LePyn 00 - 02 -tytöt EHBT-turnauksessa

30.8.2013
EHBT:n C-tyttöikäluokissa LePyllä oli kaikkiaan 5 joukkuetta. Tytöt 2000 pelasivat ikäluokassaan kahdella joukkueella: Tiikerit T00-kilpasarjassa ja Kengurut Fun-sarjassa. LePyn T01 ja T02 osallistuivat Tytöt 2001:n kilpasarjaan. Lisäksi T01 osallistui ikäluokkansa fun-sarjaan.

Tiikereiden peleissä 00-tyttöjen kilpasarjassa nähtiin viikonlopun aikana suorituksia laidasta laitaan. Joukkuepeli oli kesän jäljiltä vielä hieman hakusessa, mutta palloa vietiin riistojen jälkeen hyvin eteenpäin ja päästiin juoksemaan nopeita hyökkäyksiä. Valmentajien iloksi viimeinen ottelu TikSiä vastaan oli ajoittain todella hyvää korista, ja sijoitus oli lopulta hienosti viides.

T00 fun-sarjassa Kenguruiden kaikissa peleissä oli mieletön yritys ja tsemppi, ja näiden ansiosta pärjättiin muutamissa peleissä myös teknisesti taitavammille vastustajille. Pronssiottelussa todellinen taisteluvoitto SBG:stä (45-27), ja taas tuotiin mitalit Leppävaaraan!

T01-kilpasarjassa viikonlopun valopilkkuja olivat yksittäisten pelaajien hienot suoritukset ja toisinaan kova puolustus, joka johti hyviin nopeisiin hyökkäyksiin. ToPoLa-kirous ei valitettavasti vieläkään poistunut, vaan viimeinen peli hävittiin heitä vastaan tuttuun tapaan tiukasti (34-36), tällä kertaa jatkoajalla. Lopullinen sijoitus oli kahdeksas.

Tytöt 2002 joukkue lähti EHBT:hen T01-kilpasarjaan hakemaan kovia otteluita ja kokemusta isoista koreista. Sitä sai mitä tilattiin: joukkue sai ennen sarjakautta alle viisi kovaa ottelua, joissa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Vuotta vanhempia vastaan pelattaessa tilannekovuus, levypallot ja joukkuepeliin merkitys korostuvat. T02 sijoittui lopulta sarjassa kymmenenneksi

T01 fun -joukkue koostui 2001 ja 2002 syntyneistä pelaajista. Jokainen joutui todella ottamaan vastuuta ja tekemään omia ratkaisuja. Korin tekeminen oli läpi turnauksen todella vaikeaa. Hyviä 1 vastaan 1 -tilanteita nähtiin kuitenkin paljon, ja tsemppi oli kohdillaan. Joukkue otti mm. hienon 16- 13 -taisteluvoiton Kori -80:sta, vaikka toinen pelin heitä vastaan hävittiinkin lopulta niukasti (17-18). Loppusijoitus oli kuudes.

Kaiken kaikkiaan T00 – T02 -joukkueiden EHBT-viikonloppu oli oikein hyvää harjoitusta alkavaa kautta varten. Oppia tuli paljon, ja siitä on varmasti hyötyä kauden tuleviin taistoihin. Valmentajille turnaus antoi osviittaa siihen, mitkä asiat ovat kunnossa ja mitä erityisesti tulee harjoitella.

Sini Tiainen ja Marika Vilanen