LePyn Tytöt 2002 kultakantaan III divisioonassa

10.4.2013
Tytöt 2002 pelasivat loistavan kevätkauden, ja samanlaiset otteet jatkuivat Final Fourissa.

Tytöt 2002 -ikäluokka on pelannut kauden kahdessa sarjassa: Eteläisen alueen I ja III divisioonaa. Joukkueessa on yhteensä 20 pelaajaa, ja kahdessa divisioonassa pelaamisella on haettu kaikille sopivia pelejä. Turnauksissa on taas pelattu erilaisilla kokoonpanoilla, ja neljännestä sijasta on tullut kovin tuttu paikka tälle joukkueelle. Kirkkain mitali puuttui siis vielä.

Kevätkauden loistavat otteet takasivat joukkueelle aluefinaalipaikan III divisioonassa. Joukkueeseen on tullut kauden aikana uusia pelaajia, jotka ovat vahvistaneet joukkuetta entisestään. Runkosarjassa joukkue olikin voittamaton.

Aluefinaaleissa tilanne jatkui samana. Semifinaalissa vastaan asettui HNMKY Stadi, joka kaatui murskaavasti lukemin 66-22. Joukkueen tsemppariksi valittiin huikeasti puolustanut Aino Kokkonen-Lozano.

Finaalissa joukkue kohtasi HNMKY Pakilan. Tiukka vääntö päättyi LePyn voittolukemiin 47-27. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin joukkueen uusin tulokas Sara Mustonen, joka osoitti läpi turnauksen taistelutahtoa ja esimerkillistä pelinjohtamista.

Joukkueen tiiviydestä kertoo se, että vaikka kaikki eivät päässeetkään pelaamaan aluefinaalien mitalipeleihin, lähes koko joukkue oli mukana kannustamassa tytöt voittoon. Joukkue lanseerasi LePyn voitontanssin, jonka tulemme varmasti näkemään vielä tulevina vuosina uudelleen.

Marika