Pojat 2003 Perniön turnauksessa

21.3.2013

Kuva: Matti Putkonen
Kuva: Matti Putkonen
Kuva: Matti Putkonen
Kuva: Matti Putkonen
Kuva: Matti Putkonen
Kuva: Matti Putkonen

Pojat 2003 lähtivät Perniöön jännittyneinä, olihan kyseessä poikien ensimmäinen yön yli -turnaus.

Matkustimme Perniöön bussilla yhdessä Tytöt 2001 -joukkueen kanssa. Valmennusjohto oli jakanut 22 poikaa tasaisesti kolmeen eri joukkueeseen, joilla pelasimme reservisarjaa: Linko, Live ja Liito.  Ensimmäiset pelit olivat onneksi vasta kello 11 lauantaiaamuna, joten ehdimme majoittautua ennen pelien alkua.

Lauantaina kaikilla joukkueillamme oli kolme ottelua. Vastassa oli uusia joukkueita Varsinais-Suomen alueelta sekä BCNokia. Ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Live ja Liito; tasaväkisen ottelun voitti Liito kymmenellä pisteellä. Heti perään Linko voitti LoUBasketin suurinumeroisesti. Tämän jälkeen oli lounas, hyvin maistuvaa kanapastaa.

Illan peleissä Liito eteni voitosta voittoon, kun taas Live hävisi Vilppaalle parillakymmennellä pisteellä ja harmittavasti PeU:lle vain kahdella pisteellä. Linko puolestaan hävisi BCNokialle mutta voitti hienosti iltapelissä TuNMKY:n. Alkuperäinen tarkoitus oli osallistua illalla kisadiskoon, mutta sekä huoltajat että pelaajat olivat sen verran väsyneitä, että päätimme jäädä majoituskoululle keräämään voimia sunnuntain peleihin.

Välierä sunnuntaina oli LePyn keskinäinen trilleri. Alkulohkon voittaja Liito oli hätää kärsimässä hurjaa Linkoa vastaan. Näki, että mikään sopupeli ei ollut kyseessä, vaan pojat taistelivat viimeiseen saakka. Liito hivuttautui johtoon, mutta Linko nousi vielä ottelun lopussa ja pääsi yrittämään tasoitusta viimeisessä hyökkäyksessä. Liito eteni kuitenkin finaaliin pisteen erolla.

Pronssipelissä Linko pelasi hienosti BC Nokiaa vastaan, jolle oli hävinnyt alkulohkossa 14 pisteellä. Nyt jouduimme taipumaan seitsemällä pisteellä, vaikka johdimme puoliajalla parilla pisteellä. Emme vain jaksaneet nopeasti liikkuvaa BCNokiaa vastaan.

Live puolestaan oli ollut kovimmassa alkulohkossa, jossa pelasivat finaalipari ja viidenneksi sijoittunut Salon Vilpas. Mainittakoon, että Live tosiaan hävisi hopeajoukkue PeU:lle alkulohkossa vain kahdella pisteellä! Sijoitusottelussa Liven pojat olivat ylivoimaisia LoUBasketia vastaan ja sijoittuivat sijalle seitsemän.

Liito pelasi loistavan finaalin PeU Basketia vastaan, ottelu oli jännittävä ja tasainen, mutta ottelun kestäessä Liito karkasi vastustamattomasti turnausvoittajaksi yhdeksän pisteen erolla!

Pojat käyttäytyivät ja toimivat heti alusta pitäen mallikelpoisesti niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Herkkuja syötiin vasta otteluiden jälkeen illalla. Sunnuntaina viimeiset ottelumme loppuivat jo kello 14:n aikaan, joten menimme kaikki syömään paikalliseen pizzeriaan. Ravintolan omistaja tuli oikein ottamaan kuvan meistä. Hieman epäselväksi jäi, oliko se kultamitalien vai täysien ravintolapöytien vuoksi.

Kiitokset pelaajille, sekä huoltajille Katriinalle, Sharonille, Nishtmanille, Jukalle ja tietty päävalmentaja Jonelle avusta turnauksessa!

 

Anssi Lauha