Kesätreeni kannattaa

1.7.2012


Heinäkuun alkaessa joukkueet vetäytyvät kesälaitumille. Treenaamista ei kannata kokonaan unohtaa kesätauon aikana - ohessa muutama kesätreenivinkki.

 

Vaikka alkukesä ei ehkä olekaan säiden puolesta täyttänyt kaikkia odotuksia, juniorit ovat joka tapauksessa kesälomalla, ja useimmat aikuisetkin pian. Pitkän ja pimeän talven, kouluvuoden ja rankan koriskauden jälkeen kesä on akkujen lataamisen aikaa, mutta treenaaminenkin kannattaa. Nyt kun joukkueet ovat kesätauolla, on oiva tilaisuus hankkia peruskestävyyttä juoksu-, rullaluistelu- ja pyörälenkeillä ja kokeilla eri urheilulajeja kuten esimerkiksi ultimatea, puistojumppaa, puistocircuitia, pesistä… Eri lajeja on kiva kokeilla, ja vaihteleva liikunta tukee korista. Monipuolinen harjoittelu kesällä mahdollistaa tehokkaamman lajiharjoittelun kaudella.

Liikkuva Espoo –lehdestä löytyy vinkkejä kesätekemiseen: http://verkkojulkaisu.viivamedia.fi/liikkuvaespoo/  Leppävaaran alueella tarjolla on esimerkiksi futista aloittelijoille maanantaisin ja torstaisin klo 15.30 – 17 Ruusutorpan koulun kentällä. Puistojumppaa on Leppävaaran urheilupuistossa torstaisin klo 19 – 20 elokuussa. Myös Tuohistanhuan niityllä Viherlaaksossa puistojumpataan 16.8. asti. Kun mennään hieman kauemmas Leppävaarasta, niin esimerkiksi ultimatea  voi maksutta  harrastaa maanantaisin 27.8. klo 17.30 – 19.30 Tapiolan Silkkiniityn kehä I:n puoleisessa päädyssä.

Koripalloakaan ei kannata tyystin unohtaa kesän aikana. Ulkokentillä heiton treenaaminen on mitä mainiointa harjoitusta pelikautta varten. Hyväksi heittäjäksi kehittyy vain heittämällä ja paljon – joka päivä tulisi heittää vähintään 100 koria eri paikoista ja eri tavalla: korin alta, kaukaa, nollakulmasta, ajamalla korille ja paikaltaan…

LePyn joukkueilla on tyypillisesti juhannuksesta parin viikon treenitauko. Joukkueilla on omat kesätreeniohjelmat, jotka on laadittu kullekin ikäryhmälle ja usein myös jokaiselle pelaajalle sopiviksi. Kesäharjoittelussa pelaajan on tärkeää kehittää heikompia taitojaan unohtamatta parantaa ja ylläpitää jo hallittuja taitoja. Kesätreeniohjelma sisältää tyypillisesti heittojen lisäksi erilaisia pallonkäsittelyharjoitteita sekä harjoituksia, joilla tähdätään ponnistusvoiman kasvattamiseen ja lähtönopeuden parantamiseen.

Heinäkuun lopussa päästään taas treenaamaan kesävuoroilla, ja kauden 2012 - 2013 vuorot käynnistyvät elokuun lopulla.

LePyssä on jälleen käynnissä 2000 korin haastekisa: Pojat 2002 ovat haastaneet kaikki joukkueet tekemään kesän aikana 2000 koria per jäsen. Joukkueilla on myös omia kesätreenikampanjoita kuten esimerkiksi Helojen ja Momsien kesäisten lenkkeilykilometrien keruu. Tällä kertaa juostaan virtuaalisesti Iberian niemimaan ympäri. Parhaillaan ollaan menossa Galician rannikolla kohti Portugalia!

LePy toivottaa kaikille hyvää treenikesää 2012!