokori. Tämä kuitenkin epäonnistui selvästi. Näin mentiin jatkoajalle.

 

LePy näytti jatkoajalla vuorostaan menevän kohti voittoa. Juha Latvalan lentopallotippauksen ja Ola Goussevin nurkkahypärin jälkeen LePy johti 64-67. Viimeiset kolme minuutia eivät kuitenkaan sujuneet toivotulla tavalla ja ToPoLa siirtyi pian kahden pisteen johtoon (69-67). Tämän jälkeen kumpikin joukkue taisi hieman jännittää, sillä palloa ei saatu koriin hyvistäkään paikoista. Kun jatkoaikaa oli jäljellä reilut kaksikymmentä sekuntia oli tilanne edelleen sama, LePyn lähtiessä hakemaan tasoitusta. Se ei onnistunut, mutta pelikello saatiin virheellä pysäytettyä kiitettävän nopeasti. ToPoLan pelaaja onnistui vain ensimmäisessä vapaaheitossaan, joten LePylle jäi vielä kymmenen sekuntia aikaa hakea tasoituskoria kolmosella. Kolmen pisteen heittopaikka saatiinkin luotua, mutta valitettavasti heitto sujahti ohi. Sarjapisteet sujahtivat tämän myötä kotijoukkueelle, LePyn hyvästä taistelusta huolimatta.

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Goussev 18/3, Saarme 13/7, Haavisto 12/8/4s/3b, Eloranta 7/3/3s, Torkkeli 5/6, Kilpelä 4/6/2b, Latvala 4/5/6r, Rantio 2/8, Sarasti 2/0/3r

ToPoLa: - (Pöytäkirjaa ei toimitettu LePylle)

 

LePy – Malibu

 

Ottelun alku lepypakolaisten kansoittamaa Malibua vastaan oli täydellinen vastakohta ToPoLa-ottelun alulle. LePy suti peräti ottelun 15 ensimmäistä heittoaan ohi! Palloa kierrätettiin Malibun 3-2-paikkaa vastaan hyviin heittopaikkoihin mutta se ei auttanut. Malibu karkasi Late Lamminrannan johdolla 0-10-johtoon, kunnes Olli Torkkeli nosti LePyn ensimmäisen korin reilun viiden minuutin pelin jälkeen. LePyn peli-ilme oli alkuminuuttien aikana melko vaisu, vaikka näennäistä taistelua nähtiinkin. Erityisesti tämä vaisuus näkyi oman heittopelin lisäksi korinaluspuolustuksessa, jossa Malibun isot miehet Lamminranta ja Honkaniemi saivat mellastaa melko vapaasti. Aivan selvästi kevätkauden useat tiukat tappiot olivat heikentäneet uskoa omiin ja joukkueen kykyihin.

 

Huonosta alusta huolimatta LePy pääsi hiipimään Malibun kannoille. Toisen erän alussa Juha Latvala kavensi kahdella kolmen pisteen heitolla tilanteeksi 17-19 ja Janne Saarme tasoitti tilanteen patentoidulla nurkkahypärillään. Hyökkäyspeli muuttui tämän jälkeen taas tahmeaksi, ja Malibu lisäsi jälleen johtoaan. Puoliajalla tilanne oli huolestuttavasti 23-32.

 

Uneliaan ensimmäisen puoliajan jälkeen LePy tuli latautuneena ja energisenä toiselle puoliajalle. Vaikka puolustusmuoto vaihdettiin paikaksi, muuttui puolustaminen selvästi aggressiivisemmaksi. Riistoja tuli ja nopeisiin hyökkäyksiin lähdettiin rivakasti. Malibu säilytti kymmenen pisteen johtonsa parilla onnekkaalla kolmosella neljänneksen puoliväliin saakka. Tämän jälkeen LePyn nopeat alkoivat rullaamaan ja Juha Latvala pääsi nostelemaan lay uppeja lähes solkenaan. Viimeiselle erätauolle mentäessä oli ero kaventunut kahteen pisteeseen (46-48).

 

Neljäs erä alkoi LePyn hienoisessa hallinnassa. Reilut viisi minuuttia ennen loppua näytti siltä että joukkue on sittenkin marssimassa voittoon. Tilanne oli 55-50 ja Malibun peli melko sekaista. LePyn hyökkäyspeli meni kuitenkin jälleen tukkoon hermoilun ja heikon heittopelin johdosta. Samoja ongelmia oli myös vastustajalla, joten peli pysyi tiukkana. Noin puolitoista minuuttia ennen loppua siirsi Lamminranta vapariviivalta Malibun pisteen johtoon (55-56). LePyn Janne Saarme kuittasi heti perään tilanteeksi 57-56, aikalisällä sovitun kuvion päätteeksi. Seuraavissa hyökkäyksissään molemmat joukkueet epäonnistuivat, mutta 15 sekuntia ennen loppua Lamminranta pääsi jälleen heittämään vapaaheittoja. Mies pani kylmän viileästi molemmat sisään ja näin Malibu johti jälleen pisteellä (57-58). LePy lähti viimeiseen hyökkäykseensä ja kun viisi sekuntia oli jäljellä rikkoi Malibu taktisesti viisasti, sillä joukkueen joukkuevirheet eivät vielä olleet täynnä. LePylle sivuraja, joka avattiin hyvin high postiin nousseelle Make Haavistolle. Haavisto syötti välittömästi nurkkaan Saarmelle, mutta Jannen heitto meni eturautaan. Juha Latvala oli kuitenkin kärppänä paikalla, nappasi hyökkäyslevypallon ja lähti kylki edellä varsinaiseen ”Old school” –lentoheittoon. Pallon varmasti levyn kautta sisään ja samassa summeri pärähtikin! LePylle voitto lukemin 59-58!

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Latvala 21/3/6s, Torkkeli 13/7/3r/2b, Saarme 12/3, Eloranta 6/4/3s, Haavisto 3/11, Kilpelä 2/9, Goussev 2/4/6s/3r, Rantio 0/6, Sarasti 0/4, Karenniemi 0/2

Malibu (pisteet): Lamminranta 21, Kivistö 12, Honkaniemi 10, Kajala 6, Typpö 5, Granlund 2, Monola 2

 

Visa BC - LePy

 

LePy aloitti ottelun Visaa vastaan pirteästi. Visa oli varmistanut putoamisensa IV-divisioonaan, joten molemmat joukkueet pystyivät pelaamaan ottelun ilman sen suurempia paineita. Ensimmäisen erän tehomiehenä hääri Olavi Goussev, joka pussitti huimat 19 pistettä avauserässä. Päivää aikaisemmin pelatussa ottelussa Olan heittopeli oli pahasti hakusessa, mutta nyt mies oli kuin uudestisyntynyt. LePyn paikkapuolustus tuotti myös päänvaivaa vastustajille aiheuttaen heille useita pallon menetyksiä. Näin ollen LePy pääsi jo noin kymmenen pisteen karkumatkalle.

 

Toisella neljänneksellä LePyn ote herpaantui. Hyökkäyspäässä ei juurikaan tullut onnistumisia ja Visa löysi lääkkeen paikkapuolustuksen murtamiseen. Puoliaikaan mennessä oli tilanne selvästi tasoittunut (33-36). Kolmannessa erässä LePy havahtui jälleen pelaamaan ja ero kasvoi jälleen. Hyökkäyspäässä pallo kiersi mukavasti ja puolustuksessa saatiin Visa kuriin miesvartioinnilla. Viimeisellä erätauolla johto oli 16 pistettä (46-61).

 

LePy ei onnistunut ”tappamaan” ottelua viimeisellä neljänneksellä. Ottelun vuoristoratamainen luonne korostui kun Visa tuli jo kolmen pisteen päähän noin puolitoista minuuttia ennen loppua. Tällä kertaa LePy pelasi kuitenkin loppuhetket järkevästi eikä Visa päässyt ohi. Palloa liikuteltiin viisaasti ja vapaaheitot pistettiin hyvällä prosentilla pussiin. Malibu-voiton jäljiltä itseluottamus tuntui kohonneen ja lopussa koko joukkue uskoi voittoon. Se tuli lopulta luvuin 71-78.

 

LePyn piristysruiske kolmessa edellisessä ottelussa on ollut A-juniori-ikäinen Joonas Sarasti. Urheilullinen Jonttu kunnostautui otteluissa erityisesti puolustuspäässä esittäen erinomaista jalkatyötä ja arvokkaita syötönkatkoja. Kaukoheitto ei vielä pudonnut, mutta Sarasti oli silti hyvä hyökkäyspäässäkin, esittäen muutaman vauhdikkaan korille ajon. Valmentaja Kepsun mieltä lämmitti lisäksi Jontun kypsä ja maltillinen toiminta hyökkäyspäässä, jollaista ei aina näe joukkueen kokeneemmiltakaan pelaajilta. Ottelussa Visaa vastaan ei Sarasti tehnyt koutsin epävirallisten laskujen mukaan yhtään väärää valintaa, eikä näin ollen ollut yllättävää että nuori mies oli kentällä viimeisten ratkaisevien minuuttien aikana. Ensi kautta silmällä pitäen tämä lupaa erittäin hyvää ja Jontulle on tätä menoa varmasti luvassa enemmän vastuuta.

 

LePyllä on jäljellä enää yksi ottelu. Sunnuntaina 22.3. Leppävaaran liikuntahalliin saapuu vieraaksi porvoolainen Ravens. Ottelu alkaa klo 17:15. Tervetuloa kannustamaan miehiä kauden viimeisessä koitoksessa!

 

Pisteet/levypallot:

LePy: Goussev 36/5/3r, Latvala 9/6/6s, Saarme 8/6, Rantio 7/5, Eloranta 6/4, Kilpelä 4/8, Sarasti 4/1, Torkkeli 2/6/3r, Karenniemi 2/0, Karppinen 0/4

Visa BC (pisteet): Kauppinen 24, Ljungberg 15, Ikonen 12, Kärävä 8, Jeskanen 5, Kobylin 4, Karkkulainen 3

 

Videokoosteet otteluista sivulla:

http://www.vekaran.blogspot.com/

 

Valokuvia sivulla:

www.picasaweb.google.com/lepykuvat