LePyn A-pojat päättivät kautensa I divisioonan pronssimitaleihin

25.4.2013

LePyn A-pojat pelasivat kauden 2012 - 2013 Eteläisen alueen I divisioonaa. Syyskauden päättyessä sijoitus sarjataulukossa oli toinen.

Kevätkauden sijoitus oli sarjaykkönen, joten välierään saatiin vastustajaksi sarjanelonen HNMKY. Ottelu oli erittäin tasainen, ja vielä 6 sekuntia ennen ottelun loppua LePy johti 3 pisteellä.  Vastustaja ei ottanut aikalisää vaan avasi päätyrajalta oman korin alta. Summerin soidessa kolmonen sisään ja LePyn virhe. Kun vaparikin meni sisään, ottelu päättyi Namikalle 75-76.

Pronssiotteluvastustaja oli Wartti. Ottelu alkoi varsin hermostuneesti, ja Wartti pääsi iskemään muutamalla nopealla kolmosella johtoon. Sitten LePyn hyökkäys löysi jyvän, ja ensimmäinen jakso päättyi 30-20 johdossa. Wartti ei kuitenkaan luovuttanut, vaan tuli mukaan peliin nopealla 10-2 runillaan. Aikalisän jälkeen oli selvää kuka halusi pronssia enemmän, ja puoliajalla eroa oli 20 pistettä. Ottelun MVP:llä Oliver Kaistilla oli puoliajalla kasassa 26 pistettä. Kolmannella jaksolla vapaat heittopaikat hyödynnettiin hyvin, ja eroa oli viimeiselle jaksolle lähdettäessä turvalliset 23 pistettä.

Neljännen jakson alkuun LePy iski symbolisen niitin ottelulle: Joonas Sulonen tarjoili täydellisen syötön Tommi Hytöselle, joka iski niin uskomattoman alley-oopin että myös Wartin penkillä ollut kaveri erehtyi tuulettamaan. Loppulukemat LePylle 94-67, ja upeasti pelattu kausi saatiin päättää mitalipotrettiin!

A-poikien mallisuoritus alley-oopista