LePyn Helojen ja Momsien triathlon sunnuntaina 19.6.

19.6.2011

Olympiaryhmä aloitti taipaleensa klo 12.30 Kauniaisten uimahallissa.
Olympiaryhmä aloitti taipaleensa klo 12.30 Kauniaisten uimahallissa.
Uinnin jälkeen seurasi pyöräilyosuus.
Uinnin jälkeen seurasi pyöräilyosuus.
Lopuksi piti olla vielä voimia juoksuun.
Lopuksi piti olla vielä voimia juoksuun.
Maalissa ja saunan jälkeen kaikilla oli voittajafiilis!
Maalissa ja saunan jälkeen kaikilla oli voittajafiilis!

LePyn Helojen ja Momsien kevään kuntokampanja huipentui yhteiseen triathloniin sunnuntaina 19.6.

4 Helaa ja 5 Momsia sekä 3 ulkojäsentä osallistui joukkueiden yhteiseen kevään päätavoitteeseen, leikkimieliseen triathloniin, sunnuntaina 19.6. Matkavaihtoehtoja oli kaksi: olympiamatka, jossa uitiin 1500 m, pyöräiltiin 40 km ja lopuksi juostiin 10 km, tai sprinttimatka, joka oli puolet tästä.

Harjoittelu aloitettiin maaliskuussa 14 viikkoa ennen H-hetkeä. Jokainen harjoitteli tahollaan, mutta ryhmätreenejäkin pidettiin, mikä oli monen mielestä erityisen motivoivaa. Näihin kuului esimerkiksi yhteinen uimatekniikkakurssi huhtikuussa, ja yllättäen Momsien joukkueesta löytyi yksi aikuisten uimaopetukseen erikoistunut jäsen, joka avuliaasti opasti tekniikkatreeniä kaipaavia!

Tärkeän päivän lähestyessä jännitys kohosi, ja Facebookissa kyseltiin vilkkaasti vinkkejä tankkaukseen ja siihen miten saadaan lyhyessä altaassa laskettua puolentoista kilometrin uintimatka (tähän löytyi yllättäviä konsteja kynsien lakkauksesta hiuslenkkisysteemeihin). Viimeisellä viikolla höllättiin treeniä ja tankattiin hyvällä omallatunnolla hiilihydraatteja.

Sunnuntaina 19.6. suuri päivä koitti. Sää näytti mukavasti puolipilviseltä, ja mikä tärkeintä, tuuli oli heikkoa. 9-henkinen olympiaryhmä kokoontui Kauniaisten uimahallille klo 12 ja aloitti uintiosuudella kello 12.34. Uintiosuuden jälkeen hypättiin pyörille ja suunnattiin kohti Bodom-järveä, joka kierrettiin. Siitä matka jatkui Espoon keskuksen ja Kauklahden kautta kohti Soukanniemeä ja Villa Frosterusta, missä vaihdettiin juoksuun (matkalla sääkin valitettavasti vaihtui sateeksi). 10 kilometrin lenkki suuntautui upeissa rantamaisemissa kohti Laurinlahden venesatamaa, missä käännyttiin ympäri ja palattiin takaisin Soukanniemeen.

Ryhmän 3 sprinttimatkalaista aloitti 750 metrin uintiurakkansa kello 14.45 ja jatkoi pyöräilemällä 20 km Soukanniemeen. Lopuksi he juoksivat 5 km samaa rantareittiä kuin olympiamatkalaiset.

Molemmat ryhmät kohtasivat Villa Frosteruksessa puoli kuuden maissa illallla. Vaikka muutama hieman eksyikin matkalla, kaikki löysivät lopuksi saunalle ja pääsivät saunomaan, syömään ja pelaamaan jälkipelejä.

Yksikään seurueesta ei ollut aiemmin osallistunut triathlon-kisaan. Mielipiteet vaikeimmasta osuudesta vaihtelivat: muutamille uinti oli suurin haaste, monille taas viimeinen juoksuosuus.  Kertoipa joku juosseensa elämänsä ensimmäiset 10 kilometriäkin!

Kaiken kaikkiaan jokainen oli voittaja pääsemällä maaliin! Kokemus oli kaikkien mielestä niin mahtava, että tapahtuma on jo päätetty järjestää ensi vuonna uudelleen.

Onnittelut kaikille hienosta tsempistä!