LePyn T99 turnauksessa Ruotsissa

14.6.2012

 

LePyn 99-tytöt lähtivät 16.5.2012 ensimmäiseen ulkomaanturnaukseensa laivalla Eteläsatamasta. Laivaan ja hytteihin päästyä tytöt katosivat Silja Linen käytäville, ja pian päästiin yhdessä syömään. Herkkuja tankattiin kiitettävästi, olihan edessä pelipäivät ja herkkukielto. Karaoken kautta laivan hytteihin ja aamulla pirteinä ylös. Aamupalalle,  turnausbussiin ja pian oltiin jo Solnassa.

Otteluohjelma oli löysä, torstain peli alkoi vasta viideltä. Saimme hyvin aikaa etsiä itsemme Spångahallenille, jonne tulkkiemme Gustafssonin ja Johanssonin avulla löysimme helposti etuajassa. Vastustajaksi asettui ruotsalainen Viby Basket, joka kaatui prässiimme helposti. Ilta jatkui majoituspaikassa iltaruoalla ja runsaalla patonkivalikoimalla. Tytöt pääsivät myös pelaamaan ulkokorista muiden jengien kanssa.

Perjantaina vastaan tuli arviomme mukaan kovempi joukkue Spånga Basket, jonka pelaajat heittivät tarkasti kaukaa ja puolustivat tehokkaasti. Kovasta yrityksestä huolimatta pieni tappio. Tätä tytöt lähtivät korvaamaan Gröna Lundiin, jolloin valmentaja sai vähän vapaa-aikaa shoppailuun ja pelien seuraamiseen. Pelaajat saapuivat väsyneinä koululle, ja nukkumaan mentiin nopeasti.

Lauantaina oli edessä viimeinen lohkopeli Tenstaa vastaan. Prässi jatkui, valmentaja opetti tuomarille sääntöjä ja vaihtoja tehtiin kolmella eri kielellä. Selkeään voittoon ja vastustajaksi toisen lohkon kakkonen, Duvbo 1. Odotimme tiukkaa peliä, mutta vastassa olikin paljon Spångaa heikompi joukkue. Onnistumisia lähes koko joukkueelta ja loistava voitto. Illalla semifinaaliin, jossa vastaan Scania-voittaja Hörsholm. Esimakuna pelille se, että LePy hävisi Hongalle syksyllä 60 pinnaa ja Honka otti Scaniassa Hörsholmilta 20 pinnaa pataan.

 Tytöt halusivat kuulemma tehdä valmentajan ylpeäksi, ja se näkyi mahtavana taistelutahtona. Hörsholmalta puuttui joitain kovia pelureita, mutta joukkue oli todella taitava. LePy sinnitteli ajoittain hyvin pelissä mukana, mutta pallo pomppi rautoihin ja ajoittain ei ehditty alas puolustamaan. Hörsholm vei lopulta pelin 17-43. LePy teki kuitenkin eniten pisteitä Hörsholmia vastaan koko turnauksessa.

 Tähän päättyivät pelimme, vaikka meille ehdittiin jo lisätä sunnuntaille matsi ja perua se sunnuntaiaamuna. Tästä sisuuntuneet tytöt lähtivät Solna centrumiin tyhjentämään kauppoja ja kannustamaan Suomea nuorten PM-kisojen finaaleihin. Kolmelta bussi suuntasi satamaan, josta laiva lähti kohti Helsinkiä. Laivassa tunnelma oli haikea, kun tytöt ja vanhemmat muistivat allekirjoittanutta lahjoin ja puhein. Kyyneliä virtasi pitkin iltaa.

Reissun perusteella nousussa:

1. Olle

2. Suoristusrauta ja kiharrin

3. Pitsitopit

4. Prässi

5. Hiilihydraatit

 

Laskussa:

1. Ruotsalaiset pojat

2. Gröna Lundin jonot

3. Turnausjärjestäjän sähläys

4. Bussi 515

5. Herääminen

 

Tyttöjen kanssa on ollut ilo olla ja tähän matkaan oli mukava päättää oma valmentajan roolini joukkueessa.  Pikkutytöistä on viidessä vuodessa kasvanut pieniä isoja tyttöjä, nuoria naisia.

Saara Myllymäki