Varainhoito LePyssä

17.8.2012

 

Helsingin Sanomat kirjoitti 17.8.12 Espoon Oilersissa tapahtuneesta lähes 200 000 euron kavalluksesta. LePyssä näihin riskeihin on jo kolme vuotta sitten alettu kiinnittää huomiota, ja väärinkäytökset on pyritty eliminoimaan seuraavasti:

1.     Pelaajien vanhemmat ja joukkuejohto sopivat kauden alussa pidettävissä vanhempainkokouksissa yhdessä joukkueen talousarviosta ja varainkäytöstä .

2.     Jokaisella joukkueella on oma rahastonhoitajansa joka hoitaa joukkueen rahaliikennettä ja jolla on tilinkäyttöoikeus vain oman joukkueen tiliin. Joukkueen rahastonhoitaja pitää kirjaa ja vastaa pelaajien vanhemmille joukkueen varainkäytöstä esim. vanhempainilloissa tai muuten joukkueessa sovitulla tavalla. Lisäksi joukkueen rahastonhoitaja noudattaa seuran antamaa ohjeistusta ja toimittaa kuitit tilitoimistoon.

3.    Koko seuran kirjanpito ja rahaliikenne on ulkoistettu tilitoimistolle, jotta kaikista tapahtumista jää asiallinen dokumentti kirjanpitoon.

4.    Seuran varoja käytetään vuosittaisen talousarvion mukaisesti ja sitä valvoo hallitus kuukausittaisissa kokouksissaan.

5.    Seuran kirjanpidon ja hallinnon tarkastaa Kauppakamarin hyväksymä tilintarkastaja.

6.    Seuran tilinpäätös käydään läpi syyskokouksessa, johon kaikki jäsenet ja pelaajien vanhemmat ovat tervetulleita.

7.    Seuraavan kauden talousarvio hyväksytään kevätkokouksessa, johon kaikki jäsenet ja pelaajien vanhemmat ovat tervetulleita.

Näiden toimien lisäksi LePy maksaa arvonlisäveroa hallivalvontapalkkiosta eikä kikkaile valmentajapalkkioilla vaan maksaa niistä verot ja sivukulut.

Samalla kun teemme seuran kehittämisen eteen töitä, valvomme että harrastajilta kerätyt varat tulevat käytetyksi siihen tarkoitukseen mihin ne on tarkoitettu.

 

LePyn hallitus

 

Kimmo Järvinen, pj

Tiina Kuusisaari

Tom Lassila

Kalle Lundsten

Rami Talme