LePyn A-tytöt Göteborgin Basketball Festivalissa

19.5.2013

Lähes koko A-tyttöjoukkue oli mukana Göteborgin turnauksessa.
Lähes koko A-tyttöjoukkue oli mukana Göteborgin turnauksessa.


LePyn A-tytöt viettivät helatorstaiviikonlopun turnauksessa keväisessä Göteborgissa.

Keskiviikko 8.5.2013

Matkamme alkoi keskiviikkona Helsinki-Vantaan kentältä auringonpaisteisissa merkeissä. Lento sujui mukavasti, eivätkä neidit edes huomanneet koneen olleen epätasapainossa toiselle sivulle. J Laskeuduimme lyhyen lennon jälkeen synkän harmaaseen Göteborgiin. Matka lentokentältä hotellille taitettiin lentokenttäbussilla, johon kaikki valmentaja mukaan lukien saatiin sullottua sisään.

Hotellilla huoneisiin päästyämme suuntasimme kohti PizzaHutia. Väki taisi olla nälissään, koska porukkamme söi yhteensä 76 pizzapalaa!!! Ruokaa lähdettiin sulattelemaan eri tavoin. Jupe ja Jussi suuntasivat jalan kisakansliaan ja neidit kohti kauppoja. Kaupoille tytöillä oli lyhyt matka.  Hotellimme sijaitsi unelmapaikalla, aivan ostoskeskuksen naapurissa. J Tästä matkajärjestäjämme Jupe saikin tytöiltä paljon kiitosta. Varjopuolena tässä oli rahan meno: Ella ilmoitti jo ensimmäisen päivän jälkeen, että rahat on loppu.

Illalla lähdimme koko kööri kiertelemään paikkoja ja ostamaan seuraavalle päivälle ”palauttavia”. Iltalenkin jälkeen päivä päätettiin lyhyeen tukiharjoitteluun ja venyttelyyn. Muutamat suuntasivat vielä saunaan.

 

Torstai 9.5.

Torstaiaamu alkoi hotelliaamiaisella, johon kaikkien yllätykseksi Vilmakin saapui ajoissa! Aamu valitettiin liian pehmeitä sänkyjä ja liian pehmeitä tyynyjä. Taidetaan siis siirtyä takaisin koulumajoituksiin.  ;)  Aamiaisella saatiin keittiöväeltä heti torut, kun tultiin sovittuun aikaan paikalle. Muuten aamiainen sujui hyvin. Vilmakin meinasi pysyä hereillä koko ajan. J

Aamiaisen jälkeen suuntasimme Valhallan kentälle seuraamaan LePyn T99:ien ottelua. Jussi erkani tässä vaiheessa porukasta Landalenin kentän suuntaan seuraamaan ensimmäisen vastustajiemme Norrköping Dolphinsin ja Växjö Queensin peliä. Dolphins oli selvästi parempi ja osaavampi joukkue, kun taas Queens vaikutti enemmän ”harrastekoris”porukalta. Dolphins hallitsi peliä alusta loppuun, mutta ottelusta saatiin hyvää osviittaa siihen miten meidän tulisi pelata heitä vastaan.

Pelien jälkeen kokoonnuttiin yhteen Burgårdenin koulukeskukseen, mistä löysimme ruokailupaikkamme. Ruoka todettiin hyväksi, olihan se ihan perus- pasta bolognesea. J Samasta kompleksista ruokalan kanssa löytyi myös 2win-koriskauppa, jossa neitokaiset pääsivät pyörähtämään. Mitään ei tällä kerralla ostettu, mutta eiköhän sinne vielä uudestaan eksyttäisi.

Turnauksen heikoksi puoleksi osoittautuivat turnausjärjestäjän turnauspaikkojen merkinnät, jotka olivat surkeita. Yleensä merkintä pelipaikasta/ruokalasta/kisatoimistosta löytyi itse paikan sisältä. Ulkona pihalla ei ollut minkäänlaisia merkintöjä, ja kaiken kukkuraksi turnauspaikkojen osoitteet olivat pääosin vääriä.

Ensimmäinen ottelu pelattiin Norrköping Dolphinsia vastaan. Pelin alku lähti meiltä hienosti käyntiin. Saatiin heti onnistumisia ja peli lähti hienosti rullaamaan. Vastustaja peluutti paikkaa, kiitimme ja kumarsimme ja käytimme vapaat heittopaikat. Peli oli äärimmäisen fyysinen. Iskuja ja halisylejä vaihdettiin molemmin puolin. Ella-Erika -symbioosi kohtasi uhkaajan, kun Ersi löysi uuden taisteluparin vastustajajoukkueen numero 5:sta. Erityisen hyvää pelissä oli tyttöjen puolustus, mikä oli aivan eläimellistä läpi ottelun. Dolphinsit pitivät johtoa läpi ottelun, mutta saimme kirittyä vastustajaa koko ajan kiinni. Lopussa kiri ei aivan riittänyt, ja peli päättyi lopulta Dolphinsin eduksi 40-38.

Ottelun jälkeen suuntasimme Coopiin ostamaan pientä purtavaa. Välipalan jälkeen ehdittiin hetken seurata muutamia pelejä ennen kuin valmistautuminen seuraavaan peliin alkoi. Päivän toisessa ottelussa vastaamme astui Akropol BBK.  Pelin huipentumia olivat Vilman TYLY blocki, vastustajan useat 8 sekunnin virheet ja Idan hieno vääntö vastustajan takurin kanssa.  Peli päättyi LePylle 34-2.

Tämän jälkeen suuntasimme takaisin hotellia kohti. Pikapysähdys ainoassa auki olevassa pikaruokalassa ja sitten hotellille. Hotellilla suoritettiin vielä yhdessä venytykset, jonka jälkeen painuttiin yöpuulle.

 

Perjantai 10.5.

Uusi aamu, uudet kujeet. Muutimme lähestymistaktiikkaa aamiaisen suhteen ja päätimme mennä syömään vasta 9.30. Ruuhkaa aamiaisella oli silti ja aluksi näyttikin, että saisimme syödä aamiaisen seisaaltaan.  Noh, niin kun vanha sanonta kuuluu, kyllä sopu sijaa antaa, ja vähitellen löysimme itsellemme paikat. Taas oli keittiöväellä torua tulemisestamme ja nyt meille ehdotettiin aamiaisen ajankohdaksi klo 8.00. Katsotaan sujuuko huominen sitten yhtään paremmin. J

Aamiaisen jälkeen pakkasimme ja suunnistimme kohti Landalenia ja päivän ainoaa peliämme Växjö Queensiä vastaan. Kaikki olivat hyvin latautuneita peliin ja ottelu lähti hyvin liikkeelle 6-0 alulla. Ensimmäinen erä oli meidän hallintaa päättyen meille 15-6. Toinen erä lähti hyvällä alulla, mutta sitten pelimme puuroutui. Vastustaja ei saanut helppoja koreja vaan joutui ottamaan viivalta ratkaisunsa, kuitenkin kirien eroamme kiinni. Oma hyökkäyksemme ei vain toiminut ja sitten ilmassa alkoi olla jopa paniikin tuntua. Queens nousi tasoihin tilanteessa 17-17. MymmeJaakkonen onnistui korin teossa lopussa, ja näillä koreilla meidän voittomme varmistui lopulta. Tiukaksi meni, kun vastustaja oli vielä lopussa 28 sekunnin kohdalla pisteen päässä. Tytöillä pysyi hyvin maltti, ja ottelu päättyi meidän voittoon!!! Ei se kaunista ollut, mutta voitto mikä voitto!

Tämän jälkeen oli vuorossa lounas ja sitten luvattu shoppailuhetki, jonka aikana Jussi ja Jupe kävivät tarkastelemassa seuraavia vastustajiamme. Shoppailun jälkeen vuorossa oli päivällinen, josta suuntasimme Lisebergin huvipuistoon. Muutama hurjapää lähti kokeilemaan Euroopan korkeinta free fallia muiden päättäessä kokeilla onneaan ruletissa. Mimmi hukkasi egonsa free falliin. Saa nähdä milloin se löytyy taas??? Lisebergistä suuntasimme hotellille, jossa iltamme päättyi joukkueen yhteiseen sauna-/uintihetkeen.

 

Lauantai 11.5.

Lauantaina ruuhkaisen aamiaisen jälkeen suuntasimme kohti päivän ensimmäistä rastiamme, joka oli peli Tensta Basketia vastaan. Joukkue oli tytöille tuttu entuudestaan, ja täten valmiiksi tiedettiin miten vastustaja tulisi pelaamaan. Saimme heti alussa hyvän otteen pelistä ja paikkoja oli roppakaupalla. Ongelmaksi kulminoitui viimeistely näistä tilanteista, ja näin ollen annoimme vastustajalle mahdollisuuden pysyä mukana ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä pienen saarnan jälkeen saimme uuden vaihteen kehiin, ja tässä vaiheessa vastustaja tippui kyydistä. Erityisesti toisen erän dynamona toimi Läänä, joka taisteli esimerkillisesti niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin, tsempaten muita läpi ottelun. Ottelun lopussa saatiin kokea vielä sydämentykytyksiä, kun vastustaja päätti ottaa muutaman todella törkeän virheen. Onneksi mitään pahempaa ei käynyt, vaikka Sohvi tekikin tuttavuutta jumppapenkin kanssa, ja Mymme kokeili miltä tuntui laskeutua kylki edellä alas layupissa. Pelin lopputulos summerin soidessa, Tensta - LePy 9-21.

Lounaan jälkeen suuntasimme hotellille lepäämään ennen seuraavaa peliämme kivenkovaksi tiedettyä Västerås Basketia vastaan. Kolme viimeistä peliä oli pelattu selvästi alle oman tason, joten nyt oli viimeistään se hetki, kun oma peli pitäisi saada kuntoon. Peliin lähdettiin rautaisella keskittymisellä. Kuviot käytiin läpi pelihallissa sijaitsevalla pikku kentällä. Jokainen oli latautunut hyvin, koska kaikki tiesivät, että tappio päättäisi pelimme tässä turnauksessa. Saimme otteluun unelma-alun ja olimme alussa selvästi niskan päällä. Kuviomme toimi ja saimme paljon paikkoja, josta nyt pistimme ne helpot korit sisään. Vastustaja sai kuitenkin otteen pelistä ja kuroi pienen etumatkamme kiinni ottaen lopulta 2 pisteen johdon. Tässä asetelmassa siirryttiin erätauolle pistein 11-9 Västeråsille. Toinen erä jatkui samalla kaavalla kuin aiempi. Johtoasema vaihteli, eikä kumpikaan joukkue suoranaisesti hallinnut ottelua. Viimeisellä minuutilla oltiin tilanteessa 25-22 Västeråsille. Koko ottelun erin omaista peliä pelannutta Ersiä rikottiin ajotilanteessa ja pääsimme vaparille. Vaparit ohi, vastustajalle levari, jouduttiin rikkomaan ja kaveri vaparille. Vastustaja upotti vaparit, ja kun hyökkäyksessä ei onnistuttu, vastustaja vei pelin 27-22.

Pelin jälkeen ryhmämme suuntasi vielä todella myöhäiselle päivälliselle, jonka jälkeen jälkkäriksi haettiin 7/11- kaupasta slushit kaikille. Ilta päätettiin yhteisellä venyttelyrutiinilla hissi aulassa.

Erityismaininta ja kiitos on annettava KaU:n A-tytöille, jotka olivat kannustamassa meitä läpi turnauksen minkä omilta peleiltään ehtivät.

 

Äitienpäivä 12.5.

Sunnuntaiaamu valkeni kauniin aurinkoisena, ja suuntasimme aamiaisen jälkeen askeleemme jälleen kohti Valhallan salia jossa LePyn 99-tytöt pelasivat semifinaaaleissa. Lauantaina oli sovittu, että olisi aika antaa iso käsi ysisyseille kiitokseksi heiltä pitkin turnausta saamastamme kannustuksesta. Ottelu olikin todellinen trilleri, jota oli ilo seurata vaikka tappioksi lopulta taipuikin. Jätimme 99-tytöt rauhassa nuolemaan haavojaan ja palasimme hotellille pakkaamaan kassimme, jotka jätettiin hotellin säilytykseen odottamaan illan kotimatkaa. Itse painuimme kaupungille nähtävyyksiin tutustumaan. Merellisestä kaupungista kun on kyse, arvelimme että tutustuminen onnistuisi parhaiten veneestä. Näin ollen hyppäsimme Paddan-risteilypaatin kyytiin, jossa saimme nähdä ja kuulla Göteborgin esittelyn hauskan seilailun merkeissä.

Risteilyn jälkeen suuntasimme matkamme Lisebergiin seuraamaan finaalipelejä. Sarjamme finaalissahan pelasivat ainoat kaksi joukkuetta jotka olivat onnistuneet voittamaan meidät! Finaalien jälkeen painuimme äitienpäivälounaalle paikalliseen Hard Rock Cafehen, josta tiesimme löytyvän jokaiselle jotakin. Lounaan jälkeen olikin sitten aika suunnata kohti hotellia hakemaan matkatavarat ja painua lentokenttäbussille.

 Kentällä kaikki sujui tytöiltä jo vanhalla rutiinilla ilman kommelluksia, viime hetken tuliaisten ostamisten jälkeen olimmekin jo koneessa kotimatkalla. Lento sujui turnauksesta rupattelun merkeissä, sillä olihan koneessa joukkueita ainakin kolmesta eri seurasta, ja heidän kanssaan vaihdettiin kokemuksia turnauksesta. Matkatavaroita Helsingissä odotellessa vaihdettiin vielä viimeiset kuulumiset Karkkilan Urheilijoiden A-tyttöjen kanssa jotka olivat koko turnauksen ajan meitä kannustaneet katsomossa, suuret kiitokset heille siitä! Suurkiitokset myös 99-tytöille taustajoukkoineen, jotka myös jaksoivat käydä meitä kannustamassa vaikka joutuivat matkustelemaan ympäri ämpäri Goteborgia. Onneksi eivät olleet kotijoukot meitä unohtaneet ,vaan kaikille löytyi kyyti kotiin lopettelemaan äitienpäivää, joka siis tänä vuonna sujui vauhdikkaasti vierailla mailla.

Jupe Jaakkonen