Tytöt 2000 Kouvolan turnauksessa

20.11.2012

Tiikerit.
Tiikerit.


T00 vietti viikonlopun Kouvot-turnauksessa. Tsemppi oli hirmuinen ja matka elämyksiä täynnä.

LePyn nuoremmat C-tytöt lähtivät Kouvolan turnaukseen kahdella tasavahvalla joukkueella, Tiikereinä ja Kenguruina. Bussiin hypättiin kolmelta perjantai-iltapäivänä ja perille saavuttiin kuuden maissa. Majoitustilana toimi Tornionmäen liikuntasali, jossa verhon takana majailivat Namikan samanikäiset tytöt.

Pelit alkoivat Kenguruiden matsilla TikSiä vastaan. Peli alkoi hyvin tyttöjen peloista huolimatta. Ottelun edetessä tuomarilinja herätti hämmennystä, kun LePyläisiä rangaistiin aktiivisesti. Viimeisessä erässä Sara ja Gabi ulos pelistä ja Merillä neljä virhettä. Hermot olivat kireällä, mutta periksi ei annettu. Matsi ansiokkaasti taistellen LePylle neljällä pisteellä. Seuraavassa pelissä TuRia vastaan Tiikerit pelasivat hyvin, mutta TuRi todettiin 14 pistettä vahvemmaksi. Takamiesosastolta Amanda sivussa.

Lauantai alkoi aikaisin Kenguruiden pelatessa SBG:tä vastaan. Tässä pelissä saatiin oma osaaminen esiin, ja syksyn aikana harjoitellut asiat toimivat loistavasti. Matsi LePylle 49-30. Seuraavaksi Tiikerit sai vastaansa HyPon. Peli alkoi hyvin, mutta kolmannessa erässä 0-9 -romahdus johti takaa-ajoasemaan, josta 8 pisteen voitto viimeisessä erässä ei ihan riittänyt. Peli pisteellä HyPolle. Tässä pelissä Emmalta polvi sijoiltaan ja Kuusankoskelle sairaalaan.

Pian Kengurut olivat taas kentillä. Vastassa tuttu Hokkibasket, josta selkeä voitto 48-12. Illan viimeisessä matsissa 7 pelaajan voimin PeKaa vastaan lähtivät Tiikerit. Kova taistelu todella taitavaa, isoa joukkuetta vastaan. Tässä pelissä koville joutui Annika, jolta törmäystilanteessa murtui ranne. Kuudella tytöllä matsi loppuun ja vastustaja todettiin kovemmaksi. Pisteet 26-44 turnauksen voittajaa vastaan.

Illan ohjelmassa oli vielä ruokailu ja osalla disco. Luokkaan jääneet tytöt viihtyivät tanssiesitysten parissa, ja ilmeisesti myös discossa oli (vähän liiankin kauan) kivaa. Nukkumaan päästiin kuitenkin ja ilmeisesti väsyneinä, sillä hiljaisuus laskeutui melko pian.

Sunnuntaina kaivettiin esiin taistelutahtoa. Tiikerit kuudella pelaajalla upeaan tsemppivoittoon TikSistä, semifinaalissa Kengurut TuRia vastaan. Raivokas taistelu ei ihan riittänyt, ja turkulaiset menivät 7 pisteen etumatkalla finaaliin. Tiikereiden viimeinen peli oli uusinta HyPoa vastaan. Nyt väsymys näkyi jo todella vahvasti, eikä korihanoja tahdottu saada millään auki. Peli 17-35 Hyvinkäälle, jolle aiemmin hävittiin pisteellä. Pronssipelissä kohdattiin meille uusi joukkue Jymy. Joukkueen tähtipelaaja saatiin melko hyvin kuriin, mutta vastustajalla onnistujia löytyi laajalta rintamalta, kun taas meidän heitot kimpoilivat suurella prosentilla muualle kuin koriin. Väsymys tuntui painavan enemmän kuin vastustajalla, joka oli yöpynyt jossain muualla kuin koulun lattialla. Peli 31-17 Jymylle.

Matsin jälkeen suunnattiin turnausbussiin yhdessä nuorempien ja vanhempien tyttöjen kanssa. Nyt sai syödä karkkia, herkkuja ja höpöttää. Osaa väsytti ja jutut muuttuivat yhä sekavammiksi lähestyttäessä Leppävaaraa. Hallin pihalla sateessa odotti joukko vanhempia.

Tyttöjen kannustus toistensa peleissä oli taas esimerkillistä, ja muutenkin hommat hoituivat pääosin hyvin kipeilystä ja loukkaantumisista huolimatta. Valmentajaa ilahduttivat onnistumiset aggressiivisessa puolustuksessa ja siirtymähyökkäyksissä, joita on syksyn aikana harjoiteltu. Jaetulla joukkueella sijat 4 ja 8 kovatasoisessa turnauksessa, jossa lähes kaikki muut esiintyivät edustusjoukkueillaan, on todella hyvä suoritus. Myös turnauksen finalisteja vastaan pystyttiin haastamaan hyvin.

Kiitos tytöille ja vanhemmille, tästä on hyvä jatkaa!

Saara