LePy pojkar 2002 utomlands!!!

16.5.2013

Pojat 2002 kävivät helatorstaiviikonloppuna ensimmäisessä ulkomaanturnauksessan.

P02 teki viime viikolla ensimmäisen ulkomaanreissunsa Spirare Basket Cupiin Tukholmaan. Mukaan lähti 18 pelaajaa, kolme valkkua, neljä valvojaa sekä 14 faniryhmämme jäsentä. LePyn faniryhmä olikin selvästi turnauksen näkyvin ja kuuluvin. Aallot ja rytmikkäät kannustushuudot saivat ruotsalaisjoukkueet matkimaan meitä parhaansa mukaan. Lite bättre nästa gång grabbar...

Keskiviikkoiltana lähdettiin Vikingillä Tukholmaan. Joukkueenjohtaja oli turhaan pelännyt laivamatkaa, sillä pojat käyttäytyivät hienosti koko matkan ajan. Buffaruokailun jälkeen katsottiin lätkämatsia ja tutustuttiin laivan tarjontaan. Taxfree-ostoksia ei ollut tarkemmin rajoitettu, joten ainakin joukkueen Karkkikeisarilla Antilla tarttui mukaan muovikassillinen herkkuja. Nukkumaanmeno taisi venyä lähemmäs yhtätoista, vaikka seuraavana päivänä oli heti pelejä.

Turnausjärjestäjät hakivat meidät satamasta aamulla Solnaan, missä ilmoittautuminen ja majoitus koululle/hotelliin. Turnaus on järjestetty nyt 30 vuotena peräkkäin, ja sen huomasi järjestelyjen sujuvuudesta. Pelit alkoivat heti iltapäivällä. Hiukan jännitti, miten laivamatka ja reissujännitys olivat vaikuttaneet. Orange kohtasi ensin EBT:n; tästä matsista niukka tappio. Heti perään kakkosjoukkue Blue kohtasi Ruotsin kärkiseuroihin kuuluvan Norrköping Dolphinsin. Bluen kokoonpano oli Vinskiä lukuunottamatta pienikokoinen, kun taas ruotsalaisilla oli penkki täynnä 160-senttisiä poikia. Alkuasetelmasta huolimatta peli oli LePyn yksipuolinen näytös. Jalkanopeus ja suunnanmuutokset olivat liikaa isoille ruotsalaisille. Lopputulos 41-10 ja tanssin aika. Tämän jälkeen Blue ei enää saanut voittoja turnauksessa; joukkue pääsi kuitenkin hyvän korieron ansiosta yläkaavioon ja sijoittui 12 joukkueen sarjassa kuuden parhaan joukkoon. Kuten Matias totesi, oltiin pisimmälle päässyt kolmosdivarijoukkue !!!

Orange jatkoi pelejään päihittämällä JKS:n harjoitustyyliin sekä perjantain iltapelissä Solna Vikingsin. Puolivälierässä vastaan tuli lohkonsa puhtaalla pelillä voittanut Haga Haninge. Joukkue oli paras tähän asti kohdattu ruotsalaisjoukkue. LePylle kuitenkin voitto hienon puolustuspelin ansiosta 19-38. Tiukan alun jälkeen ei vastustajalle annettu toisella puolikkaalla enää yhtään pelitilannekoria. Lauantai-iltana vastaan tuli jo turhankin tuttu PuHu, ja panoksena oli paikka finaaliin Solna-hallin isolle kentälle. PuHun rutiini oli kuitenkin liikaa, ja meidän turnaus päättyi lauantai-iltaan.

 

Pelien loputtua sunnuntai käytettiin lomailuun. Aamulla koko joukkue vietiin uimaan ja ruokailun jälkeen katsomaan Suomen junnumaajoukkueiden pelejä Solna-hallille.

Iltalennolla kotiin palasi väsynyt mutta onnellinen joukkue: ”Ollaanko me nyt varmasti Suomessa, että ei enää tarvi sanoa yes ja no, jos joku kysyy jotain?”

Paljon jäi turnauksesta hienoja muistoja, päällimmäisenä pelit uusia vastustajia vastaan. Kohdatuista viidestä ruotsalaisjengistä kaatui kolme. Hienoa oli myös tutustua muihin pelaajiin.  Poikien kiinnostuksen herättivät erityisesti Hørsholm 79ers -seuran minitytöt. Seuraava turnausreissu suuntautuukin mahdollisesti Tanskanmaalle. Bluen pojille jäi varmasti myös hieno muisto siitä hetkestä, kun Suomen P16-maajoukkue kävi erikseen kiittämässä Viro-matsin jälkeen kannustuksesta.

Kiitokset kaikille mukana olleille sekä kotijoukoille kannustuksesta. Ensi vuonna uudestaan...

JoJo Tero