LePyn juniorit menestyivät kakkosdivisioonien aluefinaaleissa

11.4.2011

T00 pelasi semfinaalin Honkaa vastaan. Ottelu päättyi jännittävien vaiheden kautta LePyn hyväksi lukemiin 32-26.
T00 pelasi semfinaalin Honkaa vastaan. Ottelu päättyi jännittävien vaiheden kautta LePyn hyväksi lukemiin 32-26.
T00 voittoisan finaaliottelun jälkeen.
T00 voittoisan finaaliottelun jälkeen.
T01-02 saivat pronssia aluefinaaleista!
T01-02 saivat pronssia aluefinaaleista!

LePyn juniorijoukkueista pääsivät kakkosdivisioonien final fouriin P98, T99, T00 ja yhdistetty T01-02. Kotiin tuotiin kolme pronssia ja yksi kulta!

P98 kohtasi pronssiottelussa Namikan, jonka pojat voittivat lukemin 38-35.

 

T99 pääsi yllättäen mukaan aluefinaalitaistoon viidenneltä sijalta. 16 tytöstä muodostettiin kokoonpanot viikonlopulle niin, että rosterissa molempina päivinä olivat eniten kakkosta tahkoneet tytöt, ja muut pelasivat joko lauantaina tai sunnuntaina. Näin saatiin tehtyä sopivan tasoinen joukkue. Muut finaaleihin selvinneet olivat KlaNMKY, Kori-80 ja Sykki, jotka kaikki pelasivat vielä syksyllä I divisioonaa. Semifinaalissa vastaan asettui Sykki, jolle tytöt olivat sarjassa hävinneet. Taistelutahto oli hieman hukassa, ja vastustajan syötönkatkot sekä nopeat hyökkäykset kaatoivat LePyn tytöt. Matsi Sykille 43-25. Sykki voitti lopulta sunnuntain finaalissa myös Keravan.

Sunnuntaiaamuna herätyskellot soivat aikaisin, ja 8.15 Honkahallilla oli kokoonpano valmiina. Sarjassa kertaalleen kaatunut KlaNMKY lämmitteli kentän toisella puolella, ja jännitys oli aistittavissa. LePy pääsi pelin alettua useita kertoja hyvin nopeasti vapaaheittoviivalle, kun Klaukkala otti virheitä kovaan tahtiin. Kolmanteen erään mentiin selkeässä johdossa, mutta siinä saatiin tehtyä vain yksi kori, ja vastustaja lähti ottamaan kiinni. Viimeinen erä oli hermostunutta korista molemmissa päissä, mutta LePy sai onneksi puristettua kuuden pisteen voiton Klaukkalasta, loppunumeroiksi 30-24. Hienoa tytöt!

LePy T-99 oli keväällä I divisioonan kuudes ja tuli  II divisioonan aluefinaaleissa pronssille. Tästä on hyvä jatkaa, maanantaina 11.4. aloitamme treenin isoihin koreihin ja valmistautumisen ensimmäiseen C-juniorikauteen! 

Yhdistetty T01-02 -joukkue selvitti tiensä pronssiotteluun, jossa vastaan tuli EBT. Todella tasaisen alun jälkeen alkoi ns. vuorottainen pisteiden teko ;-) Meno näytti vällillä isolla kentällä suoritetulta juoksukisalta. Molemmat juoksivat hyökkäyspäähänsä ja tekivät korin jonka jälkeen sama toistettiin toiseen suuntaan.

Sitten alkoi LePy:n hienoinen yliote näkyä, kun palloa jopa paikoitellen syötettiin joukkuekaverille ja haettiin rakoa EBT:n tiukasta puolustuksesta. LePy:llä upposivat korit useammin kuin vastustajalla, ja siten alkoi ero kasvaa. Rehellisyyden nimissä on mainittava, että kyllä aika moni LePyn heitoistakin pyöri korirenkaasta ulos, joten siihen se ei ratkennut. Loppujen lopuksi tytöt vain jaksoivat juosta isoa kenttää päästä päähän paremmin, ja kun korit ratkaisevat, niin niitä tehtiin enemmän kuin EBT.

Kun summeri sitten soi pelin päättymisen merkiksi niin tytöt eivät edes tajunneet, että olivat voittaneet pronssia. Sitten taisivat valmentajat tai kannustajien joukossa olleet joukkuekaverit kertoa miten kävi kun alkoi kuulua iloista jeee -huutoa. LePy voitti EBT:n lukemin 29-16.

T00 kohtasi lauantain välierässä Hongan. Todella rauhallisen pelin (ensimmäinen erä tappiolla 2-4) alku oli hankala. Tytöt olivat hieman sekaisin uuden Honkahallin kentän ja pallon kuljetuksen kanssa. Ei pysynyt pallo hallussa ollenkaan ja koreja ei tullut vaan raudoissa pyöri. 

Honka siirtyi jo parhaimmillaan 10 pisteen johtoon. Vanhemmatkin olivat jo luovuttaneet viimeisessä erässä, kun aikaa oli jäljellä 3min 19 sekunttia. Ei tule mitään, aikainen pronssimatsi kutsuu...

Mutta aikalisän jälkeen kentälle marssi aivan uudella asenteella varustettu LePy-joukkue. He todella halusivat voittaa ja se näkyi. Kaksi minuuttia jäljellä ja tytöt olivat rynnistäneet 4 pisteen päähän. Se on sittenkin mahdollista! Sitten päästiin jo tasan ja saatiin vapari mutta ei mennyt sisään. Jouduttiin puolustamaan mutta ennen puolta kenttää pallon riisto ja KORI. Ollaan johdossa - kreivin aikaan. Tyttöjen oli tarkoitus prässätä mutta kun korit alkoivat uppoamaan niin tytöt juoksi puoleen kenttään. Meteli yltyi kun hiljaiseksi menneet vanhemmat heräsivät kannustamaan. Valmentaja-Saaran huudot eivät kuuluneet kun kannustushuudot ylittivät sallitun desibelimäärän.

Peli päättyi LePyn voittoon lopulta 32-26. Tytöt todistivat oikeaksi sen, että peli ei ole ohi ennen kuin tuomari viheltää pilliin 4x8 minuutin jälkeen.

Finaalissa vastaan tuli KorsKu, joka kellistyi selvin numeroin 51-28!

T00:n finaaleissa pelasivat Emma Perklén, Milla Lyyra, Susu Al-Zalimi,  Pihla Liimatainen,  Henna Raatikainen, Ana Gheorghiu, Meri Talme, Tara Tanninen, Sara Bejedi, Annika Markkula, Saana Martikainen, Essi Tuominen, Emerita Mashaire (T01), Emilia Ikonen, Gabriela Jaskowiak,  Amanda Elo ja Henna Hintikka.

Onnittelut mitalisteille!