LePyläisiä All Stars -leirillä

16.6.2011

Noora Turunen on yksi LePyn tämän vuoden All Stars -leiriläisistä.
Noora Turunen on yksi LePyn tämän vuoden All Stars -leiriläisistä.

3 tyttöä ja yksi poika LePyn 97-joukkueista osallistui viime viikonlopun All Stars -leiritykseen Vierumäellä.

9. - 12.6. Vierumäellä pidettyyn Suomen Koripalloliiton maajoukkueisiin valmistavaan All Stars -leiriin osallistuivat LePyn 97-tytöistä  Henriikka Savinen, Jenna Rautamäki ja Noora Turunen sekä vuonna 1998 syntynyt Aleksi Tadic, joka pelaa 97-pojissa.

 

Noora Turunen piti leirin ajan harjoituspäiväkirjaa, josta hänen luvallaan otteita:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

To klo. 8.45 Lähtö

Henkun isä Ari tuli hakemaan Jennaa ja minua Leppävaaran rautatieasemalta, josta matka Vierumäelle alkoi. Pientä jännitystä ilmassa, matkalla ei paljon puhuttu.

 

To klo 11.00 Ilmoittautuminen ja  ekat treenit

Leiri alkoi  ilmoittautumisella ja pienellä palaverilla kuplahallin auditoriossa. Siellä kerrottiin leirin säännöistä, aikatauluista ja tavoitteista.  Esimerkiksi jätskit ja kaikki  herkut oli leirin ajan kielletty.

Palaverin jälkeen mentiin kentälle ja suoritettiin leirin ensimmäinen testi: piiptesti . Olisi ehkä pitänyt jättää edellisen päivän treenit väliin.

Piiptestin jälkeen heti 3 tunnin lajitreenit, jossa harjoiteltiin mm. kaistojen käyttöä, joka oli meille melko uutta asiaa. Treenin loppuun vielä keskivartalon kuntopiiri ja venytykset . Vauhti treeneissä oli melkoista ja juosta jouduttiin paljon.  Leiristä taitaa tulla aika rankka. Tilannetta ei helpota se,  että lämpötila ulkona on yli 30 astetta ja hallissa on vielä kuumempi. 

 

To klo. 15.00 Ruokailu

Ruoka kyllä maistui ja voitti kouluruuan.

Ruokailun jälkeen jaettiin huoneet. Minä sain huonekavereikseni TaPystä Rosan ja Toposta Emman. Mukavia tyttöjä molemmat.

Ruokailun jälkeen oli jokapäiväinen pakollinen siesta, joka tuli kyllä tarpeeseen ja sitten oli hieman omaa vapaa aikaa.

 

To klo 19.00 2.treeni kesto 2h

Alkulämmittelyn jälkeen  lajitreenit , joissa harjoiteltiin takaovi-nurkka-täyttö  ja toimi heti -kuviota.

Nämäkin treenit olivat tosi rankat.

 

To klo. 21.00 Iltaruoka ja nukkumaan

 

Hiljaisuus klo.22.30. Uni maistui

 

Pe klo. 7.30 Herätys

Herätyksen jälkeen aamuhölkkä, jossa tutustuttiin muihin leiriläisiin. Juostiin pareittain, juteltiin ja vaihdettiin paria. Puolen tunnin aamuhölkän jälkeen oli aamiainen.

 

Pe  klo.10.00 3.treeni kesto 2h 30 min

Treenit keskittyivät puolustuspelaamiseen. Harjoiteltiin puolustusasentoja, 1 vs. 1 ja 3 vs. 3 puolustamista. Lisäksi oli paljon kaikenlaisia pikkuhyppyharjoitteita.  Loppuun venytykset. Vauhti harjoituksissa oli entistä kovempi ja multa meinasi loppua happikin välillä näissä treeneissä. Pystyin kuitenkin jatkamaan treenejä pienen tauon jälkeen. Puolustamista oli kuitenkin hauskaa treenata.

 

Pe  klo 17.00  4.treeni  kesto 2h 30 min

Ruokailun ja siestan jälkeen leirin 4. treeni . Lämmittelynä tikapuita ja sen jälkeen pelattiin 3 vs. 3  -turnaus. Pelejä oli 6 ja ne kesti  8min.  Voitettiin 3 peliä ja 3 hävittiin jatkoajalla. Pelit sujuivat mielestäni ihan hyvin. Vaikka leirillä oli mukana kovia tyttöjä ympäri Suomea, niin hyvin siinä pysyi mukana.   Pelien jälkeen oli vielä pieni kuntopiiri.  Rankka harjoitus taas, mutta silti oli ihan kivaa.

 

La klo. 10.00 5. treeni  kesto  2 h 30 min

Aamuhölkän ja aamupalan jälkeen lähdettiin taas treenaamaan.  Paikat on kyllä aika jumissa. Aluksi  tehtiin pieniä nopeita hyppyjä viivan yli ja sen jälkeen olikin vuorossa testit. Lankku, liikkuvuus, lay up- , syöttö-  ja heittotesti.   Testien jälkeen vielä keskivartalon kuntopiiri.

 

La klo. 17.00 6. treeni  kesto 2 h 30 min

Lämmittelyä hyppiksellä ja sen jälkeen hyökkäys- ja puolustusasioiden kertausta. Totutun rankat treenit taas. Ihan näin kovia treenejä ei kyllä omassa joukkueessa vielä olla vedetty.  Nyt jouduin puolustamaan vikkeliä takamiehiä, joiden perässä en kyllä oikein tahtonut pysyä.  Treenin lopuksi vielä lyhyet venyttelyt.

 

Su klo 9.00 7.treeni kesto 2h

Leirin viimeinen päivä alkoi taas aamuhölkällä ja aamupalalla.  Ekat treenit alkoivat huoneitten luovutuksen takia tavallista aikaisemmin.  Alkulämmittelynä nopeita venytyksiä ja sen jälkeen oli erilaisia treenipisteitä jossa kertailtiin opittua.  Pisteitä oli puolustuspiste, post-liike piste, 5vs 0 -piste, kuvioiden harjoituspiste, nopeuspiste ja hyppypiste. Hyppypiste oli mun lemppari. Siinä hypeltiin erilaisten aitojen yli eri tavoilla.

 

Su klo 14.00 Leiripelit

Leirin lopuksi pelattiin ensimmäisen kerran 5 vs. 5 pelejä.  Meidät jaettiin neljään joukkueeseen ja pelejä joka joukkueella oli 3 ja peliaika 2 x 12 min. Minun osalta leiri päättyi kuitenkin jo tokassa pelissä saatuani melkoisen tällin kyynärpäästä silmääni.  Loppupäivä menikin sitten jääpussia silmäkulmassa pidellen.

 

Su klo. 20.00 kotona

Vaikka leiristä jäi muistoksi musta silmä, niin on silti mahtava fiilis.  Mä tein sen!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Muiden leiriläisten kommentteja ei ole vielä saatu, mutta leiri on varmasti ollut kaikkien mielestä rankka mutta palkitseva!

Hienoa työtä leiriläiset!