LePyn Pyry Kanerva matkaa New Orleansiin turnaukseen

30.9.2011


99-pojissa pelaava Pyry Kanerva on valittu Suomen joukkueeseen, joka osallistuu Biddy Basket -turnaukseen New Orleansissa ensi maaliskuussa.

 

Biddy Basketball on Yhdysvalloissa toimiva nuorille koripallotoimintaa järjestävä organisaatio. Yhdysvalloissa Biddy järjestää harjoituksia, harjoitusleirejä ja turnauksia kolmelle ikäluokalle, tytöille ja pojille: 8-, 10- ja 12-vuotiaille. Vuosittainen huipentuma on kansainvälinen lopputurnaus, johon pääsevät mukaan asuinalueidensa All Star -pelaajien muodostamat alueidensa mestarijoukkueet. Suomalaisjoukkueet pääsevät mukaan vanhimman ikäluokan lopputurnaukseen ilman karsintaturnauksia. Suomesta turnaukseen osallistuu kaksi tyttö- ja kaksi poikajoukkuetta.

Olimme kuulleet tästä Biddy Basket -toiminnasta aiemmin, ja elokuussa EHBT-turnausviikonlopun aikana asia muistui mieleen. Päätimme Pyryn kanssa selvittää, olisiko nyt oikea aika ilmoittautua. Biddyfinlandin kotisivuilta selvisi, että jokainen halukas voi ilmoittautua ikärajojen salliessa mukaan. Tänä vuonna tuo ikäraja oli 1.9.1998 jälkeen syntyneet. Pyryn osalta se tarkoitti sitä, että nyt tai ei koskaan. Ilmoitimme Pyryn viime tingassa mukaan.

Ensimmäinen Biddy Basket -leiri pidettiin Malmilla 3. - 4.9. Näitä 1. vaiheen leirejä järjestettiin kolmella paikkakunnalta, ja niiltä valittiin mukaan 2. vaiheen leirille 60 poikaa ja saman verran tyttöjä. Ensimmäisen leiriviikonlopun jälkeen jännitimme, tuleeko kutsu 2. tason leirille Kisakeskukseen. Ja tulihan se!

Viime viikonloppuna Pyry sitten osallistui Kisakeskuksessa järjestetylle 2. tason leirille. Kisiksessä hän sai huonekaverikseen pelikentiltä tuttuja eteläisen alueen I divarissa pelaavia poikia Wartti Basketista, Sykistä ja JKS:stä. Viikonloppu sujui lajiharjoitusten, 1 vs 1 -pelien ja leiripelien (3 vs 3 sekä 5 vs 5) parissa. Ja tietysti leirillä oli "Ihan fantsuu!"

Kotiuduttuamme keskiviikkoiltana 28.9. voitokkaasta sarjapelistä Järvenpäästä (JKS Yellow-Lepy Oranssi 27-81) sähköpostiin ilmaantui odotettu viesti: "ONNEKSI OLKOON! Alla matkaan lähtijät sekä varamiehet.... " Viestissä kerrottiin, että pelaajavalintoihin osallistui kuusi valmentajaa, jotka olivat tarkkailleet kaikkia leireille osallistuneita niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Joukkueeseen valittiin 24 tyttöä ja 24 poikaa. Lisäksi molempiin ryhmiin on valittu kuusi varapelaajaa. Valintakriteereinä olivat: pelitaidot, harjoitteluaktiivisuus sekä asenne harjoitteluun/koripalloiluun, urheilullisuus, toimiminen ryhmässä ja joukkueen rakenne.

Poikien Biddy-turnaus pelataan New Orleansissa 23. - 28.3.2012. Ennen maaliskuista matkaa jenkkeihin on Pyryllä vielä tiedossa 3. tason viikonloppuleiritykset - joulukuussa Malmilla ja helmikuussa Kisakeskuksessa.

Lisätietoja www.biddyfinland.com

Pia Kanerva