LePy P04 villillä kortilla Final Four -lopputurnaukseen

17.4.2013

Kuva: Matti Putkonen.
Kuva: Matti Putkonen.


LePyn P04-joukkue sijoittui kuudenneksi tasaisessa Eteläisen alueen II divisioonassa neljällä voitolla yhdesästä. Final Four -lopputurnaus jäi yhden voiton päähän, kun sarjassa kolmanneksi, neljänneksi ja viidenneksi sijoittuineilla joukkueilla oli kullakin viisi voittoa. Neljänneksi sijoittunut Pantterit Stars perui osallistumisensa lopputurnaukseen. Paikkaa tarjottiin HNMKY Pakilalle ja heidän kieltäydyttyä LePy P04:lle. Lyhyellä varoitusajalla joukkuueenjohtaja Harri sai kokoon lähes koko joukkueen. 8 innokasta koripalloilijaa lähti hakemaan kokemuksia ja elämyksiä lopputurnauksesta, joka pelattiin hienossa Honkahallissa sunnuntaina 14.4.2013.

Sunnuntai alkoi aikaisin aamulla, kun vastaan marssi Järvenpään Koripalloseura klo 8.30 alkaneessa ottelussa. Unihiekka ei selvästikään hiertänyt silmissä, kun LePyn pelaajat lähtivät taistelemaan sarjan suvereenisti voittanutta joukkuetta. Ennakkoluulottomasti LePyn pelaajat lähtivät pelamaan omaa peliään ja taistelemaan jokaisesta pallosta. Yksi jaksovoitto sarjavoittajasta 19 - 12 on osoitus joukkueen hienosta tsempistä, iloisesta ja peräänantamattomasta peliasenteesta. Lopputulos 59 - 33 oli selvä tappio, mutta selkeä parannus sarjan aikana päättyneeseen 69 - 19 otteluun. Tsempparin ottelusta kävi pokkaamassa nro 4 Joonas, jonka ilo ja tuuletus tsempparista kuvasivat hyvin kuinka hymyssä suin LePy pelasi ja kuinka onnistumisista iloittiin ottelun aikana. Arvoitukseksi jää johtuiko joukkueen selvä tason nousu salaisesta aseesta - sipulinhajuisesta hajuhemmosta - vai valmentaja Tuomon, Annin ja Marikan kevätkaudella vetämistä hyvistä treeneistä . Hajuhemmoa haisteltiin ennen peliä ja tauolla hymy huulilla. Valmentajien treenien neuvot olivat jo osittain siirtyneet osaksi peliä.

Pronssiottelussa vastaan tuli PuHun P-05. Sarjan aikana ottelu oli päättynyt 57 - 2 PuHun voittoon. Ennakkkoluuloton asenne ja tsemppi jatkuivat hienosti pronssiottelussa, vaikka hajuhemmo olikin jäänyt Aatoksen kassiin. Yksi jaksovoitto LePylle, yksi tasapeli ja kaksi jaksovoittoa PuHulle merkitsivät 37 - 24 voittoa PuHulle. Puolustuspeli ja korinteko olivat kehittyneet melkoisesti sarjanaikaisesta ottelusta PuHua vastaan. Tsempparin ottelusta sai joukkueen taisteleva työmyyrä nro 25 Eero, joka tekee otteluissa hartiavoimin töitä joukkueen eteen ja taistelee jokaisesta pallosta vaikka tiikerinloikalla lattian pintaan.


Tunnelma otteluissa oli hieno. Vanhempien äänekkäät LePy, LePy -huudot kannustivat pelaajia hienoihin suorituksiin molemmissa otteluissa. Välillä meteli vanhempien kannustuksen äityessä huippuunsa Nokia-salissa, jossa pelattiin kahta ottelua yhtä aikaa, oli niin kova, ettei tuomarin vihellyksiä kuultu.


Valmentaja Tuomo jakoi tsempparit kaikille pelaajille hienosti menneestä ensimmäisestä lopputurnauksesta ja koko kaudesta. Villillä kortilla saatiin hienoja kokemuksia ja elämyksiä pelikentällä ja katsomon puolella. Varmaa on, että tämä joukkue pelaa vielä monta lopputurnusta ilman villiä korttiakin. Ja eikun treenaamaan...

Pekka Mannila